AMSTERDAM: určitě bych řešil s nějakou českou devizovkou už pro případ nějakého sporu, kde může pomoci finanční arbitr (což v případě Revolutu, Wise a podobně nejde; asi jsem paranoidní, ale s českými bankami mám za sebou už 6 (úspěšných) sporů před finančním arbitrem). A nejspíš bych to rozdělil na části do ekvivalentu 100 000 EUR kvůli pojištění (ano, většina českých devizovek podléhá pojištění vkladů jako banky).
Já sám mám účet u Easychange (ti ale nedělají DKK), Fortisimo a Akcenty (z těch bych největší šance viděl u Akcenty). Pak mám zkušenost s Citfin (ti ale berou jen podnikatele) a Divíškem. Znám ještě SAB, Exchange, Interchange.
Doporučil bych si je obvolat a zjistit předběžné podmínky - aktuální kurz, případně poplatkovou politiku. U takhle velké částky bych doporučil posílat jako "OUR", české devizovky to často umí za paušál (třeba 500 Kč), když bys to poslal "SHA" (což je běžnější způsob), mohl bys být překvapen, kolik by si cílová banka strhla (může to být i 1 % z transakce).
No a z nabídek vybrat dva, tři finalisty a s těmi uzavřít rámcovou smlouvu. Pak, těsně před obchodem, je obvolat a zjistit aktuální kurz a tu nejvýhodnější vzít. Otevřená rámcová smlouva se pak v budoucnu může hodit (až budeš potřebovat třeba něco zaplatit do ČR a podobně).
Pak je tu možnost uzavřít dealingovou smlouvu ve svojí bance, slibují, že umí zajímavé kurzy, ale v "mé" minulé firmě když nás konečně přemluvili nedokázali ani jednou konkurovat devizovce.