Já mám většinou ty, které mi přinášejí nějakou výhodou. A protože mám všelikaké prémiové účty, tak je mám zdarma. Takže bych začal u jaké banky má přítelkyně účet a jestli je možné u této banky získat i kreditku zdarma.
Mně se třeba líbí ta od KB -
https://www.kb.cz/cs/obcane/karty/kreditni-karta-world-elite. Mám Exkluzivní účet u KB (zdarma při obratu na účtu 100 000 Kč, stačí nalej-vylej), takže ji mám zdarma (jinak se za ní platí 550 Kč za měsíc, což nemá smysl. Další výhoda jsou 4 vstupy do letištních salonků v systému Dragon Pass a právě ta asistence na silnici. Pro mne velmi zajímavá výhoda - výběr z bankomatu zdarma a není úročen. Takže v ČR prostě na začátku měsíce vyberu celý limit a peníze dám na spořák. Na konci měsíce zase vrátím :).
Pak mám kreditky od ČS, které mi vrací 1 % z nákupů přes Internet (maximálně 350 Kč za jednu, mám tři), co čehož se ale počítá i dobití Revolutu.
Pak mám Monetu, u té je sice výběr z bankomatu za 49 Kč, ale také není úročen, takže dělám to samé, co s kreditkou KB, vyberu celý zůstatek a dám na měsíc na spořák.
Pak mám Essox, ta je zdarma při nějakém malém obratu, ale první rok mi dávala 300 kč měsíčně, když jsem chtěl po roce vypovědět, v rámci retence mi dali 500 kč měsíčně na další rok.
Pak mám kreditku od ČSOB k ČSOB Premium účtu - vlastně nic zvláštního neumí, jako je tam nějaká prodloužená záruka, nikdy jsem nevyužil.
Pak mám kreditku od mBank - Travel. Ta má dobré kurzy, ale pro vedení zdarma je potřeba nějaký malý obrat na ní, tuším taky 5 tisíc.
Zdarma kreditku bez podmínek by měla mít třeba FIO.
Každopádně, jak jsem psal, ať zkusí nejdříve vlastní banku, mít u nějaké jen kreditku je trochu nepohodlné.