• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: Zeptej se v auditku "Noze". Tam ti radi poradime.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOODYCAT: máme tenhle už par let a milujem ho http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DIVER: Nepřímo je tak, že to není nad zhavima uhlikama. Většinou to je tak, že máš uhlíky jen na jednom okraji, třeba do jedné třetiny. Nad uhlíky máš přímou zónu. Zbylá část roštu , která není nad uhlíky je nepřímá zóna. většinou se ještě pod nepřímou zónu dává nádoba s vodou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVER: no páni, dnes je den zázraků? :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JAJITA: už jsem to napravil :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: tyjo, minus za snahu udělat kamarádovi radost?
    DIVER
    DIVER --- ---
    a když už - je tam ta chuť dřeva znát? předpokládám, že to bude mít kouřovej cedronádech.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: jeden fakt blbej dotaz :) - "nepřímo" znamená někde na kraji a ne nad plamenem? prostě jenom horkem pod přivřeným deklem?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: půl hoďky nad grilem? a to se to dřevo nespálí? (mám taky cedr)
    a taky jsem to dostal s doporučením dělat na tom ryby. dá se na tom dělat (s nějakým efektem) i jiná flákota?
    a nesmrdí to po rybách? :)
    E_D
    E_D --- ---
    DIVER: zkušenost nemam, ale projel jsem google image a imho na tom..

    http://www.napoleongrily.cz/w995/prkenko-462.jpg
    DIVER
    DIVER --- ---
    KOCHANSKA_CH: mě to přivezla ex z ameriky. tak to nechci hned spálit :) a nepochopil jsem, jestli se to maso dělá na tom nebo to prkýnko leží vedle.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Včera jsem na to koukala v katalogu Weber grilů, viděla jsem to poprvé. Ale asi je teď uzení na grilu v módě, měli tam pro to i dřevěné lupínky, prach a špalky. Zkus a poděl se o zkušenost. :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    hele, máte někdo zkušenost s používáním takovýho toho grilovacího prkýnka, co se předtím namáčí do vody? má dodávat vůni. mám ho doma a nikdy jsem to nezkoušel...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOODYCAT: mám tyhlety dva a naprostá spokojenost.

    6716S - KAI Wasabi Black Santoku nůž
    http://japonskeostri.cz/62-6716s-wasabi-black-santoku-nuz.html

    6716N - KAI Wasabi Black Nakiri
    http://japonskeostri.cz/61-6716n-wasabi-black-nakiri.html
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Chci koupit kamaradovi k narozeninam nejakej peknej lepsi sefkucharskej nuz, tak do 2000. Je to realne? Jaky? Pripdne me odkazte do vhodnejsiho auditka...dekujiy
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ja se za to, ze nejakych pet let beru bedynky od bedynkyzezahrady, nestydim. Tvrdi o sobe, ze jsou bio, znam je i lip, nez predani bedynky jednou za 14 dnu, dycky drzim palce u historek s telatky, jehnatky, nebo pipinama, co ve chvili, kdy dostaly nove solo budnicky, prestaly nest atp:)) Segra se mi smeje, proc nechodim pro zeleninu do Alberta (na nesezonni chodim do suprmarketu). A co, mne se i libi, ze pestuji i ne zcela tradicni zeleninu, takze pak zkousim recepty na topinambury, fenykl, cekanku apod:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ALONSY: sorry, ale tenhle prispevek nedava vubec smysl :)


    DIVER: hele ja brala dost casto ze svetabedynek, ktery jsou jeste drazsi, a to mam plat prumerny, v ramci prahy spis podprumerny, ale v tejdnu stihat trhy se mi nedari, v sobotu se tam rozume moc nedostanu, protoze zpravidla vyspavam po vecernim mejdanu, auto nemam, takhle mi nekdo prinese zeleninu az pod nos, je to treba 5-6 kilo, ktery bych musela tahat z kramu a jeste navic bych pravdepodobne ani nesehnala ceskou, navic te to nuti varit i z veci, o ktery normalne v kramu nezavadis a nikdy si je nekoupis a najednou je musis nejak zpracovat, plus samozrejme podporujes lokalniho farmare (to zrovna neni uplne pripad svetabedynek, protoze ty i preprodavaj veci) a jako nemusi to bejt bio, staci, ze to neni brutalne vyhnany chemii, jen je to pestovano nejak normalne, coz vetsinou je
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEVIL: Nejezdím SUV, nemám barák v satelitu a už vůbec parchanty, busy nejsem, ale nakupování nenávidím tak moc, že fakt nevím, proč si za to pohodlí nepřiplatit.
    Ale bedýnky neberu, no, to je moc i na mě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: tjn, jenze tady si uvedom, ze proste misto za ze-lenin-u platis proste za ten cas toho kupovani. nechci se nikoho dotknout, ale jestli se dotknu, tak je mi to stejne u prdele... v dnesni dobe kazda dulezita pica co nekde furt jezdi po vsech ptakach ve svym suv a denne houra jak je hrozne busy, proste kapituluje na to se mackat ve fronte nekde v kauflandu s duchodcema nebo u vietnamcu daleko od jejiho satelitniho mestecka novejch baraku za prahou. proste objedna bedynku ve vire, ze si kupuje neco navic a hlavne ji to usetri cas. pak stejne zmakne akorat tak vyvar ze zeleniny co zna, parchantum da jabko do svaciny do skoly, ktery leti do kose stejne jako prvni a zbytek shnije a je odlit do bio odpadu... takze asi tak.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DIVER: Ten sedlák každou mrkev při jednocení i sklizni jednotlivě oslovoval jménem a večer chodil tomu poli zpívat ukolébavky. A to je to, co se počítá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam