• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    Poradíte?
    Potřebuji EUR účet k uložení cca 40k, v rámci ČSOB Premium bych to měl zadarmo, ale překročil bych limit pojištění.
    Na účtu nebudou žádné obraty, spíš naopak, karta k účtu neurazí ale není potřeba. Ale fakt se mi za účet nechce platit. Naopak bych se nezlobil nějaký úrok. Raději banky zaběhlé než obskurní. A kdyby šlo založit online tak ideální.
    Doporučite mi?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: každému vyskočí něco jiného. Je fakt, že 5,3 % už jsem měl z akce před tím.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak jsem to zkusil u MOnety taky a vybaflo na mě ať neodcházím, že mi nabídnou 5,3 % :-) Tak nevím...
    Má ještě někdo nějakoou čerstvou zkušenost?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Mea culpa.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VLASTIS: vyberu odchozí, dám opakovat a vyberu datum kdy se to má poslat. Ale trvalý příkaz z toho neudělám, jen tu platbu můžu zopakovat.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Najdu v odchozí platbu. Dám opakovat. Výběru odkdy a potvrdím. Zrovna tohle u Raiffeisenbank funguje rozumně
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    TOOMIX: KB to kdyžtak umí taky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEL: je. Používám soukromě Air Bank a Raiffku, pro SVJ pak ČSOB CEB a Monetu. AB suveréně nejlepší
    KEL
    KEL --- ---
    TOOMIX: AB je tak pět let před ostatníma.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Miluju Air Bank. Najdu v historii odchozí platbu, swypnu doleva, tři tečky, vytvořit trvalý příkaz na základě této platby, nastavím název, frekvenci, datum první platby a hotovo. O tomhle se mi u Raiffky ani nesnilo
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mmchdm karty VISA ani MC nevyrábí, výroba karet se objednává jinde a přes MC a VISU jdou při výrobě akorát nějaké informace, třeba vydání PANu a dalších identifikátorů
    NELDE
    NELDE --- ---
    Plus možná se domluvili na nějaké co-reklamní akci - pro Visu není snadné dělat reklamu, když si ji klient "většinou" nevybírá
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    QUIP: nevim jestli za to muzeme dekovat volne ruce trhu nebo americkemu antimonopolnimu uradu, ale konkurence mezi nimi zatim evidentne je....
    QUIP
    QUIP --- ---
    XCIDER: Takze je to o provizich z transakce? Cekal jsem, jestli tam nemaji i nejake poplatky za vedeni, ale to stejne banky vzdycky prenesou v nejake forme na klienty.
    Me prave udivuje, ze kdyz jsou na trhu v podstate jen dve moznosti, takze mezi nima dokaze byt porad jeste nejaka realna konkurence v cenach. Ze si treba VISA nepohlida, aby MC nenabidnul lepsi provizi a podle toho upravili svoji nabidku.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    QUIP: VISA jim tu kartu vyda rada zadarmo, protoze pak ma poplatky z kazdy transakce, ktera pres ni probehne, ten kousek plastu a administrativu kolem toho jim pokryje prvni mesic pouzivani karty beznyho klienta. A banka je motivovana tim, ze cast tech poplatku preposila vydavatel karty bance, takze kdyz VISA slibi o 0.02 procenta vic nez MC, tak uz jim to dela miliony mesicne a jde se vymenovat.
    Prijde mi ze po poslednich par letech, kdy v Cechach dominoval MC, do toho zacala ten VISA masivne slapat...
    QUIP
    QUIP --- ---
    NIGHTHUNTER: Kolik banku stoji to, ze klientovi vyda MasterCard, nebo VISA kartu? Fascinuje me, jak se to tem bankam vyplati kazdych par let prehazet vsechno od jednoho k druhemu a pak zase zpatky.
    Mel jsem u RB VISA, pak zacali vsem nutit MasterCard (a ja je ukecal k tomu, ze chci dal VISA, abych mel karty od dvou ruznych poskytovatelu, protoze od ostatnich bank uz jsem mel MasterCard) a ted zase davaji VISA.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MEDWYN: taky mi přišla, jen ona to není další, ale jakmile jí aktivuješ, tak ta původní z Equa Bank přestane platit...

Klienty bývalé Equa bank čeká předčasná výměna karet | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/osobni-ucty/442742-klienty-byvale-equa-bank-ceka-predcasna-vymena-karet

prostě RB z tebe chce udělat svého klienta se vším všudy, takže s novou kartou budeš dělat "reklamu" RB a ne nějaké neexistující Equa + jsou za tím určitě kromě marketingu i finanční důvody, právě proto, že to není MasterCard, ale Visa :-)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Nemate tuseni, proc mi Raifka k (premigrovanemu z Equa) beznemu uctu poslala dalsi debitku? Mam tam MC platnou jeste asi 4 roky a prisla mi dalsi Visa. Rozhodne jsem o to nepozadal...
    2ND
    2ND --- ---
    Uz jsem se uklidnil
    API jede, na SVJ uctu mi po zadosti nastavili rovnou daneni.. ted uz jen cekam jestli zreflektujou stanovy, kde je jasne receno, ze kazdy z vyboru muze resit veci do 30k sam, takze by to tak melo byt i na ucte dle meho...
    Jen jsem diky tomu tady zjistil ze Moneta dava 5,3%. Ovsem jen do 1Mio, Fio to ma neomezene....

Ale novy ucet, at si projedna SVJ na schuzi, jeslti chce, ta je v dubnu a kdovi jak to bude s uroky tou dobou
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    2ND: My to tak v druzstvu mame a problem s tim neni. A jsem tomu rada, kdyz jsem videla ten pripad kdy hospodarka zakladky dokazala poslat nekolik milionu na ucet nakymu domnelymu valecnymu veteranovi do kteryho se zamilovala.
    Jinak je tu na nyxu diskuze pro predsedy svj...hod to do vyhledavani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam