• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    E42
    E42 --- ---
    NELDE: Úplně asi nevím, co tím chceš říct, ale když dobíjím Revolut z kreditky mBank, tak se to zaúčtuje jako normální platba na internetu. Šlo mi ale hlavně o to, že ta Patrikova oblož se spořákem dotovaným z karetního úvěru jde realizovat i bez použití výběru z bankomatu, tedy prakticky přes jakoukoli kartu s bezúročným obdobím. Jestli to crcání stojí za to, je už věc jiná.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: kdysi to stejně fungovalo u kreditek GE Money a když se to rozmohlo, tak tu možnost zrušili. Šlo to poslat z kreditky přes jejich bankomat na bankovní účet a počítalo se to jako platba tedy normálně s bezúročným obdobím.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NELDE: platí to i pro online, už několikrát jsem úspěšně reklamoval nedodané/špatně dodané zboží.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Jsem zvědav, jak by banky zareagovaly, kdyby to tak dělalo více lidí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    I když tedy pokud to lze udělat převodem, tak lze celou tu šarádu s bankomatem přeskočit…
    NELDE
    NELDE --- ---
    E42: Většina bank bere Revolut jako převod peněz, ne?

PATRIKCHRZ: Koukám, že ČS také píše: Ať už kreditní kartou platíte nebo vybíráte z bankomatu, nemusíte platit úrok. Stačí peníze nejpozději do 55 dní vrátit. Ale Raifuj třeba píše "Na hotovostní výběry kreditní kartou se nevztahuje bezúročné období. Jsou ihned úročeny sazbou pro hotovostní transakce." a pro převody "Na tuto transakci se nevztahuje bezúročné období. Částka transakce je úročena stejně jako výběr hotovosti z bankomatu Vaší kreditní kartou. Za Bezhotovostní převod, na rozdíl od výběru z bankomatu, neplatíte žádný poplatek."
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: Vybereš 300k z kreditky, vložíš okamžitě zpět na běžný účet, přehodíš na 5% spořák, příští měsíc uděláš plnou splátku a znovu to otočíš :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    A ja ziju v domneni, ze z krediky cash pres bankomat vybiraj jen dezolati co to chtej nahazet do beden :)) Se mi teda jeste nestalo ze bych musela vybirat z kreditky...
    E42
    E42 --- ---
    PATRIKCHRZ: Ten výběr přes bankomat by asi šel nahradit i třeba dobitím Revolutu a převodem na spořák z něj, ne?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NAVARA: "Bezúročné období až 55 dnů i na výběry z bankomatů "
    Premium Karta | ČSOB Premium
    https://www.csobpremium.cz/portal/produkty-a-sluzby/premium-karta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: záleží na bance. ČSOB výběr neúročí, ale většina bank ano.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Není to s výběrem/převodem peněz z karty (vs placení za služby) naopak tak, že se počítá úrok od prvního dne a není tam bezúročné období?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Tak si odpovim sama, staci kreditni obrat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PATRIKCHRZ: No hele a musi tech 50 000 u csob bejt obrat, nebo primo mzda, nevis?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TUILE: já mám část příjmu v EUR, takže jsem si zřídil EURovou kartu u Creditas. Přepočet z cizích měn (kromě CZK) je kurzem karetní společnosti na EUR a pak už stržení 1:1 z EUR účtu.
    Revolut má hodně pastí a nevýhod (poplatky o víkendech - nejčastější doba kdy platím v cizí měně - a o britských státních svátcích, omezení konverze bez dodatečného poplatku na 25 tisíc měsíčně u bezplatného tarifu, občasné blokace účtů, které mohou trvat týdny až měsíce).
    Takovým vhodným kompromisem je mBank karta Svět s příplatkem asi 0,8 % ke kurzu karetní společnosti.

SINEAD: já používám ČSOB k tarifu ČSOB Premium. Při splnění 2 podmínek (3 platby kartou a obrat 50 000 Kč na účtu) je celý účet zdarma, jsou tam 4 vstupy do letištních salonků a cestovní pojištění na 100 milionů. Výhodou je, že např. není úročen výběr z bankomatu (a dočasně není ani poplatek za výběr z bankomatu), takže na začátku měsíce kartu vyberu a peníze dám na spořák :D.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADM: Přesně tak
    ADM
    ADM --- ---
    ADAM: a jakym zpusobem curve zajisti lepsi exchange kurz, treba na te fio karte? stahnou koruny podle vlastniho vyhodnejsiho kurzu?
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    TUILE: Mám taky mbank s mkartou svet, ale ročně tím platím v zahraničí jen desítky tisíc Kč, víc ne...
    RUI
    RUI --- ---
    TUILE: Souhlas s ADAM, Curve je nejpraktičtější řešení (a navíc má pár dalších výhod bokem). Revolut nebo Wise je taky fajn, ale uživatelsky mi přijde Curve nejlepší.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TUILE: Zaloz si curve a do ní si dej klidně fio kartu. A máš po problemech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam