• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PISTA1: Velká gratulace k tvojí prozíravosti.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GIOMIKY: Já sem fixoval na 10 roků do konce hypo za 1,79, tak v týhle době rozhodně splácet předčasně nebudu :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PISTA1: To je opravdu výsměch, co si tady banky ke svým klientům dovolují. Úroky poloviční, než ČNB. A dřou kůži za každého klienta, co to jde. V porovnání s civilizovaným světem je to tady lízání smetánky z dortu. A češi si to s velkou slávou nechají hezky líbit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Můžete to někdo odemknout prosím?

Přání bank je vyslyšeno. Za předčasné splacení hypotéky si lidé připlatí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/refinancovani-predcasne-splaceni-hypoteky-uver.A230124_160047_ekonomika_alis?zdroj=otvirak
    TBC
    TBC --- ---
    MEDWYN: easychange.cz , exchange.cz, to že tam udelas smenu jednou za cas je netrápí a nemel jsem s tím nikdy problem
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: Ok, diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ALTOR: je to čím dál tím horší, banky postupně tuhle službu ruší. 1 % je asi nejmíň, co lze dostat, nízký mix měla KB (jen 100 kč), ale jestli to ještě dělá, netuším.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Ahoj,
    ma nekdo zkusenosti s vybiranim seku ze zahranici? Prisel mi sek z Anglie na cca 3k GBP a rikal jsem si jake jsou snadne cesty.
    Zatim jsem prisel na nasledujici:
    - U CSOB to pry stoji 1% z castky a CSOB ma navic dost hrozny FX
    - Muzu to poslat do Anglie postou at mi to hodej na Anglickej ucet.. Nejsem zadna citlivka, ale posilat do Anglie postou se uplne nechce, ale zatim se k tomu klonim nejvic
    - Vybrat to priste az budu v Anglii

Nejake dalsi moznosti co vas napadaj?
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: Doufam, ze to budou detekovat z User Agent hlavicky, jako obvykle. :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Česká spořitelna zakáže přístup do internetového bankovnictví z Windows 7 a Windows 8.1 – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/ceska-sporitelna-zakaze-pristup-do-internetoveho-bankovnictvi-z-windows-7-a-windows-81/sc-3-a-220313/default.aspx
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Hmmm, tak někdo ve Fio musí zmáčknout kouzelné tlačítko a pak se po přihlášení objeví formulář, kde se potvrdí údaje...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZBYNEK: posilal jsem jim to supportem. Stejne jako treba w8ben. Sice je to treba poslat vickrat, nez to opravdu zadal do systemu,ale aspon zo slo online.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Fio mi v bankovnictví hlásí nutnost ověření údajů, bohužel se nedovedu nikde doklikat k tomu, kde jim oznámit, že se nic neměnilo...
    Kdo máte firemní účet a řešili jste to?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MEDWYN: roklen fx jsou vstricny, daji ti lepsi kurz pres telefon,a le asi to neni nejmensi spread
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MEDWYN: blbé je, že devizovky o jednorázové obchody moc nestojí. Já mám smlouvu se třemi - Akcentra, Easychange a Fotissimo. Z těchto je malým a jednorázovým směnám vstříčná Fortissimo (devizy.cz), ale nevím, jaký má kurz (já je používám jen na extra malé směny PLN, protože má převody do Polska zdarma a tam to u malých částek žádná velká hitparáda není, lepší než banka, ale jednotky haléřů od středu to nejsou).

Možná bych zauvažoval o Směnárně od Monety, malé částky nejsou problém a měla by mít dobré kurzy.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Jakou devizovku pro spise jednorazovou smenu CZK -> EUR v hodnote nejakych 5-15k EUR?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: za bezpoplatkový se účet u FIO dá považovat až od roku 2006 (od tehdy ho mám také, i v tu dobu byla ještě záložnou), odkdy mají vlastní bankovní kód 2010, před tím vše běželo přes sběrné účty ČSOB a tedy každá platba s vnějším světem (příchozí i odchozí) stála 5 korun. Po roce 2006 ještě několik let využívala karty ČSOB (vlastní karty začala FIO banka vydávat v roce polovině roku 2012), které sice dávala zákazníkům zdarma, ale platil se poplatek za výběr z bankomatu (ČSOB za 5 korun, ostatní dražší).

A souhlasím, dlouhodobá stabilita podmínek, je další věc, co mě u FIO drží. I když už jsem také zaregistroval fail, který se tedy nedotkl mne, ale vím o pár zahraničních firmách. FIO začalo účtovat poplatky za zřízení (to je ještě ok), ale i za vedení účtů zahraničním firmám. Protože na to aktivně neupozornilo, pár firem to loni nepěkně zaskočilo.

ADAM
    ADAM --- ---
    jako jo, obcas tam clovek musi. ale za tech 23 let historie co to mam, tak jestli do te jejich pobicky musim tak 1x za 3 roky treba? proste dostatecne minimalne, aby to slo prezit, ne kvuli beznemu provozu.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ADAM: tvrdit, že u Fio netřeba chodit na pobočku je velmi odvážné tvrzení, konkrétně jsem tam musel nebo budu muset v blízké době:
    * kvůli změně adresy
    * kvůli změně "povoleného" čísla účtu v ebrokerovi
    * kvůli založení účtu (to by teoreticky mělo jít online, ale spadne a pošle mě na pobočku), jak na fyzickou, tak na právnickou osobu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam