• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Je někde dostupný ten kod na 6,35%?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    C8400: https://www.mydealz.de/deals/jt-direktbank-tagesgeld-25-pa-garantiert-bis-zum-30062023-monatliche-zinszahlung-2138301

Bohužel už jsem zjistil, že to nezřídí. Česká J&T mi to nezařídí a německá chce bydliště v Německu.
    C8400
    C8400 --- ---
    PATRIKCHRZ: Mas k tomu nejaky odkaz? Kdyz kliknu na "de" na webu, tak tam k tomu nic nevidim.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: přesně, s kódem úrok 6,35 %, denní připisování úroků a navíc, když si vyřešíš to potvrzení od daňovém domicilu a budeš podávat daňové přiznání, tak i vyšší bonitu u banky při žádosti o úvěr (přijaté úroky se budou počítat jako příjem).

Ale co my, milionáři, kteří nechtějí v žádné bance přes 100 000 EUR. Holt musíme vzít za vděk i dalšími bankami i když je s tím drbání :D
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Když vidím co je s Trinity za drbání, tak si sna i založím tu VUB :-D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GHOSTSTALKER: Kecám, i na těch 6,08% mi přišly oficiální podmínky, které jsou, že musíš splňovat podmínky pro těch 5,68 % a musí ti přijít e-mail od Trinity :-D.

"Individuální podmínky, resp. úroková sazba dle bodu 4 těchto Individuálních podmínek, je automaticky platná pro klienty, kterým byl již zřízen účet uveden v bodě 3 těchto Individuálních podmínek, a kterým byly zaslány prostřednictvím Registrovaného e-mailu (případně jim byly předány jiným prokazatelným způsobem) tyto Individuální podmínky."
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Třeba teď jim na stránkách k 5,68 % visí:

"Dále je akce určena pro stávající i nové klienty (fyzické osoby), kteří si od 10. 8. 2022 zřídili účet uveden v bodě 3 těchto Podmínek a následně na tento účet realizovali tzv. nový vklad. Za nový vklad (vklad hotovosti nebo příchozí úhrada v CZK) je považována pouze taková výše objemu prostředků připsaných na nově zřízený účet, o jakou dojde k navýšení celkového zůstatku na všech vkladových/spořicích účtech klienta. Rozhodným dnem pro posouzení navýšení zůstatku dle předchozí věty je 9. 8. 2022."

A my tu řešíme akci 6,08 %, pro kterou snad Trinity ani žádné oficiální podmínky nemá, takže s tebou může vyjebat ještě lépe :-).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ZAPPO: Přesně tak, já hned jak jsem zachytil první zprávy (tj. v půlce února), že vybraným klientům zvyšují, tak jsem hned peníze vybral jinam. Nabídka sama nepřišla, ale založení nového účtu funguje a peníze jsem tam zaslal zpět (ještě s něčím navíc)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: Nevím, co řešíš. Pokud ti jeden den z účtu odejde třeba 500 tis. Kč a za týden se ti tam vrátí podobná suma, tak je poměrně jasné, co se děje, obzvlášť po diskuzích se zaměstnancem banky o úročení. Podmínky pro to úročení stanovují oni, takže tě mohou poslat do háje poměrně jednoduše.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    WYMA: z minulých akcí z metody pokus-omyl vyzkoušeno, že když to z Trinity převedeš do banky A, z té do banky B a z té zpět do Trinity, berou to už jako nový vklad.

Druhá varianta je nejdříve převést nový vklad na nový účet a až poté vybrat ten starý.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    WYMA: To je fakt divny. Ja teda pred nejakou dobou prevedl penize z Trinity na Maxbank, takze mi nedavno sami emailem napsali, ze mi nabizi tech 6,08, tak jsem to zase prevedl zpatky.
    Zajimavy efekt co na sobe pozoruju - driv bych tohle proste nedelal, ale jak jsem s tim ten oser podstoupil jednou, tak ted to proste prevedu mezi svacinou a dovarenim caje.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: To ale nepoznají, že jsem to převedl tam a zpět.
    A kdybych ty peníze prvně poslal pryč a až pak založil ten nový účet (-;
    Asi bych tedy raději šel to MaxBanky (-;
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELDE: Docela jednoduše. Nechci zkoumat, jak to mají nyní, ale v minulosti měli v podmínkách, že se úročí jen "nové vklady", a novým vkladem byl jen takový, který navýšil zůstatek všech účtů klienta u Trinity oproti stavu před vyhlášením akce. Jinými slovy, řeknou ti, že dostaneš úrok 6,08 % jen na peněžní zůstatek převyšující aktuální zůstatek.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WYMA: Tak asi poznají, kdyby to bylo tam a zpět, ale těžko poznají, když to bude přes dva jiné účty.
    Docela by mě zajímalo, jak mají v podmínkách to, že to nesmíš převést ze stávajícího účtu, protože peníze jsou anonymní (-;
    WYMA
    WYMA --- ---
    Ad Trinity

Jako stávající klient s úrokem 5,68 % jsem vyrazil na libereckou pobočku. Na stávajícím účtu mi navýšit úrok odmítli. Můžu si ale založit nový účet s úrokem 6,08 %, kam ovšem nesmím převést ty prostředky ze stávajícího účtu, a dokonce mi paní tajemně naznačila, že i když to proženu přes účet u jiné banky, tak oni to určitě poznají, a důsledkem bude "sankční" snížení úroku na 2 %.

Že by paní resp. tedy banka byla nějak klientsky proaktivní, tak to tedy ne.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PATRIKCHRZ:
    RATTKIN:
    prioritní SEPA od Fio přišla do hodiny.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NELDE: ok, díky moc za objasnění
    NELDE
    NELDE --- ---
    BRUKEV: Pokud má nová karta stejné číslo karty, tak její aktivací přestává stará platit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Požádej tu banku o to, jaké osobní údaje o tobě vedou, z jakého právního titulu a jaká je doba jejich uchování. Mají na to 30 dnů a měli by to mít sakra v pořádku. Následně požádej o výmaz. Zase na to mají 30 dnů. A pak uvidíš, třeba bude možné založit nový účet.
    Já bych to s blacklistem nepřeháněl, oni by pro něj měli mít sakra dobrý důvod, což využití produktu zase není. Ono i nesplácenou půjčku musí po čase vymazat ze systémů. Jediný dovolený případ uchování "navždy" jsou tuším pracovní úrazy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NELDE: Fio. Karta má opravdu totožné číslo, vůbec jsem si toho nevšimnul, tedy asi opravdu (předčasné) prodloužení platnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam