• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ILTU
    ILTU --- ---
    TOOMIX: Přesně tak. Dost cibule a zelenina zahustí omáčku spolehlivě.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KETHAMINA: já dělám bezlaktózovou i svíčkovou, když je hustá, doředím trochu vývarem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KETHAMINA: trhany maso! Jde servirovat s kasi, v housce, na salatu...i do testovin (hint: zalivaci nudle/kuskus) jde pridat.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    KETHAMINA: hodne indie jde zmrazit. dal, kari, biryani, atp.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KETHAMINA: Chilli con carne
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ole, ole, koukám co vymyslet za bezlaktozový jídlo, když v jídelně v poslední chvíli do omáček přidají smetanu nebo něco co nesmím. Zjistím to až když přijdu do jídelny a pak skončím s hranolkama nebo nějakou přílohou only.

    Chtěla bych něco, co doma ve větším uvařím a hodím si v kanclu do mrazáku ve více exemplářích, v jídelně lze ulovit salát nebo pečivo. Nějaký tipy jiné než maso s volským okem ? :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    TOOMIX: +1 za polívku.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TOOMIX: mrazak
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    TOOMIX: máslo, polívku...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TOOMIX: hodně ho padne, když z něj uděláš "špenát ". A je to výborné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: Kimcchi

    Medvědí česnek | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/medvedi-cesnek
    PETATA
    PETATA --- ---
    TOOMIX: trhací chleba
    Trhací chlebík (Pull Apart Bread) • Pekárnománie
    https://www.pekarnomanie.cz/trhaci-chlebik-pull-apart-bread/

    A dělala jsem teď i quiche
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GINGERCAT: před asi 10 lety jsem byl tady a super

    Největší škola vaření v ČR, kurzy, teambuilding, svatby - Škola vaření | Chefparade.cz
    https://www.chefparade.cz/cs
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Tuším tady větší koncentraci lidí, co rádi vaří, tak se zkusím zeptat - nebyli jste někdo v Praze na kurzu vaření vietnamské kuchyně, co byste doporučili?
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ADELHAIDA: Ano!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Děkuju všem za podněty. Pekla jsem celou nohu, neb to bylo na oslavu a chtěla jsem něco efektního. Nicméně mám ještě druhou nožku a budu ji připravovat nejspíš za pomoci velmi dýchavičného sporáku, tak určitě využiju některý ze zdejších receptů. Dělala jsem to takhle:

    Sušený rozmarýn jsem rozetřela s pepřem, novým kořením, jalovcem a solí a směsí jsem hojně posypala prošpikovanou kýtu. Do pekáče jsem nakrájela mrkev a celer, zalila červeným vínem a trochou portského, přidala koření viz výše plus bobkový list. Pekla jsem přikryté půl hodiny na 200°C, hodinu na 180°C a dvě hodiny na 160°C, na poslední půl hodinu jsem to pekla odkryté pod grilem kvůli barvě a v jiném pekáči, z výpeku a spol. jsem umixovala omáčku. Maso bylo, jak ho máme rádi, tzn. nebylo úplně rozpadací, ale pěkně pružné. Moc se mi to povedlo, musím se pochválit:-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ADELHAIDA: děláme to doma podobně jak psal vomajda, jen k tomu sypu jalovec, nové koření, bobkový list. Na kostky, proložit slaninou. Podávat s novejma bramborama nebo tak..Mňam.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ADELHAIDA: Asi jsem měl napsat “výpečky”, protože to samozřejmě neni stejný jako když je děláš z bůčku. Ale žena to doma takhle dělá pravidelně a je to fakt dobrý.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOMAJDA: Výpečky? Vždyť to maso není vůbec tučný, musela jsem ho špikovat, to si úplně neumím představit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam