• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TEAPACK: UniCredit není v systému okamžitých plateb, takže úterý. úplně marná banka.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Nazdar, potřeboval bych info od někoho, kdo máte účet u Unicredit.

Přijímá unicredit okamžité platby v pohodě, nebo je stále ještě ignoruje a platbu zadanou zítra z jiné banky připíše až v úterý?
    NELDE
    NELDE --- ---
    HONCKA: Tak to neuplatníš, ta ochrana se vztahuje jen na platby na terminálech - jen na ty příjemce, kteří mají smlouvu se svou bankou a platí za to poplatky.
    Navíc řemeslníka musíš stejně řešit jako reklamaci podle občanského zákoníku i kdybys mu platil kartou - reklamaci v obchodě také neřešíš přes kartu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NELDE: To mě nějak netankuje, jde mi o to, že když si objednám např řemeslníka, pošle mi fakturu, tak abych to místo převodem mohl zaplatit kartou, tj v případě sporu, když mi např zaplacenou službu nedodá, na to uplatnit chargeback
    NELDE
    NELDE --- ---
    HONCKA: Jo, ale není u kreditky bezúročné období.
    Třeba typicky Revolut se dobíjí z karty.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám takovej blbej dotaz, jde nějak platba na účet zaplatit karetní transakcí? Jde o to, že karetní transakce jsou krytý přes chargeback
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Česká spořitelna koupila úvěry po Sberbank. Zaplatila přes 41 miliard - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-ceska-sporitelna-dokoncila-nakup-uveru-sberbank-cz-228966

tohle vypadá, že dopadne vlastně až překvapivě dobře
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MIKEE: jo, ja mam world elite jeste jako kreditku od csob, takze zdarma zustava, ale bylo fajn to mit pokryty jednou kartou. K erste jsem presel od zacatku roku a zatim jsem byl az prekvapive spokojenej. Tak snad si to visou nepokazej :)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    SPLIFFBOY: hm davalo mi smysl mit obe, ale je pravda, ze snad uz ani nepamatuju situaci kde by nekde brali jen Visu nebo MC ... nicmene mi teda prislo fajn mit na cekani zdarma salonek na "domacim" letisti na obou terminalech (na T2 je erste, na T1 je mastercard) ;)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Hm, uplne me to nenadchlo, pokud se to tyka i erste premier (jakoze predpokladam, ze urcite ano)

Česká spořitelna sjednotí platební karty. Mastercard vymění za Visa | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/debetni-karty/441404-ceska-sporitelna-sjednoti-platebni-karty-mastercard-vymeni-za-visa
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Vážení, má někdo prosím promo kód do VÚB pro založení s lepší úrokovou mírou? Klidně do pošty. Předem díky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AGNES_NITT: Ve ČS mě štvali poplatkama, tak jsem odešel jak mi skončila hypotéka. Dneska mě od nich odrazuje ten George, když jsem ho musel užít.
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    NELDE: Jasně, chápu. Bankovnictví je pro uživatele emotivní záležitost, tak mě zajímal ten prohřešek Monety. :) Já osobně mám třeba podobné antipatie ke Spořce. Nikdy by mě nenapadlo si tam založit účet, protože jsou mi protivní, a to nemám neg. zkušenost z pozice klienta. A přitom mají miliony spokojených klientů. :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    AGNES_NITT: tu kartu jsem osobně odevzdal na jejich pobočce, kde mě donutili sepsat volnou rukou žádost o konec smlouvy a přesvědčovali mě, ať to pošlu doporučeně na jejich centrum do Brna. Ani tu kartu vlastně nechtěli převzít. Každý chápe, že může něco naběhnout, ale účtovat poplatek za pojištění neschopnosti splácet po dobu výpovědní lhůty, když na účtě byla nula - ta karta nebyla použitá, a kvůli to nezrušit účet. Ještě argumentovali, že než to zruší, mohu tu kartu užívat (-; takže za mě ABSOLUTNĚ nechci nikdy cokoli, co jen trochu zavání Monetou! Tím, že s nimi Air koketovala, tak ji pro mě diskredituje.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AGNES_NITT: není úplně pravda, už jsem zrušil takto účet okamžitě (už si ale nepamatuji, co to bylo za banku) a to i s platební kartou. Paní se jen zeptala, jestli jsem s ní poslední dobou platil, já, že nikoliv.
    Navíc obchodníci mají v některých případech možnost zaúčtování předat až s půlročním zpožděním, takže měsíc nepomůže. V takovém případě pak, logicky, banka bude peníze vymáhat i když byl účet zrušen.

Shrnuto - jde to, ale banky to většinou nedělají a aspoň ten měsíc si nechávají fóra, ale nemusí. Je to pro ně spíše takové ulehčení života a v případě zpoplatněného účtu i důvod vybírat poplatky.
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    NELDE: Naštvání chápu, ale pokud k účtu je vystavena debetní karta, tak banka nemá možnost zrušit účet za kratší dobu než 30 kalendářních dní. Čeká se tam na vypořádání závazků vůči karetním společnostem a platí to pro všechny, pokud vím. I já mám takovou zkušenost s rušením účtů kdekoliv. :)

A zároveň bývá podmínkou to, že pokud vznikla dlužnost na účtu (nezaplacený poplatek, pohledávka karetní společnosti, viz výše apod.), tak jej nikdo nezruší z důvodu vymahatelnosti těch pohledávek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: neumí navázat kartu na více účtů. Eurový účet má svoji kartu (bílou), korunový svoji (modrou). Ale obě jsou zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    AGNES_NITT: Děsivě mě naštvala svým přístupem při rušení účtu - postupy typu trvá to měsíc, naúčtovali zatím poplatek a zrušení zamítli, protože tam není zaplacený poplatek. Unicredit sice neumí ale aspoň se občas snaží.

AGNES_NITT: To vím, ale ještě čekám, co se vyvrbí. Měli plány prodat a ty se tímto neruší.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    NELDE: Jak psal Agnes, tak to se neokotilo a zustavaj solo. Jsem s nima dost spokojenej (jak appka tak pristup na pobocce). Ale nejake sofistikovanejsi sluzby bych od nich asi necekal (je to holt banka pro mainstream)
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    NELDE: Námluvy AB a MMB jsou dávno pasé. :)

PPF iniciovala dohodu s MONETA Money Bank o ukončení procesu akvizice Air Bank | MONETA Money Bank
    https://www.moneta.cz/servis-pro-media/tiskove-zpravy/detail/ppf-iniciovala-dohodu-s-moneta-money-bank-o-ukonceni-procesu-akvizice-air-bank

Jediné co, tak se sdílí bankomatové sítě MMB/KB/AB a možná dalších, nestíhám to sledovat detailně.

Čistě z akademické zvědavosti - co ti Moneta provedla? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam