SAL: já ji používám míst grillu v troubě - rychlejší a efektivnější s nížší spotřebou, ale nevařím pro velkou rodinu, tam pak je potřeba zvažovat objem.
Naprosto skvělé v tom jsou křupavé luštěniny, výrazně rychleji než v trubě s lepším výsledkem. Ideálnní cesta jak začít postupně luštěniny jíst - uvřené trochu osoloit, trochu omastit a případně přidat koření a na 15 minut na 180 v HF.
Skvělá je případně zbylá rýže - udělat hrudky a nechat vytvořit křupavou vrstvu. perský tahdig prostě neumím udělat, tohle je ale rozhodně chutné využití zbylé rýže.
pečená zelenina - na větší množství je lepší trouba, ale HF není potřeba předem roztápět. Na karamelizaci něčeho ve větších před vařením vývaru ideál, začne to tmavnou dřív než v troubě.
Bramborové věci - super, ať už hranolky, nebo třeba opečeé brambory, umí to skvělý rosti - tedy nastrouhat bramboory, osolit a nacpat do koše HF a nechat opéct do křupava.
Zkoušela jsem pečenou řepu a nebo brambory v celku a tam doba nevycházela líp než v troubě.
Dělá to výborná křidýlka, rybí filety a placky/kuličky z mletéh masa. Na větší kusy masa by se muselo víc laborovat s časem a teplotami, ale teda spíš vysušuje. Drůbeží stehna jsou tak nějak na hraně, prsa jsem v tom nezkoušela, protože se vysuš dřv, než by se objevila nějaká karamelizace .
Je to celkem spolehlivý vařič vajec - stejný čas jako se mají vařit ve vodě stačí v HF. Ovšem teda zde to energeticky vážně nevychází.
Narozdíl od pánvičky v HF umím upražit ořechy či semínka bez toho abych je připálila - ale to je mou nepozorností.
Věci v trojobalu mi v tom nevychází - ale nepoužívám olej ve spreji. Věci v těstíčku v tom nejdou.
Ideální by bylo mít ji zabudovaou v multifunkčnm hrnci, o tom žádná.