• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já zas nepotřebuju nějakou high end upameganejlepší rybu na světě, před hodinou z moře vytaženou, v tomhle směru jsem jen malý krok před bydlenkou. Stačí mi, aby ryba nebyla plná vody. Na to, abych se stala rybí labužnicí, neaspiruju.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    náhodou, nevím, jestli je to pravidlo, ale třeba v kauflandu na spojovací mě "rybí koutek" docela mile překvapil..
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    BONEMINA: tak tam slusnou tresku nekoupis :I
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Příště. Pokud se teda dá v běžné obchodní síti sehnat slušná treska, v dosahu mám jen Billu, super a hyperAlbert, malé Tesco a Kaufland.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: vecna skoda !
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Byly prodávané coby čerstvé, ale spíš to byla nějaká rozmraženost nacpaná vodou.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: pokud mrazeny, bohuzel spatny no. to me nenapadlo te na to upozornit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Obyčejné tresčí filety. Asi byly nějak extra zavodněné od výrobce.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: z ceho jsi to delala ? z jake ryby ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Trochu se ochladilo, tak jsem to dnes večer spáchala. Půl hmoty jsem ochutila podle receptu, do druhé půlky přidala ještě nasekanou čilipapričku. Šmrdlání přes utěrku je sranda, čištění utěrky je opruz. Výsledek ale trochu ztroskotal (asi) na blbé rybě, hmota byla tak řídká, že se z ní nedaly tvarovat ani noky lžicí, ani kuličky rukama, vyloženě to teklo. Smažit se to moc nedalo, tak z toho vznikly pečené karbanátky. Ale chuť stála za to (chilliverze ještě o fous víc). Jako člověk, který ryby vyloženě nerad, říkám, že tohle zopakuju, minimálně ještě letos. A lepší pochvalu tomu asi dát nemůžu :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: Mejadara fakt super - nikdy bych nevěřil že cibule, čočka a rejže udělaj tak skvělý jídlo!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    HENNYVILLE: Ugh, "vypadá trochu mimo" je fakt eufemismus :) Ale recept se mi líbí, jsem zvědavá, co s tím udělá ten sníh. Sirkový test radši zkoušet nebudu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BONEMINA: rozhodne doporcuju toto: Bolinho de Bacalhau, je na to spousta navodu. Me z toho bavi tahle verze https://www.youtube.com/watch?v=jYk8EaYfY4Q ona teda vypada trochu mimo, ale postup je spravne, nebo takhle to aspon znam ja.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BONEMINA: Smíchat rybí maso s rozmačkanejma vařenejma bramborama, líp pak držej pohromadě.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Zítra mi přijedou 3 přepravky špagetových dýní. Minimálně jednu bednu zlikviduju postupně na "dyňový prívarok" a dýni ve smetanové omáčce, zbytek bych ráda zpracovala nějak kreativněji.

    A v rámci zbavování se rybofobie se chystám na rybí karbanátky.

    Nějaké dobré recepty nebo alespoň tipy, prosím?
    DAHY
    DAHY --- ---
    ZUZKAOU: Krasa, ale chybi mi tam ekvadorsky ceviche. S krevetama je tam sice mango gazpacho, ale ceviche je takovy lidovejsi.

    Ceviche
    http://www.luxuryweb.com/html/ceviche.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Některé vypadají fakt zajímavě

    23 Deliciously Cold Summer Soups
    http://www.buzzfeed.com/deenashanker/these-soups-are-brrrrrrrrrrilliant
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GUDRUN: Je to čtvrtej příspěvek tady, i když zadáš brokol. Inu.
    Teď už pátej.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MACHALIK: zkousela jsem to v tomto a dalsich dvou klubech (zadavala jsem teda brokol), ale asi jsem to prehlidla. Dekuju.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GUDRUN: Takový políčko je tam, je u něj napsaný hledat, když do něj dáš "brok", tak během dvou a půl vteřiny najdeš tohle: [ ZUZKAOU @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    Zkus to!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam