• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    OMNISLASH: Já už založeno mám z minula. Zavolej na podporu. Mě to u VUB nešlo založit taky a na vině byly starší Windows.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Nezkouseli jste nekdo v poslednich dnech zalozeni uctu v Monete pres jejich mobilni appku nebo i v podstate i jakkoliv jinak online? At delam, co delam, vzdy skoncim v te jejich mobilni appce, ktera mi po vyplneni udaju rekne, ze "se neco vymnouklo". Coz me uplne nenaplnuje duverou :-/
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PATRIKCHRZ: mam zkusenost s roklen, eura na czk, cca milion korun, vse v pohode a dobrej kurz.

Wise a Revolutu bych se urcite vyhnul.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: tak zadání příkazů lze i on-line v té jejích aplikaci OLB, ale smlouvání o indivindi kurzech nakonec stejně nejlepší přes telefon :D
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    XCIDER:
    PAKOK:
    ADM:
    COQUINE:
    DAVIDOWITCH:
    PATRIKCHRZ:

dekuji Vam za vase podnety
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Snad brzy pojde nutnost telefonovat, strašný zvyk z minulého století…
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AMSTERDAM: ještě doplním, že v Akcentě mám nějaké známé, mám slibené (prý) velmi dobré kurzy, tak kdybys měl zájem, napiš SZ s jménem, e-mailem a tel. číslem a předám
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja jedu prakticky vyhradne roklen a hned po revolutu maj IMO nejlepsi sluzby.
    Takze je muzu s klidem doporucit. Kurzy uplne tragicky nemaj
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DAVIDOWITCH: tehdy to byl jen kurz. za prevody jsem neplatila.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PATRIKCHRZ: Ja jen doplnim ze mam zkusenost se SAB a dealingovou smlouvu v KB, SAB vetsinou KB porazil o halir, v jednom pripade kdy ne sem to pani na telefonu rekl, ona udelala moment, asi neco zkonzultovala a nabidku KB o ten halir porazila. Takze jde do jiste miry licitovat (asi to neni treba prehanet, ale me vysli vstric i u "pouhych" asi 14k EUR).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ....ještě jsem si vzpomněl na RoklenFx. Na internetových fórech je také často zmiňován, ale osobní zkušenost s ním nemám
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AMSTERDAM: určitě bych řešil s nějakou českou devizovkou už pro případ nějakého sporu, kde může pomoci finanční arbitr (což v případě Revolutu, Wise a podobně nejde; asi jsem paranoidní, ale s českými bankami mám za sebou už 6 (úspěšných) sporů před finančním arbitrem). A nejspíš bych to rozdělil na části do ekvivalentu 100 000 EUR kvůli pojištění (ano, většina českých devizovek podléhá pojištění vkladů jako banky).
    Já sám mám účet u Easychange (ti ale nedělají DKK), Fortisimo a Akcenty (z těch bych největší šance viděl u Akcenty). Pak mám zkušenost s Citfin (ti ale berou jen podnikatele) a Divíškem. Znám ještě SAB, Exchange, Interchange.

Doporučil bych si je obvolat a zjistit předběžné podmínky - aktuální kurz, případně poplatkovou politiku. U takhle velké částky bych doporučil posílat jako "OUR", české devizovky to často umí za paušál (třeba 500 Kč), když bys to poslal "SHA" (což je běžnější způsob), mohl bys být překvapen, kolik by si cílová banka strhla (může to být i 1 % z transakce).

No a z nabídek vybrat dva, tři finalisty a s těmi uzavřít rámcovou smlouvu. Pak, těsně před obchodem, je obvolat a zjistit aktuální kurz a tu nejvýhodnější vzít. Otevřená rámcová smlouva se pak v budoucnu může hodit (až budeš potřebovat třeba něco zaplatit do ČR a podobně).

Pak je tu možnost uzavřít dealingovou smlouvu ve svojí bance, slibují, že umí zajímavé kurzy, ale v "mé" minulé firmě když nás konečně přemluvili nedokázali ani jednou konkurovat devizovce.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    DAVIDOWITCH: Nemusis mit ucet v DKK, banka ty konvertovane penize muze poslat primo na ucet v Dansku. Zaplatis za to normalni poplatek za zahranicni platbu - jehoz vyse se mezi bankami lisi.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    COQUINE: Vcetne transferu, nebo jen kurz? Me se na Wise libi ze to proste skonci v cilovy mene na cilovem uctu. Resit co s danskejma korunama u cesky banky (kde vetsina na to nebude mit ucty) bych nechtel.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    AMSTERDAM: zavolej do svoji banky pro individidualni kurz a zjisti, kolik by byl. muj byl lepsi nez wise a exchange (slo o cca 5 mil. kc).
    ADM
    ADM --- ---
    AMSTERDAM: wise.com
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    AMSTERDAM: Zkus se případně poptat u Exchange.cz
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    AMSTERDAM: zvazil bych https://www.sab.cz/ , sice tam bude srani s uzaviranim ramcove smlouvy apod., ale u velke castky uz na kurzu usetris proti bankovni smene tolik, ze to za chvili casu stoji....
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Potřeboval bych se poradit s internetem:
    - mam penize v CZ bance. Jejich celkem hodne, prodali jsme byt.
    - potrebuju je preklopit do Danska (ne-euro zeme).

Jak to udelat, aby to stalo co nejmene (kurzy, poplatky)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam