Děkuju všem za podněty. Pekla jsem celou nohu, neb to bylo na oslavu a chtěla jsem něco efektního. Nicméně mám ještě druhou nožku a budu ji připravovat nejspíš za pomoci velmi dýchavičného sporáku, tak určitě využiju některý ze zdejších receptů. Dělala jsem to takhle:
Sušený rozmarýn jsem rozetřela s pepřem, novým kořením, jalovcem a solí a směsí jsem hojně posypala prošpikovanou kýtu. Do pekáče jsem nakrájela mrkev a celer, zalila červeným vínem a trochou portského, přidala koření viz výše plus bobkový list. Pekla jsem přikryté půl hodiny na 200°C, hodinu na 180°C a dvě hodiny na 160°C, na poslední půl hodinu jsem to pekla odkryté pod grilem kvůli barvě a v jiném pekáči, z výpeku a spol. jsem umixovala omáčku. Maso bylo, jak ho máme rádi, tzn. nebylo úplně rozpadací, ale pěkně pružné. Moc se mi to povedlo, musím se pochválit:-)