• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: půl hoďky nad grilem? a to se to dřevo nespálí? (mám taky cedr)
    a taky jsem to dostal s doporučením dělat na tom ryby. dá se na tom dělat (s nějakým efektem) i jiná flákota?
    a nesmrdí to po rybách? :)
    E_D
    E_D --- ---
    DIVER: zkušenost nemam, ale projel jsem google image a imho na tom..

    http://www.napoleongrily.cz/w995/prkenko-462.jpg
    DIVER
    DIVER --- ---
    KOCHANSKA_CH: mě to přivezla ex z ameriky. tak to nechci hned spálit :) a nepochopil jsem, jestli se to maso dělá na tom nebo to prkýnko leží vedle.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Včera jsem na to koukala v katalogu Weber grilů, viděla jsem to poprvé. Ale asi je teď uzení na grilu v módě, měli tam pro to i dřevěné lupínky, prach a špalky. Zkus a poděl se o zkušenost. :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    hele, máte někdo zkušenost s používáním takovýho toho grilovacího prkýnka, co se předtím namáčí do vody? má dodávat vůni. mám ho doma a nikdy jsem to nezkoušel...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOODYCAT: mám tyhlety dva a naprostá spokojenost.

    6716S - KAI Wasabi Black Santoku nůž
    http://japonskeostri.cz/62-6716s-wasabi-black-santoku-nuz.html

    6716N - KAI Wasabi Black Nakiri
    http://japonskeostri.cz/61-6716n-wasabi-black-nakiri.html
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Chci koupit kamaradovi k narozeninam nejakej peknej lepsi sefkucharskej nuz, tak do 2000. Je to realne? Jaky? Pripdne me odkazte do vhodnejsiho auditka...dekujiy
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ja se za to, ze nejakych pet let beru bedynky od bedynkyzezahrady, nestydim. Tvrdi o sobe, ze jsou bio, znam je i lip, nez predani bedynky jednou za 14 dnu, dycky drzim palce u historek s telatky, jehnatky, nebo pipinama, co ve chvili, kdy dostaly nove solo budnicky, prestaly nest atp:)) Segra se mi smeje, proc nechodim pro zeleninu do Alberta (na nesezonni chodim do suprmarketu). A co, mne se i libi, ze pestuji i ne zcela tradicni zeleninu, takze pak zkousim recepty na topinambury, fenykl, cekanku apod:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ALONSY: sorry, ale tenhle prispevek nedava vubec smysl :)


    DIVER: hele ja brala dost casto ze svetabedynek, ktery jsou jeste drazsi, a to mam plat prumerny, v ramci prahy spis podprumerny, ale v tejdnu stihat trhy se mi nedari, v sobotu se tam rozume moc nedostanu, protoze zpravidla vyspavam po vecernim mejdanu, auto nemam, takhle mi nekdo prinese zeleninu az pod nos, je to treba 5-6 kilo, ktery bych musela tahat z kramu a jeste navic bych pravdepodobne ani nesehnala ceskou, navic te to nuti varit i z veci, o ktery normalne v kramu nezavadis a nikdy si je nekoupis a najednou je musis nejak zpracovat, plus samozrejme podporujes lokalniho farmare (to zrovna neni uplne pripad svetabedynek, protoze ty i preprodavaj veci) a jako nemusi to bejt bio, staci, ze to neni brutalne vyhnany chemii, jen je to pestovano nejak normalne, coz vetsinou je
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEVIL: Nejezdím SUV, nemám barák v satelitu a už vůbec parchanty, busy nejsem, ale nakupování nenávidím tak moc, že fakt nevím, proč si za to pohodlí nepřiplatit.
    Ale bedýnky neberu, no, to je moc i na mě.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: tjn, jenze tady si uvedom, ze proste misto za ze-lenin-u platis proste za ten cas toho kupovani. nechci se nikoho dotknout, ale jestli se dotknu, tak je mi to stejne u prdele... v dnesni dobe kazda dulezita pica co nekde furt jezdi po vsech ptakach ve svym suv a denne houra jak je hrozne busy, proste kapituluje na to se mackat ve fronte nekde v kauflandu s duchodcema nebo u vietnamcu daleko od jejiho satelitniho mestecka novejch baraku za prahou. proste objedna bedynku ve vire, ze si kupuje neco navic a hlavne ji to usetri cas. pak stejne zmakne akorat tak vyvar ze zeleniny co zna, parchantum da jabko do svaciny do skoly, ktery leti do kose stejne jako prvni a zbytek shnije a je odlit do bio odpadu... takze asi tak.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DIVER: Ten sedlák každou mrkev při jednocení i sklizni jednotlivě oslovoval jménem a večer chodil tomu poli zpívat ukolébavky. A to je to, co se počítá.
    DIVER
    DIVER --- ---
    pardon. ceny jsou 200 a 300 kč. ale to na věci příliš nemění.
    DIVER
    DIVER --- ---
    já teda nechci prudit, ale teď koukám na fotky těch bedýnek: kilo brambor, šest mrkví, jeden květák, dvě petržele, sedm jablek, dvě cukety, hrst cibulí, okurka (jedna z fotek). cena 250,- K, a to zřejmě v rozjeté sezóně, kdy jsou ceny nejníž.

    já chápu, že na tom musí mít ti sedláci nějakej zisk, ale tohle je docela předražený. nikde na stránkách není ani upozornění, že by to bylo bio nebo tak něco. takže běžná zelenina pěstovaná běžným způsobem kousek od prahy (shodou okolností mým směrem, proto mě to zajímá).

    já v tom nevidím příliš přidaných hodnot. stejnou zeleninu seženu za polovic i v obchodě. když si dám pozor na výběr, tak nejspíš i českou. prostě mi to připadá zbytečný.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZOOEY: neni za co
    u nas to odberove misto, dle meho, vzniklo na zaklade velke poptavky
    jedna pani se toho ujala, domluvil to s nimi, rozhlasila to po okoli a fakt sem jezdi pro bedynky spoustu lidi
    obcas privezou navic, ceho maji dost nebo most, med, vejce atd
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    PETATA: tak tohle vypada skvele, moc diky! zkusim se jich zeptat, jak to videj s pripadnou prahou) ten rozvoz je bhzl dulezitej a odberovy mista jsou mimo radius. jinak ale je to ten princip, kterej bych rada... zatim zkousim neco obdobneho pro SZ prahy, tak kdyz se osvedci, tak sem rada hodim kontakt.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Zrovna jsem ho zasadila k plotu. :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    BUNDA: tak to bude ono. já jsem to vzdal, protože libeček kolem třiceti čísel a o třech listech považuju za chcipaka na dvě použití :) tak jsem to radši zkusil venku. ale nepovedlo se a pak jsem se přestěhoval. teď ho mám u plotu, vyroste si každý rok a je to fakt keř.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: mrazím a nic jí není
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DIVER: tak cca 20-25cm průměr a výška libečku zhruba jak píšeš těch 30 čísel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam