• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MIST: ten nazev jsem neznala, ale vyhodi to spoustu inspirativnich obrazku, dik!
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: tohle je vdecny jidlo na party, budes mit uspech
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIST: díky, myslela jsem si to, ale radši si chci být jistá, ať si neudělám před hosty ostudu.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: rozlezet, pokud v tom nemas vylozene neco, co pusti stavu (cerstvy nakrajeny rajcata treba)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIST, SARAJ: a je lepší je udělat pár hodin předem a nechat rozležet v ledničce, nebo na poslední chvíli?
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: tortilla pinwheels myslis?...delam se smetanovym syrem (lucina), trosku kysele smetany a do toho pridavam ruzne, co dum da - susene rajcata/basilku/cesnek nebo smazenou cibuli/zelenou cibulku.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TRISSIE: zeleninovy CC - drzi, jen nevim, jestli to splnuje to teple počasí... hummus?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na dětskou narozeninovou oslavu bych chtěla vyzkoušet tortilly ve stylu rolády (plněné a krájené na kolečka asi 1-2cm) - nějaký nápad, co do nich, aby to nebylo suché, drželo to dobře pohromadě, bylo to child friendly (takže žádné chilli papričky, plísňové sýry a podobné chuťově výrazné záležitosti) a zvládlo to i teplejší počasí?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DIVER: Já je nepočítala, ale má je normálně v "kurníku" na zahradě. Kromě nich chová i slepice, kachny, králíky a včely.


    ADELHAIDA: Tak ztracená se mi nepovedla, respektive povedla až příliš. Rozplizla se natolik, že jsem je pak skoro nenašla. Housku, máslo a lososa testnu zítra, díky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONEMINA: btw. kolik má těch křepelek? a kde? viděl jsem je chovat i ve sklepě v kleci...
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONEMINA: jistě. uvařit natvrdo.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BONEMINA: Já jsem teda nikdy neměla takovýhle zdroj, ale nejvíc mi vždycky chutnala vařená na tvrdo na čerstvém bílém chlebu (bageta/veka) s máslem a uzeným lososem.

    Pak jsou ještě výborná coby ztracená vejce v jemných polévkách, jako je třeba kulajda, nebo dýňový krém.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KURE: Myslím, že na vejce jsi tu asi největší expert, takže ti budu věřit :)
    KURE
    KURE --- ---
    BONEMINA: tezko bude jidlo kde vejce vynikne vic, než v smaženym vejci. :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Přivezli jsme si od švagra skoro stovku křepelčích vajíček. Minivolská oka jsou sice roztomilá a dobře pasují do salátů, ale říkám si, jestli to není škoda. Znáte nějaký recept, ve kterém by ta křepelčí vejce mohla opravdu vyniknout? Něco, co se slepičími není ono a potřebuje to opravdu ta křepelčí.
    Mám jich dost a chce se mi experimentovat.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Taky mi to krájení a chystání trvá asi moc dlouho...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    JAJITA: tak hodinu a půl..
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    E_D: tak jsem se uklidnila :)
    On ten výsledek pak stojí za to!
    E_D
    E_D --- ---
    JAJITA: nejsi, me to trva taky strasne dlouho :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Dotaz na ty, co dělají musaku.
    Jak dlouho vám trvá, než to vše šoupnete do trouby? Jsem jenom já taková lemra, že mi to trvá docela dlouho??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam