• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    JESTEDMAN: tak to uz muzeme pridat i vyrobnik cukrove vaty :-D
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    KASUMI: tak thermomix neni jedina vec, co dela vsechno...
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    popcornovač?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KASUMI: no zbytečnost ... pro někoho, kdo hodně zavařuje, tak je to fajn, netřeba stát u plotny a hlídat teplotu. Nebo když potřebuješ držet tekutinu delší dobu na konkrétní teplotě, třeba čaj nebo svařák :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CERMI_FOX: zavarovaci hrnec jsem na mallu, odkud jsem cerpala, videla, ale myslela jsem, ze to je fakt zbytecnost :DD
    tak dobre, no :D


    KOCHANSKA_CH: jo, termomix..
    fondue jsem nedala zamerna, pac ja znam jen na svicku :D ale ok :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Ta drahá věc bude asi Thermomix, či jak se to... a chybí ještě geret na fondue.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KASUMI: zavařovací hrnec
    pivovar

    :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    co udela anketu na varici spotrebice? co do ni?
    kdyz bude neco X v jednom, tak dat vsechny moznosti

    sporak
    trouba (klasicka, je jedno jestli HV apod.)
    mw
    varna konvice
    kavovar
    ryzovar
    vajickovar
    toastovac
    topinkovac
    waflovac
    odstavnovac (?)
    stolni gril (vc. raclette grillu)
    pomaly hrnec
    remoska
    ta vec za 35k, ted nevim jmeno, jak to ma delat vsechno
    horkovzdusna friteza
    pekarna
    zmrzlinovac
    jogurtovac
    sous vide
    parni hrnec
    hotdogovac
    palacinkovac (jo, existuje to)
    udirna
    pec na pizzu
    MIST
    MIST --- ---
    ANNIKA: Thai Basil Eggplant- muzes vynechat tofu a prihodit misto toho cuketu

    Thai Basil Eggplant (vegan, gluten-free) - Vegetarian Gastronomy
    https://vegetariangastronomy.com/thai-basil-eggplant-vegan-contains-gluten/

    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    i moje pidi fritéza udělala skvělý buřty

    COUDAK
    COUDAK --- ---
    ANNIKA: paprika, cibule, cuketa ... na hrubo a na panev udělat jakoby na wok způsob ... a k tomu třeba rýže a vejce.

    Nebo mrkev, salat/zeli, okurka na tenke prouzky, k tomu vejce uvarit a nasekat... k tomu pšeničné nudle tenké (studené) a přelít třeba pálivou omáčkou. Lehké, letní a chutné :-)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ANNIKA: Nevim, jestli je to úplně “lehčí”, ale šakšuka je fakt dobrý zeleninový jídlo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNIKA: ratatouille
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ANNIKA: stir fry. Indický kari.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Má někdo tip na nějaký lehčí jídlo plný zeleniny? Nemyslím teď salát s aditivy, ale něco podstatnějšího.
    Frcim teď na poke, oblíbili jsme si maso naložený jako kebab se vší zeleninou a jogurtovou omáčkou a placnout to na kuskus, bun Bo nam Bo apod, a hledám nějaký další podobný záležitosti :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Pěkná :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KASUMI: koukám, že nadšení z HF je opravdu vysoké. Další klub o (domácím spotřebiči na) vaření strikes again :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    me dneska zaujalo neco podobneho, ale s kapustou - Kapustňáky alias Krakonošovy drny:
    Ve sklářské huti - Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12059685760-co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli/223562220460019/
    posunout na 12:25 minut
    ---
    recepty na stejnojmenne jidlo jsem uz videl vickrat, ale tohle ma nejblize k memu oblibenemu bramboraku nejspis asi vytuneneho do nebeske lahudky! urcite to takto zkusim a poexperimentuju jeste s pridanim mensiho mnozstvi nejakeho aromatickeho pršutu nebo tak nejak, co bude po ruce... :O)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADELHAIDA: U nás se to taky prodává.

    Podle mě to může být něco takovýho:

    Babiččiny zelňáky - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/30767-babicciny-zelnaky/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Když se tu zmínily smažený zelňáky - máte nějakej ultimátní recept? Já to znala jen z literatury a považovala to spíš za bramborák. Ale kolegyně z Příbrami občas doveze takový malý, křupavý a tvrdý placičky vonící sádlem, který tam kupuje v nějakým pekařství. Mohla bych jich sníst kilo. Něco takovýho hledám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam