• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: no nejméně problémová je aktuálně asi VÚB s 3,60 % p.a. bez limitu s denním připisováním úroků s možností odložené daně.
    Pak je tu RB s 4 % do 500 000 Kč, ale různými fígly jde založit více účtů, já jich mám pět
    Pak Partners, pro nové klienty po dobu 3 měsíců (když vás někdo doporučí) 4 %. Za každého doporučeného 1 měsíc navíc, já mám takto úrok někdy do roku 2031 :)
    MBank 4 % do 500 000 Kč
    GUTO
    GUTO --- ---
    MAGE: Zkus se domluvit s bankerem. Dneska jsem to sam resil. Nastavil mi individualni sazbu 3,21% na celou castku (Ale musis tam mit 600.001 CZK a vic). Good luck!
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Problém je, že tam je celá řada podmínek, takže při dosažení maximálního limitu, aby ses zbláznil.
    Nicméně třeba samoobslužné pokladny pomáhají - můžeš kupovat banány po kusech a platit za každý zvlášť.
    Bacha na limity pojištění vkladů - sice VÚB drží stále 3,6% bez limitu a bez podmínek (efektivně díky dennímu úročení a odkladu platby daně to dělá 3,7%), ale více než 100k euro bych tam nedával (určitě ne dlouhodobě, navíc převod zpět není okamžitý).

Odpověď na tvoji otázku: bez přilišné aktivity jde mBank+VÚB, do každé 2,5M, čučkařit 250k pomocí složitých podmínek as moc nevyplatí.

Mimochodem, vzhledem k nedávné inflaci (v součtu 30+%) by nebyl od věci tlačit na politiky, aby se ten limit navýšil. +40% - tedy z 2,5M na 3,5M by bylo fajn. Nechcete někdo spáchat petici?
    YARIN
    YARIN --- ---
    a mistni id to dela na mesci

Spoření v lednu: Stále dostanete 4 % p.a., ale mění se pásma pro úročení - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/sporeni-v-lednu-2026/
    YARIN
    YARIN --- ---
    doporucju sledovat penize.cz updatujou to tam kazdej mesic

Nejlepší spořicí účty v novém roce. Jak nepřijít o 4 % | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/sporici-ucty/481182-nejlepsi-sporici-ucty-v-novem-roce-jak-neprijit-o-4
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Kolik se dá dohromady uložit v ČR na pojištěné účty, aby to generovalo co nejvíc procent v pásmech do limitu, který bude nejvyšší mezi těmi bez limitu?

(tj. všechny limitované účty, které mají více jak 3.21% uvedený níže jako bez limitu, pokud to bude nejlepší nelimitovaná nabídka - všechny ostatní s limitem i bez, třeba ta trinity níže s neomezenou 3.01%, už se nezvažují).

Tedy něco jako "v ČR lze uložit celkem 21M za průměrný rok 3.8%, cokoli nad je za 3.21%"
    S pod-variantou "v ČR lze pojištěně uložit celkem 15M za průměrný rok 3.8%", kde se zvažuje i maximální výše pojištěného vkladu, pokud by limit někde umožňoval více.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Platí to takhle:

Vaše úspory však budou i nadále zhodnocovány jednou z nejvýhodnějších sazeb na trhu. Co se tedy mění? Nově bude bonusová úroková sazba odstupňována podle částky uložené na účtu:

do 500 000 Kč → 4,01 % p.a.
    500 000,01 – 3 000 000 Kč → 3,61 % p.a.
    nad 3 000 000,01 Kč → 3,21 % p.a.
    Příklad: Když budete mít na vašem mSpořicím účtu Plus uložených 600 000 Kč, suma 500 000 Kč bude stále úročena bonusovou sazbou 4,01 % ročně. Až zbylých 100 000 Kč se bude úročit bonusovou sazbou 3,61 % ročně.

- s platností od 9.1. - tedy do toho dne je všechno úročený 4,01%, od pozítří pak pásmově. ale aspoň to nemají tak vychcaný jako v nějaké předchozí mutaci, kde to bylo úročený do nějaké částky (tuším 400k) - a jakmile se ta překročila, tak se CELÁ suma na účtu úročila jen nějakou minimální úrokovou sazbou, to byla pěkná voblož.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GOR: Jako do devátýho ledna vklad stále za 4% a nebo to platí i na to už tam bylo?

Je něco kde se dá uložit normální částka na 3-6 měsíců?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GOR: Diky za info, dobre vedet.
    GOR
    GOR --- ---
    OMNISLASH: Od 9. ledna je to pasmovany
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    YARIN: mbank rika, ze ma ta ctyri procenta bez limitu. Je tam tedy nejaka schovana omezovacka?
    YARIN
    YARIN --- ---
    tak to vopravdu nalakali, kdyz mbank a raifka maj ctyri procenta na pul mic za par plateb kartou mesicne a 15k prichozi platby...
    MAGE
    MAGE --- ---
    pica v tom Trinity jsou strasny tragedi. Nalakaji na 3,58% u Skvělého účtu HIT aby to zmenili na
    0 – 300 000 Kč | 2,01 %
    300 000,01 Kč – 600 000 Kč | 2,58 %
    600 000,01 Kč a více | 3,01 %
    a oduvodnili to: "Po vyhodnocení situace na finančním trhu však musíme přistoupit k úpravě podmínek úročení tohoto spořicího účtu."
    nevsiml jsem si ze by Michl neco delal...
    A to me jeste kokoti zvladi pres jejich tupe OCR zmenit pri zakladani toho uctu jmeno... mam chut to tam vse zavrit
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    Má tady prosím pěkně někdo z vás Revolut Metal a nevyužívá výhodu 1 den měsíčně zdarma ve WeWorku?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Euronet zase válí:

Jak tenhle bankomat naúčtoval poplatek 4250 Kč ?
    https://youtu.be/L2fqTgPCRms?si=RSrgEcNDJtkkbhX0
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: A teď si představ ty titulky, kdyby se to stalo v posledních pěti minutách milénia. :-D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZBYNEK: to je houby clickbait, není tam ani lež.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TOOMIX: Nesnáším ty click-baitové titulky...

"Nefunguje už druhý den" vs. "Výpadek systému už od pondělních 22:30"
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    TOOMIX: zvláštní, jsem nějaká fungující výjimka
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Internetové bankovnictví Moneta Banky zkolabovalo. Nefunguje už druhý den - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-internetove-bankovnictvi-moneta-banky-zkolabovalo-nefunguje-uz-druhy-den-40552484
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam