• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    NIMUI: Jenze proc investovat, kdyz netusi, zda to dceru bude bavit (coz se behem toho pul roku az roku nejspis snadno zjisti).
    Muj dojem je, ze hodne odpovedi bylo z pohledu ucitele klaviru a vubec ne z pozice rodice zacinajicihho ditete. Proto jsem odepsal.

    Dynamika uhozu je ze klavesnice odlizuje, zda ji stisknes lehce nebo na ni klepnes. Klavesy v nove cene do 5000 to urcite nemaji.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    PAKOK: jojo, ja to chapu, jenze neco jako "dynamika uhozu" neexistuje. Klavesy s dynamikou jsou, ale uhoz na nich neudelas, to jsou dost odlisne veci, a proto hajim klavir od zacatku.
    A k tomu, ze tak deti funguji... je to tak, jenze uplne po jejich libovuli byt taky nemuze. Takze nejaky ten maly diktat - "dva roky to zkusis" neni od veci. Jenze je to taky hodne o tom, na jakeho se na narazi ucitele:-/
    Jde i o vek. Pokud je cas treba neco jeste napravit (preucovala jsem slecnu i v patem rocniku, ale ta opravdu chtela), tak se klavesy skousnout daji.
    Ale mimo jine je klavir i investice. A prodat klavir neni dnes problem.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Nechci do toho ostrilenym klaviristum jako vy moc kecat, ale nemyslite, ze na otestovani prvniho pul roku, maximalne roku by mohly stacit klavesy s dynamikou uhozu? Takovy pouzity odhadem sezene za 5 tisic a pak je pripadne za podobnou cenu zas snadno proda.
    Stehovat pianino treba do 4. patra v panelaku je docela trabl, to samy plati pri prodeji. Proto se obcas vyskytuji pianina za odvoz.
    POdstatu situace vidim v tom, ze Peca netusi, zda mu dcera po pul roce hrani jeste vydrzi. Decka tak funguji, kdy je neco nechyti, nema smysl je trapit hranim na pianino, kdyz uz jsem ho koupil a nastehoval domu.

    Pokusil jsem se o jiny pohled, tak mne prosim moc nekamenujte :-)
    ENTER
    ENTER --- ---
    _ELPH_: tak to je samozrejme. bohuzel se temer vse odviji od ceny nastroje... kazdopadne stale je lepsi horsi kladivkova, nez zadna, ze? .)
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    ENTER: ono ani kladivkova mechanika nieje vsetko. lacnejsie klavesy s kladivkami byvaju dost otrasne. ale napr na oberheim mc2000 co mam doma by som kludne nechal svoje deti cvicit (aj ked stale to nieje 100% ono)
    ENTER
    ENTER --- ---
    NIMUI: tak to je vazne skvele, diky za tip, rozhodne doporucim
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    Btw, vzpomnela jsem si, ze klavir je mozne i pujcit :) u toho Kaspara je to necelych 500kc na mesic, coz si myslim, ze pro vyzkouseni, jestli ditko vydrzi, je fajn. Hlavne to rozodne neni tak financne narocne. Pujcovny nastroju jsou v kazdem vetsim meste.
    ENTER
    ENTER --- ---
    kdyz uz neni na vyber a na koupi klaviru proste nejsou finance, rozhodne se vyplati investovat alespon do klaves s kladivkovou mechanikou... prznit zacinajicimu techniku natisku (a u malych deti je to jeste x-krat horsi) uz od pocatku je dle meho nazoru hrich a ja bych za to vsechny tyhle pseudoucitele zbicoval. kdybych ucil male deti hre na klavesy, velmi tvrde bych lpel na tom, aby technicka cviceni, stupnice atp. trenovaly klidne na klaviru v ZUSce a ty skladbicky pak klidne uz doma.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    NIMUI: Mrknete do klubu Bazar vseho pro co doma uz neni misto (2146) (omlouvam se, neumim odkazovat), prispevek od ID TARRA
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    PECA: Hm, ja sama take ucim klavir, tretina zaku ma bohuzel klavesy. Abosolutne nemam sanci je naucit hrat na klavir. KDybych mohla, velmi tvrde bych vybirala zaky, kteri maji klavir a nemaji. Je to uplne jiny nastroj. A prave ze zacatku bych rozhoden klavesy nechtela, protoze co se nauci ted, na tom bude stavet. Jakekoliv uhozy a poslouchani sebe sama, citlivost a samostatnost prstu, dynamicke a barevne rozdily... to klavesy neumi, rozhoden ne ty, ktere by pro vas byly dostupne.
    Sama jsem zacinala s klavesama a v 11 letech jsem dostala klavir a novou ucitelku a musela jsem se VSECHNO ucit od zakladu. Nastesti mne muzika tahla, ale prave proto sama vim, kolik paseky nadelaly klavesy.

    Na druhou stranu take vim, ze klavesy jsou velmi bohaty nastroj a je treba ale mit ucitele primo pro tento nastorj. Ale opet, klavesy, ktere by pozadoval nebudou nejlevnejsi.
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    PECA: no neviem ci ta ucitelka sama na nieco take denno denne cvicila niekedy. ja hovorim z vlastnej skusenosti (a to som mal o kusok lepsie klavesy ako tie ktore si sem pastol. ale lahke a bez kladivkovej mechaniky).
    PECA
    PECA --- ---
    SAJAGI, JUNGLER: Hmm, tak to se zkusim poptat, ale ze bych mel zrovna takovouhle kliku...
    _ELPH_: Ona pani ucitelka rikala, ze toleru zhruba 2 roky domacich cviceni na klavesach. Tak nevim, ale budu si tvuj nazor pamatovat.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    ja osobne jsem splasil pianino za odvoz.... (kamaradce kamaradky jednoho myho spoluzaka zabyralo zbytecne prostor v byte :DD)
    Sice jsem do opravy musel vrazit dalsi trojec, ale ted facha krasne.
    docela klika :)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    PECA: imho pianino seženeš při troše štěstí i za odvoz... sice bude v horším stavu, budeš ho muset častěji ladit, ale pořád lepší, než levné klávesy.
    _ELPH_
    _ELPH_ --- ---
    PECA: "jestli jí to vydrží, nebo toho nechá" :)) stavim sa ze ak bude cvicit na klavesach za 3 tisicky, tak toho necha.
    PECA
    PECA --- ---
    Občas může ke kamarádce ob barák, ale nechci ji tam "vtírat" furt. Na hodiny chodí k učitelce na pianino. Myslel jsem tedy alespoň pro začátek na cvičení, než se ukáže, jestli jí to vydrží, nebo toho nechá. Když jí to půjde, tak se holt našetří na lepší.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    PECA: neměla by možnost třeba cvičit u někoh... nebo ve škole? Tyhle klávesy fakt smysl nemaj. Jako - zapamatuje si na nich, na kterých klávesách se hrají ovčáci čtveráci, ale o hře na klavír to není ani omylem..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam