• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HREBICK: Každá druhá pražírna nabízí mletí na požadovanou hrubost.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZUZKAOU: Díky za video. Zkusil jsem dneska zlepšováky a zdá se, že pokud tam je nějaký rozdíl, tak ho nepoznám. Za mě byl výsledek stejně špatnej jako bez nich :)

Ale to je fuk, na nakopnutí v domácím kanclu to stačí i tak.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Vsak nepíše ze nema penize, vzdyt zrovna koupila kavovar. Pise ze nema mentalni schopnosti, nezvlada vypnout moka konvicku. Vy chcete at rucne mele 🤦🏻‍♀️ To je jak na nyxu tady. Nehledame dobrou kavu, chceme prednamletou z retezce, cerne horke rychle bezpracne.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    LADY_MYSKA: Výběrovka se prodává vždy nenamletá ;)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    FRENNET: mi chutna kafe od Pikoly, i nejake baleni prodavaji, ale nejsem si jista, jestli to jsou zrna a nebo uz pomleta
    Kafe Pikola ⎟ e-shop s výběrovou kávou
    https://kafepikola.cz/
    ILTU
    ILTU --- ---
    VOY: To právě není hraběcí řada. Nemajíc dostatek tisícikorun na kvalitní elektromlýnek, zakoupila jsem za stokoruny opravdu kvalitní ruční mlýnek.
    VOY
    VOY --- ---
    Brali jsme to doma na lehkou vahu celkem dlouho a delali si proste obycejnou predmletou kavu, vyberovku jsme pili jenom venku v kavarnach z automatu na espresso. Pak jsme poridili v60 a rucni mlynek od Timemore. Pohledem zpet je rozdil jako den a noc. Je to proste uplne jiny napoj. Dneska bych asi vzdycky radeji investoval nejakou korunu do obycejnyho rucniho mlynku a i treba to levnejsi nevyberovy kafe si alespon cerstve umlel. Pokud cloveku neni uplne jedno co pije a chce to jen cerny a horky tak cerstvy mleti vyrazne zvysi kvalitu zivota. Elektrickeho mlynku podle me netreba, v ruce si to clovek umele za minutu a je to prijemny ritual. Ale samozrejme respektuji, ze nekdo momentalne nema penez nazbyt a zadny prostor utratit byt jen o par stovek vic, takze nechci rozdavat hrabeci rady.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRENNET: A na Rohlíku mají i M&S.
    KURE
    KURE --- ---
    FRENNET: nejen jenich alza kafe, ale maji ruzny značky a pražírny. treba muj oblibeny doubleshot.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ZUZKAOU: no a ta druha situace je prave muj problem, ja to tam postavim, jdu si cistit zuby a nez si je vycistitim, uz je to "priskvareny" a ja piju "spaleny" kafe. Prave proto jsem si koupila kavovar na filtrovanou kavu, ktery nastavim na nejaky cas, rano vstanu a liju horke kafe do hrnku. Ta vecerni priprava mi nevadi.
    Samozrejmne si nekdy z te mokka konvicky to kafe dam, ale musim u toho stat a to mi rano ve spechu vadi.
    KURE: jo, to ve zlutym obalu, se mi dostalo doporuceni. I jsem ho pila, delane pres perkolator a to mi taky chutnalo.
    _ANT_: mexicky "jakoby" anarchisti mi zni, ze to musim vyzkouset :) Mym problemem je, ze mi kafe chutna, ale na pressa z presso stroju a pakovych kavovaru mam slaby zaludek. Toho kafe zvladnu vypit tak jeden, dva salky denne a pak me zacne bolet zaludek tak, ze nemuzu nic jist a je mi spatne. Proto ten filtr, kde je kava silna, ale chutove je prijemna a zaludek ji zvlada.
    KURE
    KURE --- ---
    FRENNET: Alza prodava kafe. I dobrý.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ILTU: ILTU: Diky, M&S nemam nikde pobliz, ale jak na to narazim kouknu. Perla mne nijak neoslovila, jen teda mam tu jejich moka konvicku. Na rohlik kouknu.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRENNET: A pak teda Rohlík.cz má dobrý výběr kávy v různých cenových hladinách.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FRENNET: Mile mě překvapila káva z Marks and Spencer.
    Zato zásadně doporučuji vyhnout se velkým obloukem Perle z Alberta.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRENNET: kafe v mokka konvicce se neskvari, pokud clovek dolu naleje vrouci vodu a slije to driv, nez zacne prskat.

The Ultimate Moka Pot Technique (Episode #3)
    https://youtu.be/BfDLoIvb0w4?feature=shared
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    FRENNET: kafe je milion tisic padesat osm druhu a sama musis zjistit, ktery ti vlastne chutna. Odkaz na zapatistickyho kafe = to kafe je dobry v tom, ze krom toho, ze je velice pitelny, podporuje mexicky “jakoby” anarchisty a cena je user friendly.

Obecne ale plati: cim tmaveji uprazeno, tim horci. Cim min uprazeno, tim kyselejsi (a ovocnejsi?). Jemny mleti je na espresso, hruby na filtr (prekapavanou).

No a jako u vseho plati rovnice, ze vseho se clovek preji (prepije), takze ochutnavat, ochutnavat, ochutnavat :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    EXCITE:diky za doporuceni. Hele ja uz mlynek na kafe v obchode nevidela dlouho, naposled snad v Globusu. I nostalgickou slzu jsem zamackla a chodila kolem a cichala a cihala na nekoho, kdo si tam to kafe pomele :)
    COUDAK: a tak nez jsem prisla na to, ze v moka konvicce tu kavu skvarim a proto mi moc nechutna, tak ta zluta Tchibo family je/byla oblibena, takze tohle bude cesta, nez dojdu k bodu vlastni mlynek a male prazirny.

_ANT_: a VOMAJDA: dekuji a znamenam! No a to, ze si to muzu nechat namlyt je bod plus.

Diky vsem.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    FRENNET: Co se konkrétního eshopu týče, doporučuju začít u coffeespot, kde si můžeš nechat kávu namlít a ještě si určit hrubost.

Další místa, kam kouknout až budeš mít vlastní mlýnek, budou pražírny zoban a doubleshot. Určitě bude spousta dalších, ale tyhle mám vyzkoušené a jsou super.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    COUDAK: Jj, Tchibo je překvapivě dobrý kafe. Teda na to, že to je vlastně “obyčejný kafe z krámu.”
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam