• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MTHU
    MTHU --- ---
    MAGE: OK, já do Monety nastoupil až nedávno v době úroků ~0.
    MAGE
    MAGE --- ---
    MTHU: to uplne ne vzdy chces, protoze nektere meli pevne sazby a lepsi limity
    MTHU
    MTHU --- ---
    BIMBAS: PROtip: Ve starém IB jdou likvidovat ;-)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    MAGE: diky za info. Jsem zvedavy zda aktualizuji sazbu nebo zase bude potreba novy ucet. Uz mam 4
    MAGE
    MAGE --- ---
    Moneta: Od 25.4. 2022 zvyšujeme #urokovasazba spořicích účtů i termínovaných vkladů. Úspory do 1 mil. Kč budou úročeny na spořicích účtech sazbou 3,3 %, na termínovaných vkladech sazbou od 3,6 % do 4,3 % v závislosti na délce sjednání vkladu.
    MONETA zvyšuje úrokové sazby depozitních produktů, nabídne zhodnocení až 4,3 % ročně | MONETA Money Bank
    https://www.moneta.cz/servis-pro-media/tiskove-zpravy/detail/moneta-zvysuje-urokove-sazby-depozitnich-produktu-nabidne-zhodnoceni-az-4-3-rocne
    ADM
    ADM --- ---
    jednak mi nesedi ten jejich vypocet kurzu v detailu transakce, to bych musel platit presne 119,176 Kc, ale platil jsem rovnych 119, ale ok, asi to bude proste jejich zaokrohlovani, jine vysvetleni nemam. kurzy jsem porovnaval opravdu v tu samou minutu, hned jak mi to piplo na mobilu.

ted jeste aktualne, vcera jsem platil online pres nejakou platebni branu 3000 kc, taky z eur, potvrzeno na mobilu pres 3d secure, tady zase haluz v tom, ze jsem myslel ze platba neprosla (nestrhnuta v mobilu, nepotvrzena na brane, ale to jsem pripsal svemu prohlizeci, dal to nebudu rozvadet), ale ted v 11:36 se to strhlo. kurz v detailu transakce uz odpovida i prepoctu do haliru (24.41)
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: To jsem přehlédl. Já to myslel tak, že Revolut zaokrouhlil 119.3 na 119.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: Platil koruny, to psal. Jaký zaokrouhlovací rozdíl? Jako že by Revolut 4,89 euro zaokrouhloval na 5 euro? Nebo kurz 24,50 Kč/euro na 25 Kč/euro? To snad ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Platils 119 CZK nebo 4.89 EUR? Pokud druhé, tak to také může být zaokrouhlovací rozdíl - počítá s celými korunami.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOC256: To sice ano, ale rozdil sedmi haleru (o kterem psal puvodne) mi ani v ramci horizontu vterin neprijde pravdepodobny. Tri halere jsou realistictejsi, ale stejne - viz fluktuace za posledni dve hodiny (dival jsem se i vcera vecer na intradenni volatilitu a sedmihalerovy skok jsem na prvni pohled nevidel).

KOC256
    KOC256 --- ---
    ADM: Kurz se meni online. Tedy pokud to neni opravdu v jedne vterine, tak se mirne lisit mohou.
    ADM
    ADM --- ---
    a zkusil jsem ted jeste manualni konverzi, zda treba tam neni nejaky skryty poplatek nebo nejaka mnozstevni sleva, a neni, kolik to ukazuje, tolik jsem dostal (243.93 za 10E)
    ADM
    ADM --- ---
    GHOSTSTALKER: screenshot z okna pro konverzi v te dobe nemam, ale aktualne mi ukazuje to samy, tedy 24.4 (pripadne skace na 24.39). detail transakce je poplatek obchodnika 119 Kc, menovy kurz 1E = 24.3713, smenena castka 4.89, bez poplatku, vas konecny soucet 4.89 Euro
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Myslel jsem screenshoty zobrazujici ty kurzy, tj. ten, ktery uvidis na vypise, kdyz rozkliknes tuto transakci, vs. ten, ktery se ti zobrazil v okne pro konverzi.
    ADM
    ADM --- ---
    GHOSTSTALKER: jo tak v detailu, kdyz rozkliknu transakci tak pisou menovy kurz 24.3713, smenena castka 119, asi neumim pocitat, ale dle me to rozdil mezi nakup prodej by byt nemel, v obou pripadech prodavam eura a kupuji czk
    ADM
    ADM --- ---
    GHOSTSTALKER: 119 / 4.89 je 24.335, ten samy okamzik kliknu na smena eur-czk, nabizelo 24.40

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Jak jsi to tedy meril? Das sem ty screenshoty?

Nerikam, ze to neni mozne, ale nechce se mi verot, ze bys byl ma svete prvni clovek, ktery si toho vsiml, nota bene, kdyz je to v rozporu s podminkami Revolutu.
    ADM
    ADM --- ---
    GHOSTSTALKER: nene, jsem si naproste jistej a screenshoty mam, proto me to prave prekvapilo
    (ja platim vse z eura, takze pro me to roli hraje, vetsi castky menim v exchange.cz pac maji stejny kurz jako revolut, ale cast prave utracim takhle kartou on-the-fly, abych nemusel resit, kdy je ten spravny cas na prodej)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Jak jsi to meril/porovnaval, aby oba kurzy byly ke stejnemu okamziku? Neni jedno kurz CZK/EUR a druhe EUR/CZK? Mas screenshoty?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam