• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUXX
    MUXX --- ---
    MICKEY_MOUSE: Jo, to je divny. Pouzival jsem to taky a nikdy nebyl problem.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, chci se zeptat na online platby jízdenek, konkrétně jde o mobilní aplikaci Poseidon. Přítelkyně si u nich předplácí kredit, při čemž jí často transakce skončí jako neúspěšná. Volal kvůli tomu i do banky, kde jí odpověděli, že to končí na tom, že ta transakce není zabezpečená a tak ji banka "ochrání" tím, že neuvolní prostředky.
    Přijde mi to divné, protože ten Poseidon používá platební bránu GoPay, kde předpokládám jde o zabezpečené transakce automaticky. Je to tak, nebo ne?
    Díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Je krásně vidět, že věříte v 20. století a nemyslíte si, že si to zakroužkuje v kalendáři, kdy to má ručně odeslat :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    REDSNAKE: Tak mně u téhle banky nepřekvapí vůbec nic (-; Kromě faktu, že ještě nezkrachovala.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KOC256: nepřekvapilo by mě to.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REDSNAKE:
    do osmi tam sedí baba, co ji to svítí na monitoru a překlepává to za tebe do systému...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NAVARA: Uprimne se toho desim…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDSNAKE: Počkej až to po sloučení AirBank přestane umět :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Moneta - appka - nastavím trvalej příkaz po 20:00 a příkaz se mi do aplikace nepropíše, údajně protože se trvalé příkazy nastavují v bance jen do osmi. Proč proboha? V minulosti jsem tu řešil převod peněz, ale tohle je přeci jen nějaké nastavení které se aplikuje pokud je na účtu dost peněz.

Proč to airbank umí a moneta ne? Samé otázky, samé otázky...
    R_G
    R_G --- ---
    JaT něco má, 0,5
    EMBI
    EMBI --- ---
    TBC: Zadna nikde vzhledem k urokovym sazbam ECB.
    TBC
    TBC --- ---
    Netušíte která banka má nějaký alespon trochu solidní zhodnocení na EUR (spořícím) účtu?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EMBI: Musíš na to mít znalosti, v mobilu to máš default
    EMBI
    EMBI --- ---
    RATTKIN: Pokud chces neni problem (a mnohem vic) provest i na Windows.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: ok ale víš, že zabezpečení aktuálního android/ios je mnohem lepší než windows?
    - per app sandboxing
    - permissions
    - šifrování disku
    - secure kontext pro krypto operace
    - nemožnost získat root pro uživatele ani aplikace

pokud jdeš za bezpečnosti, neměl bys vůbec používat počítač
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELDE: jo no, mohli to dat na 2% na tom sporaku, ale uvidime treba se CNB jeste v prosinci ukaze =)
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAGE: A 0,5% na běžném.
    Hodně se snaží, co?
    ADM
    ADM --- ---
    RB mi prave poslalo mail: Úročení 1,5 % p. a. pro vklady do 150 000 Kč. Pro zhodnocení úspor tímto úrokem stačí, když si k nám na běžný účet budete každý měsíc posílat minimálně 15 000 Kč a provedete 3 debetní transakce.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Hello Bank zveda urok na sporicim uctu na 1.8% do 200k
    NELDE
    NELDE --- ---
    EMBI: Podle banky. Řeším hlavně nulovými limity na internetové, MO a TO platby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam