MEDWYN: já mám
KB, ČS, ČSOB a RB. V zásadě mě zajímají hlavně salonky (těch není nikdy dost), pak cestovní pojištění.
Třeba KB v článku úplně chybí.
Nejjednodušší je RB - stačí obrat 50 tisíc, klidně nalej-vylej. K účtu 2 zlaté karty, na každé kartě 4 vstupy přes Lounge Key, plus FastTrack salonek na pražském letišti, terminál 2, ale před kontrolou, tak je tam možné jít i když letíte z terminálu 1 (občas, když dorazím dříve, tak jdu jak do FastTrack, tak do MasterCard)
KB - stačí obrat 100 000 Kč. Na rozdíl od ostatních je v systému Dragon Pass (což se může hodin, ne všechny salonky berou všechny systémy). Je ale třeba si k účtu (zdarma) nechat vydat kreditní kartu.
ČS - tady je to složitější, já plním podmínku obratu 70 tisíc a zůstatku 250 tisíc (stačí splnit poslední den v měsíci). 8 vstupů přes Lounge Key. Vlastní salonek (neomezené vstupy) na terminálu 2 (schengen) za kontrolou.
ČSOB - obrat 70 tisíc, zůstatek 300 000 Kč (poslední - není jasné jestli kalendářní nebo pracovní den v měsíci). 4 vstupy.
Ke každé je nějaké cestovní pojištění (tuším nejvíc má ČS a ČSOB po sto milionech, u ČS se to vztahuje i na potápění, což je pro mne důležité). KB má třeba ještě pojištění asistence na silnici, které se vztahuje i pro jízdní kola.
Pak je tu ještě Creditas, taky 4 vstupy, ale podmínka 3 miliony spravovaného majetku a Moneta - podmínka milionu zůstatku na účtu, taky 4 vstupy.
a pak tu je privátní bankovnictví, jako FWR.CZ, ale to už je o jiných podmínách.