• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...ty placky jsou slany... no ale proti gustu... proc ne... ;o)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    FERRYH: já znám bramborové placky s marmeládou normálně z Čech (Praha). Jsou bez majoranky a česneku a dělané nasucho.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JESTEDMAN: nemci to jedi nasladko s jabkovou presnidavkou? ... tak to by me teda fakt nenapadlo! :O))
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    FERRYH: česnek ani majoránka se tam nedává, protože se musí jíst s Apfelpüree
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FERRYH: myslim ze jich v tom baleni je deset, ale bez zaruky nikdy jsem to nepocital, takze bramboracek sem, bramboracek tam... a jsou docela levne, nevim ale presne, ucty si neschovavam... :O)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FIDELIAN: ja mam osvedcene ty z Kauflandu v takove krabici ... zrovna vcera jsem jedno baleni dojel... 😋

nemaji v sobe majoranku ani cesnek, takze nejsou vyslovene jako bramboraky, ale chutnaji fakt lip, nez vsechny ty mrazene bramboraky, co jsem zkousel a daji se osmazit do krupava... coz mam na bramboraccich rad! 😀

ILTU
    ILTU --- ---
    KURVADRAT: Já se bála spíš rozblemcnutí. Tak fajn ☺️
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    ILTU: Mrazime domaci bramborove placky a je to ok. Rozhodne nezesladnou, jako kdyz premrznou brambory.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILTU: tak hranolky... To je uplne ok.
    ILTU
    ILTU --- ---
    FIDELIAN: Já se obávám, že rozmrazený brambor nikdy nebude dobrý. 🥺
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    muze mi nekdo doporucit ktere bramborove placičky mražené se dají jíst ? myšleno ty z krámu.
    zkusil jsem nowaco i farm frites z globusu a mirne řečeno byly lehce polystyrenove.
    delal bych to ve fritaku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ha- mlynek na sezam naplneny smesi sezau, zlateho lneneho seminka a chia, ktery stoji vedle mlynku na pepr je efektivnější cestou jak pravidelně pridavat pomletou vlakninu, spis nez bme dosavadni pomelu trochu predem a pak to musim rychle spotřebovat nez to zoxiduje.

Chut je o neco mene sezamová nez cisty sezam, ale jinak to nema zadny další chuťový ton.

Vzala jsem ten za 120 z orionu, tipuju ze by to ve skutečnosti zvladl i navolno nastavený mlynek na pepr, ale nemam přebytek mlynku.

(Namočená a nenamleta chia je lepsi nez sucha a nemleta, ale treba k omega 3 ze clovek nedostane, protoze seminko projde skrz. Pomelte ovsem na vzduchu rychle oxiduje- prave kvuli omega 3. )
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ILTU: Já dal malou a syrovou. Pro někoho to může být moc, tak klidně lehce osmaženou na sádle (nepřehnat), nakládanou cibuli, nebo kyselou okurku. Vařenou cibuli ne.

Já to dělal na chleba a na cibuli jsem měl chuť, tak to bylo dobrý.

Tohle má spoustu variant.
    můžeš dát vařené vejce
    místo sádla Hanou (ale to moc nevyhází s cibulí. S okurkou funguje)
    Dobře funguje kousek slaniny, nebo uzeniny.
    Přidat sardelovou pastu také jde.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ERGOSUM: Cibulku syrovou?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Blesková pomazánka
    Uvařit játra (z vývaru je polévka)
    Vyndaná játra do misky
    přidat sádlo, sůl, hořčici, cibulku
    Prohnat tyčovým mixérem.
    Nechat vychladnout.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TRISSIE: SOFIJKA: Tak směs na sekanou, nebo karbanátky ve vaničce má i Globus.
    Na zmrzlé maso mleté i v celku používám asi 15 - 30s v mikrovlnce. To ještě není na okrajích uvařené a není uprostřed promrzlé (třeba řízek jde ukrojit i naklepat).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOFIJKA: mrazila jsem svého času i celou šišku sekané, ta se akorát musí péct o 20C míň a o 20min dýl :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    To mi připomnělo.
    Před mnoha lety jsem míval hliníkový kastrůlek s víkem, silikonové těsnění a zavíralo se to takovou plastovou obručí s drážkou, která k sobě přitiskla kastrol a víko. zavíralo se to jedním kovovým klipsem.
    Nosíval jsem v tom obědy ze závodky a vydržely hodinu teplé a nic se nevylilo bez ohledu na polohu.
    Trochu jako
    https://www.ikea.com/cz/cs/p/ciklid-miska-s-vikem-sada-3-ks-60559274/
    Zahlédl někdo něco podobného?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SOFIJKA: předpřipravené karbanátky jsme běžně mrazili (na tácku, aby se neslepily) a pak rovnou zmražené dávali do trouby nebo na gril, jen to trvalo déle než čerstvé.
    Akorát by tam neměly být moc dlouho, imo pár týdnů je ok, zapomenutá porce po dvou měsících už nebyla moc fajn.
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    ahoj, jdu s oblíbenou otázkou “můžu to zamrazit”? mám mletý krůtí maso na kofty podle tohohle receptu https://www.rohlik.cz/chef/24765-kruti-kofty-s-pecenou-zeleninou
    ráda bych si kofty připravila teď a pak je zamrazila, ať je pak můžu rovnou strkat z mrazáku do trouby, ale nemám zkušenost, jak se taková směs zachová, hlavně vzhledem k přítomnosti syrový cibule, bude to v pohodě?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam