• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SINEAD: mám tam jeden a ten zůstal včetně jména tak, jak byl
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Jeste koukam, ze se tam ty cisla priradily nejak random, pac tam i prikaz c.31 (tolik jsem jich v zivote nezadala).
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Cus, je tadu nekdo u CSOB? Je mozny, ze prechodem na novou appku bankovnictvi mi zmizely nazvy trvalejch prikazu? Nebo jsem uz schizofrenni...ted koukam a mam tam vsude "trvaly prikaz c.1" atd.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADM: Je jedno, kde je vydána. Země se rozlišují podle čísla karty. Vydavatel má většinou čísla pro různé země. Takže když máš českou adresu, vydají ti kartu s českým číslem
    ADM
    ADM --- ---
    je to tak, pak stejne ale revolut karta (vydana v litve nebo jakym pobalti ci irsku - vsecho EUR zeme) nemela pri vyberu 40 eur nabizet menovou konvezi jak pise BIMBAS:
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ADM: potvrzuju, co pise GHOSTSTALKER: , bankomat neresi menu karty, ale orientuje se podle zeme vydani. Konverzi mi nabizi eurove bankomaty i ke kartam vydanym ceskymi bankami k eurovym uctum.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    V Rakousku to samý, chtěl po mně poplatek jak Raiffeisen tak Erste bankomat
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADM: Bankomat AFAIK vubec zustatek/menu na uctu neoveruje, ale vychazi ze zeme vydani karty.
    ADM
    ADM --- ---
    BIMBAS: to se mi nezda, pokud mas na revolutce zustatek aspon tech 50 EUR, tak ten bankomat nema co mluvit o konverzi z CZK
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    a prekvapilo me ze to bylo stejne i na revolutce nabytou eurem. Nevim jestli se tam nemuselo nekde v nastavení zvolit ze eur je "primarni" mena.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    kdyz uz jsme u bankomatů tak jsem si jeden v chorvatsku musel taky vyfotit. Byl to pomerne jednoduchý stroj. Bud chce penize nebo ne :D Zadne volby, zkousel jsem asi 4 karty. Bud prijmes a zaplatis nebo odmitnes a vrati ti kartu. bylo to zacatkem zari. Kurz byl asi 24kc/eur

PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SAYUZ: základní služby k účtu u mBank jsou zdarma.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MUXX: Je tam nějaká podmínka kromě platby mobilem / hodinkami do 15.12? Např. do kdy ten účet musím mít či kolik měsíčně stojí?
    MUXX
    MUXX --- ---
    Mbank 2000 za zalozeni uctu

mBank má další akci s odměnou 2000 Kč. Nejen pro nováčky | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/osobni-ucty/402906-mbank-ma-dalsi-akci-s-odmenou-2000-kc-nejen-pro-novacky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Modrá pyramida bude mít TÝDEN odstávku mobilní aplikace. To jsem teda dlouho neviděl ;)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NE7RA: bohužel tenhle mor se šíří celým světem. V některých zemích už vůbec nejde vybrat z bankomatu zahraniční kartou bez poplatku (např. Thajsko), v některých se počet bankomatů s tímhle ojebem zvyšuje.

Na Finexpertu je vlákno, kde lidé píší v jaké zemi jaká bankomatová síť je bez poplatku.

podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů - FinExpert.cz
    https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1301027&start=375

Prostě banky hřeší na to, že cizinec neví která síť si neúčtuje a nebude hledat "výhodnější bankomat". Minimálně v EU by mohla být tato zlodějina (tedy DCC a poplatek bankomatu) zakázána. Pro banku není rozdíl, jestli v ní vybere klient jiné tuzemské nebo jiné zahraniční banky, není tak důvod, aby jim účtovala rozdílné poplatky.
    C8400
    C8400 --- ---
    PULKA:
    Jednoduché se to být nezdá...
    How does balance cashback work? | Wise Help Centre
    https://wise.com/help/articles/b8sVSdAzytqVamfajSirb/how-does-balance-cashback-work
    Reimbursement of the withholding tax on movable property | FPS Finance
    https://finance.belgium.be/en/private-individuals/international/reimbursement-withholding-tax-movable-property#q1
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TOOMIX: Ucet mame u Fio. Ucetni ma svuj pristup. Pohyby musime potvrzovat (2 lidi).
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MIKEE: poplatek za kreditku by nauctovala vlastnikovi karty jeho banka, tohle je ciste za cizi kartu. me to nejakej podobnej poplatek navrhovalo u CS i za vyber z revolutky, tak jsem poposel k bankomat KB.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    NE7RA: tam ani tak nejde imho o zahranicni kartu, ale ze nekdo vybiral z bankomatu kreditkou .. za to bejvalo placnuti pres prsty tak nejak vzdycky, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam