• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MUTHA: mě fascinuje, jak maj italove pokazde uplne nechutny webovky :-) Tendle zelenkavej styl :-)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    mozna sem objevil ameriku, ale kdo jako ja radi zkousite autenticky recepty: https://www.accademiaitalianadellacucina.it/

    zrovna chci vyzkouset klasicky bolonsky ragu, netusil sem, ze v nem nema bejt cesnek ani zadny bylinky
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: zelí jsem důkladně prokoriandroval, přidal kmín, trochu chilli vloček, slaninou pokladl!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZCR: O to víc se budeš muset pochválit, jak se ti to povedlo :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: bohužel fotodokumentaci neprovozuju - stará věrná předpotopní nokia to neumí a foťák jsem asi deset let nebyl schopný dát opravit :]
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Super, nezapomeň se pak pochlubit!
    ZCR
    ZCR --- ---
    DOCKINEZ: již se peče, brambory budou taky zvlášť... :-]
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    a uz od vikendu mam chut na slane rohlicky ( plnene zelim a uzenim, jen v nedeli toho bylo nejak hodne, vcera nebyl cas, tak snad dnes by to mohlo vyjit)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    DOCKINEZ: vyborna inspirace a snad i muj dnesni obed
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JAJITA: Když nejsem línej nebo nespěchám jako včera, tak postupuju ještě jinak – kůži na každém stehnu dvěma prsty nadzvednu a pod kůži šupnu plátek slaniny a trochu cibulky a česneku. Když se to pak vypeče, je výsledkem naprostá mana, doporučuju!

    BRUKEV: Jsou to moje vlastní vypěstovaný a nakládaný jalapeňa, ty se hodí naprosto je všemu :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    DOCKINEZ: Já míchám do zelí uzený bůček a cibuli. Kuře kmínuji. Zrovna mám ještě zvytek v lednici 😊
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: A když ta stehna před dopečením ještě lehce přikryješ plátky anglické, tak je to chuťová bomba ;-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: Ty papričky tam pořád nedokáže můj mozek zpracovat a vyslat mi nějaký výsledek, jak to s nimi může chutnat :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VOY: Remosku jsem vystlal kyselým zelím (slovenská značka HH, jde koupit v Tescu nebo Albertu), na to pokladl osolený, okmínovaný a opepřený stehna. Přiklopil a nechal dělat, až to bylo hotový.
    VOY
    VOY --- ---
    DOCKINEZ: To bych skoro vyzkousel, muzes nahodit nejaky triky jestli si neco delal specialne? Nebo si to jen zprudka opekl, okorenil a hodil na to zeli? A pak do trouby?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Brambory jsem dělal sólo, ale i tak to bylo super. Díky za inspiraci.

    XAJA
    XAJA --- ---
    ILTU: ale myslim, ze u vas (urcite aspon na morave) to tiez nebolo nezname. udenim sa zo zabijacky vsetko nekonzervovalo, ani sa vsetka slanina nevytapala na mast. solenie bol dost rozsireny sposob konzervacie.
    ILTU
    ILTU --- ---
    XAJA: To jsou mi věci! 30 let jezdím na Slovensko, a tohle jsem netušila.
    XAJA
    XAJA --- ---
    DOCKINEZ: to sa robi aj na slovensku. geletova slanina sa to u nas volalo (presalalo sa to a lezalo to v drevenej nadobe - gelete). u malych masiarov sa da aj kupit, vacsinou pod nazvom solena slanina. a napr na halusky sa u nas skvari takato, nie udena slanina.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XAJA: (zrovna předevčírem jsem na to koukal) Barilla 59,- La Molisana 39,- Kaufland, běžná cena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam