• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    mam ted nabidku od KB 4,8% na 3r
    NELDE
    NELDE --- ---
    EXAGE: Čekal bych. Jednak půjdou sazby ještě dolů a jednak se ukazuje, že je přebytek peněz na trhu, tedy hypo sazby by mohly jít dolů. A určitě zkus i jiné banky, třeba KB mívá často různé akce - prý podle toho, jak hrozí managementu, že přijde o prémie.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: Zkus sehnat lepší sazbu na 3 roky před zářím, podle starý smlouvy pak můžeš refinancovat kdykoliv za admistrativni poplatky. Končí mi fix v červenci a mám tohle v plánu.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj všem, mám prosbu o radu:

- ČSOB v září končí fixace (zbývá doplatit asi 5.2mio)
    - Při podpisu nyní ČSOB dává (5,09% na 1rok, 5,19% 5 let, 5,79% 7let)
    - Při podpisu až v září tzn dle nových podmínek výpovědi dávájí na 3 roky 4,89%)
    - Čekám ještě na konkurenční od Monety.. i když to asi nemá cenu.

Můj dotaz zní, mám ČSOB "tlačit" do podpisu před 1.9. samozřejmě ideálně za sazbu stejnou nebo nižší než po 1.9 nabízí (4,89%)? Asi nebudu chtít fixovat déle než na rok..

Děkuju
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MIKEE: případně 8 vstupů přes Erste, 4 vstupy přes KB, 8 vstupů přes Raifku a 4 vstupy přes ČSOB. To by snad mohlo pro jednoho člověka stačit (když v Praze, Vídni a Bratislavě mu vstupy neubývají).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: já létám ve skupině, kde každý má svoji kartu (správněji by bylo množné číslo - své karty) a svoje vstupy, takže to nemám až tak prostudováno. Přijde mi, že někdy to je dle nálady obsluhy. Snad, možná, záleží na bance, od které má člověk kartu, možná i na jiných věcech. Informace v diskusních fórech se rozcházejí.

Kamarád to řeší tak, že když letí se svými kumpány fandit na fotbal, tak vybere MC World Elite karty z celé vesnice a vždy to na recepci nějak ukecá, tak na ně zdarma pustí úplně cizí lidi. Ale ten by vymámil z jalové krávy tele :D.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOBYTEK: to se mi naštěstí ještě nestalo, nikdy jsem neměl problém s tímhle.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: dodávám, že od covidu na evropských letištích mnohdy nechtějí vzít hosta na volný vstup na kartě - požadují jednu kartu na osobu, nebo keš. V Asii s tím zatím problém nebyl, ale pro mě tím to ztrácí na zajímavosti, protože teď málokdy létám individuálně.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    zaklad LK je mit erste, pac tam po vycerpani volnych vstupu mas 50pct slevu na dalsi
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    PATRIKCHRZ: jistě. Ale pokud člověk kartu nemá, je vstup do salónku v ceně kafe a bagety naprosto přijatelný řešení. Tedy se muže jevit zbytečné mít Premium jen kvůli salonkům. A naopak, je to i dobrý řešení po vyčerpání těch 4 vstupů (levněji je placené nakonec nabízí i Revolut než ČSOB)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SILVEIG: ale ve Vídni máš salonek na MC kartu neomezeně :) (tj. ti neubývají ty 4 vstupy LK). Jasně, pokud létáš 2 krát za rok, proč ne. Ale stejně platit za to?

GHOSTSTALKER: v apllikaci LK dáš letiště a hned vidíš, jaké salonky tam patří do LK, kde jsou na letišti umístěny a jaké mají vybavení a otevírací dobu. Nedovedu si představit, jak to udělat jednodušší. Hodně se teď rozšiřuje místo salonku "konzumačka". Na Islandu jsem takhle "za vstup" dostal lahev rumu :). Opět popsáno v aplikaci, na co máš nárok.

Na druhou stranu je pravda, že na řadě letišť LK/DP/PP salonek není, nebo je jen na některém terminálu (typicky pokud letíš s nízkonákladovkou z nějakého terminálu "5E", tak se může stát, že se do salonku nedostaneš), mají omezenou otevírací dobu (takže může mít zavřeno), může být příliš obsazen, .... . Také kvalita nabídku se obrovsky liší.

Na zatmění slunce jsem letěli do USA přes 5 letišť a shodou všech výše zmíněných důvodů jsme se nedostali ani do jednoho salonku. (byly zavřené, nebyly na daném terminálu, měly obsazeno (z důvodu zpoždění letu drželi kapacitu pro hosty business a první třídy)....

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SILVEIG: Mne tedy Booking s tou slevou uz nekolikrat hodil nizsi cenu, nez mam normalne (i v ramci Genius). Ty salonky, resp. LoungeKey jsou uplne na h... Jen zjistit, jake salonky do te site patri, je za trest...
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    GREVE: Pojisteni odpovednosti, cestovni pojisteni pro celou rodinu, kreditka, ktera ti prodlouzi zaruku o rok, mas ji k dispozici, kdyz si chces pujcit auto na dovolene, Premium banker se mi za cca 5 let zmenil 2x, z toho jednou materska a druha sla podnikat. Potkavame se pravidelne minimalne 2x rocne. Osobni pristup.

A k hypotece - CSOB (resp. Hypotecni banka, ktera nove pod CSOB spada) je jedna z mala bank, ktera se nediva tupe jen na danovku, kde mam 60% naklady, ale sleduje i to, co presne delam za praci (IT) a jake asi muzu ty realne naklady mit. Proto mi u ni aktualne vyslo asi o 20% lepsi DSTI u zadosti o hypoteku, nez napr. u CS a diky tomu si muzeme koupit dum.

Za mne s CSOB Premium velka spokojenost.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ja asi zustanu kvuli pojisteni (a podminky splim, jodim si tam podnikatelskou rezervu a bude), to jejich mi prijde super: Ukradli nam pred par roky elektroniku, zaplatili do tydne oproti papiru od policajtu, no questions asked. Kolegovo dite dostalo ted v unoru na Kanarech nestovice, museli zustat, prebookovat lety atp a byla z toho zabava za 10k EUR pro dva dospely a dite. Pojistovna zaplatila vsechno krome nakladu na druheho dospeleho (rozdil v cene ubytovani pro dva a pro tri, o jedny letenky min) a pomahali situaci resit, protoze tam vubec nebylo nic volnyho.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    ADAM: instagram je travel influencerů plný, a ti často vstupy do salonků prodávají. Zaplatíš, dostaneš QR kód na vstup.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SILVEIG: Jaký prekupnik? O tom nevím.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GREVE: mne teď hodně "pobavila" ta jejich 10% sleva na booking (taky přes kartu). Když jsem se tím proklikala, zjistila jsem, že to "funguje" vlastně stejně, jako když chcete u booking třeba cashback. Prostě se o to +/- navýší cena ubytování.

Salonky umí kdejaký překupník za 15 (+/-) euro, což je např. ve Vídni cena bagety a kafe, tedy se to vyplatí a nemám s tím problém i bez slavného ČSOB Premium.
    Jen tedy to cestovní pojištění je hodně fajn (i když jsem tedy naštěstí nečerpala). Takže krom něj ty výhody taky vlastně nevidím.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREVE: tak vetsina vyhod je vazana na kartu, takze pochopitelne, kdyz kartu nemas, tak nemas vyhody :D
    GREVE
    GREVE --- ---
    Mám už poměrně dlouho ČSOB premium a nějak jsem doteď úplně nepochopil, v čem to jako má být zajímavé.
    Jelikož nechci kreditku, nemám skoro žádné výhody typu salónky a pod. (všechno je vázané na tu kartu, ne na účet).
    Můj premier bankéř asi vůbec neexistuje, na začátku se měnil tempem asi 5x za rok, pak to asi úplně vzdali, takže když je něco potřeba, řeším s premium linkou, která jediná celkem funguje. Zase výhoda je, že mě nikdo neotravuje a nechce mi nic prodávat :-)
    Největší vtip byl, když jsem minulý rok žádal o hypotéku. Tak jsem to zkusil přes ten premium účet, kde jsem dostal tak neuvěřitelně nereálně drahou nabídku, že to snad byl vtip...
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    NOIZER: Tak 12 let csob premium. Pojisteni a salonky jsou fajn. Ted uz nekam nelitam parkrat mesicne, tak uz to asi neni taky velky uzitek.
    Co bylo fajn je reseni hypoteky a dalsiho vyrizovani. Jednoduse jsem pozadal / zaukoloval sveho bankere a ten mi to vybehal a pohlidal v bance.
    Ted pouzivam jako primarni banku air bank a po te co mi volala minulej tejden bankerka z csob o novych podminkach jsem zvazoval zda to za to stoji. Cas je do konce roku, tak to pak rozhodnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam