• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Pokud jsou někde tzlačítla mimo viewport, tak je to špatně. Ale asi jsem na to nenatrefil a nebo mě to nesralo...

Ale pokud si vyfiltruji posledních pár nářků na mBank, tak třeba takto:
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]

A to to fakt moc nevyužívám...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    PATRIKCHRZ: já se nehonim za pár kackama, sem spoko s produktem i benefitama a navrch pěkná karta :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MLIKARNA: já bych raději hnusnou kartu s dobrými kurzy a nějakými vratkami :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Co myslíš tím "štěk v pseudoadresáři"?
    Vadí mi hodně věcí, třeba to, že nová verze moc nepodporuje oblíbené příjemce.
    V georgi mi nejvíce vadila tlačítka mimo obrazovku (bez posuvníků), protože kolem všeho byly nesmyslně veliké okraje. Nemožnost výběru z adresáře - jenom psudo full text hledání. Špatné hledání v historii. Naštěstí to nemusím užívat. Používal jsem ČS před 20 lety a přišlo mi teď o řád horší - sice "hezčí vzhled", ale užití horší.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Erste Premier mám také a na to, na co je používám, dobrá. Super cestovní pojištění na 100 000 000, které zahrnuje i potápění, 6 vstupů do Lounge Key salonků (plus neomezené v Praze na obou terminálech, při letech v rámci Schengenu privátní odbavení), zadarmo super. A k tomu 3 kreditky od "plebs ČS" , kdy každá mi měsíčně dává 350 Kč na odměnách. To ten George přežiju :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já jsem velký fanda Fio, kvůli jejich IB, mám ji jako hlavní banku. Ale kurzy nemá nic moc. Já to řeším platbou Hello kreditkou, která má kurzy čistý MasterCard, což v testech vychází lépe, než Revolut a navíc má tu a tam nějaké vracecí akce (třeba před Vánocemi 10% v hyper-super). Ale kreditku nemusí každému dát, nepracujícímu už vůbec.
    Pokud by to tedy měl být jediný účet, tak mBank s kartou Svět (lepší kurzy), i když jejich IB mi VELMI nevyhovuje. A má i solidní spořák (mSpoření).

Marná není ani Creditas, možnost výběru eur v hotovosti na pobočce za 10 korun je na našem trhu unikátní
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Ano myslím George jak na PC, tak v mobilu.

Trumfneš třeba nutnost každý štěk mít v nějakém pseudoadresáři? Nebo nemáš žádný reálný každodenní případ nesmyslu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Erste myslíš ČS jejich Georgem a IB za trest?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    1/ bavíme se o ZÁLOŽNÍ bance ne?

2/ nejsou 3 nejlepší, ale 3 ze 4 které řadím přes mBank - AirBank (bez kompromisů), Erste, Moneta - neříkám že jsou nejlepší, ale nenarážím tam na tolik klacků pod nohama jako v mBance.
    C8400
    C8400 --- ---
    SILVEIG: to by mě taky zajímalo. trochu jsem googloval. co toto: https://www.bunq.com/plans/easy-savings
    žádné poplatky, 1.31% p.a.
    C8400
    C8400 --- ---
    ZAPPO: existuje na to tolik názorů kolik bank, možná i více :-)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Nějak slušně úročený eurový účet najdu v některé z bank? 0,01 % mi jako slušný úrok nepřipadá (ČSOB a Moneta)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja jsem bank vyzkousel docela hodne za ruznyma ucelama, a na takove to normalni kazdodenni pouzivani mi nejlepsi prisla Airbank.
    Jako primarni mam sice CSOB a je to taky “v pohode”, ale airbank byla na to kdyz chci jen nekde mit penize a pak s nima platit:) porad asi nejlepsi
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Které jsou ty 3 lepší? Pro mě naopak mezi těmi mými patří mezi lepší (-; Třeba mSvět považuji za dobrý produkt.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Pokud to budeme brát jako náhradu, tak zrovna nevím proč bych si měl vybrat mBank, která je v hodně věcech úplně mimo. taky ji používám, ale mezi čtyřmi bankami je na úplném chvostu toho co bych chtěl doporučovat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Jak jsem psala nize, mam jeste KB, Raiff a HB, tak dalsi uz dekuji, ne, radsi knihu :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Co se ti nelíbí na mých radách? Podle mě se ten náhradní účet (pokud je zdarma) vyplatí. Když pro nic jiného, tak to umožňuje srovnání, že by to ta primární mohla dělat lépe.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Hlavně už neraď.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Možná blbý dotaz, ale kdyby ti bylo 18+ a měl sis založit první účet na občasné přijmy z brigád a občasné platby kartou (doma, ve světě a na eshopech typu Ali), kam bys šel?
    NELDE
    NELDE --- ---
    SINEAD: Doporučuji mít jeden český náhradní účet - zvaž mBank, když slyším o těch problémech jiných bank, tak jsem s ní docela spokojený (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam