• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    LUSINDA: kvůli tý chybějící čárce nad y sem to blbě pochopila a musela sem se smazat :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    PETATA: syrové šneky. Rychle se upečou a vydrží.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KURE: .. a nebo susene maso https://www.royaljerky.cz/maso/
    pripadne take susene ovoce k tomu jako dezert ...
    KURE
    KURE --- ---
    PETATA: asi to bude kontroverzní názor, ale "kempování" bez lednice je důvod proč máme ty uheráky a turisticky salamy. a tyčinky a tak :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    JAEN: teď mě napadly škvarkové placky, jak to píšeš
    JAEN
    JAEN --- ---
    PETATA: tohle jsem už taky hodněkrát řešila a je to fakt oříšek. Z věcí, co vydrží jen krátký čas, je zajímavé ještě onigiri nebo wrapy jako varianta k obložené bagetě. A na delší výdrž jsem pekla šátečky z listového těsta s balkanem a olivami (pozor na špenát, ten se kazí) nebo něčím jako pizza - nesmí to být moc vlhké. Jinak spíš pečivo/placky plus sušené maso, slanější sýry typu jadel, olivy… možná by vydržel kuskus jen samotný uvařený v krabičce a pak smíchat s něčím výš a třeba okurkou (případně jiné těstoviny), ale v těhle teplech je to asi taky risk.
    ILTU
    ILTU --- ---
    A teda ještě tu nepadla vařená vejce. Ale do pevné krabičky!
    ILTU
    ILTU --- ---
    PETATA: Když to dáš do takové izolační taštičky, tak to v pátek vydrží, přes noc se to vychladí a v sobotu do oběda zase vydrží.
    ILTU
    ILTU --- ---
    LADY_MYSKA: Rajčata ne, snadno se rozmáčknou a pak kvasí a je to hrozně blivajz.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA: hele, hlady neumřou, to půjde!
    přihoď ještě oříškové mixy a proteinovou tyčinku, jako zásobárnu energie pro případ nouze.
    GALE
    GALE --- ---
    PETATA: Jeďte mě napadla taková ta dětská jídla 1+. Jsou to vlastně normální jídla jen méně osolená. Otevřeš a jíš. Mají v DM v sekci s příkrmy. A kapsičky od Express Menu znáte? Jejich krůtí paštika chutná jako Majka, ale má o dost lepší složení. Dají se koupit i v outdoorových obchodech.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: díky, tuňákobý salát jsme včera už koupili, to nas taky napadlo
    Ale bohužel jakékoliv jiné konzervy (krom kukuřice), musí dle muže projít tepelnou úpravou)
    S dcerou je to docela ok ale syn je v jídle takový autista zam je to těžší
    VOMAJDA: koupila jsem jim to minule v Decathlonu, dokonce přímo pro děti a prý to nebylo dobrý
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    TRISSIE: Salát s tuňákem Nixe - schvaluju!! dela si minimalne 4-5 druhu a vsechnu jsou za studena skvely! me chutna nejvic mexiko a francouzky... nejslabsi je asi Kari ... :O))
    ++ ty alobalovy vanicky se po omyti daji pak pouzit misto nejake misky nebo talire a da se v tom i neco ohrivat (pokud budou mit varic)... idealni multifuncni svacinka do prirody :O)

(ani k tomu nemusim mit pecivo! sezeru to i jen tak a je to docela velky a urcite zasyti! :O))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETATA: párky v konzervě a fazole, jde to jíst i zastudena, ohřáté na kempingovém vařiči ještě lepší :-)
    dobrý jsou taky ty tuňákový saláty z LIDLu, mají je s těstovinami a rýží, tohle: https://www.kupi.cz/sleva/salat-s-tunakem-nixe
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    PETATA: Adventure menu znáš?
    Dá se to dneska koupit v decathlonu a rozhodně se to nezkazí. Plus k tomu prodávaj ohřívač, takže se můžou najíst i teplého jídla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETATA: Hele my jsme šli v pátek brzo odpo, takže mnohdy dělaný ve čtvrtek a první společný jídlo byla sobota večeře. Takže do oběda v klidu. Řízku na sobotu večer bych se nebál. Stejně jako těstovin. Vůbec.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PETATA: tak patek bude rizek, v sobotu na snídani vánočka/honzovka, na oběd chleba s paštikou a pokud ji, tak bych přihodila zeleninu, okurek, rajčata, papriku a tatranky ( ty jsou velmi výživné a hlavně bez čokolády)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LADY_MYSKA: to plánuji na páteční večer, ale sobotu už bych neriskovala
    RUTHLESS: oni vychází uz v pátek
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PETATA: Hele já měl nejradši bagetu plněnou kuřecíma kouskama. To od soboty oběd vydrží. Samozřejmě řízek to řeší. A těstoviny s červenou omáčkou se daji jíst taky studený úplně v pohodě. Případně jim udělej “vepřovku” konzervu do nějaký krabičky s pečivem.

Btw, muffin a bábovka se děsně drolí. Mnohem lepší jsou buchty a takový ty záviny - dvě nohavice z Alberta.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Co nejaka paštika s chlebem, buchty
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PETATA: ja z domu dostala řízek, chleba a okurek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam