• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    Zde http://atemporevue.cz/petice/petice.html je možné podepsat petici proti odvolání Václava Riedlbaucha z čela České filharmonie.
    MISERY
    MISERY --- ---
    REELOO: hele nejlepsi asi bude, kdyz si do nakyho toho obchodu (nebo lepe vice obchodu) zajdes a zkusis si na to zahrat....a vyzkousej si hrani taky na drazsi nastroje, at vidis ten rozdil v dynamice uhozu.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    jo to by me zajimalo, jestli digitalni piana s drevenym 60kg "telem" maji nejakou vyhodu oproti digit. pianu bez tela. oboji predpokladam samozrejme naky kladivkarny nad 20KKc. napr u yamah za obdobnou cenu bude lepsi beztelni p140, nebo drevena clavinova 220? a mimochodem co plati ve stejny cene za nejvyssi kvalitu, kurzweil, kawai, roland, korg, yamaha nebo casio? prip. tipy na jine znacky?
    MISERY
    MISERY --- ---
    za 15k? hmm hmmm....good luck :-)
    REELOO
    REELOO --- ---
    Ahojte, jen bych vas chtel poprosit, zda-li byste mi mohli doporucit nejake elektronicke piano.
    Mam predstavu do 15k... dynamika uhozu je snad samozrejmosti. :-)
    Nemate nekdo prehled ci zkusenosti?
    RCR
    RCR --- ---
    NIMUI: dekuji
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    cca 700, pocitala bych o neco vic, pokud nastroj nebyl ladeny dele
    RCR
    RCR --- ---
    Zdravicko, dovolim si otazecku, kolik tak stoji slusny naladeni klavir, kridla.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    SAJAGI: hotovy Glass :D
    A to druhe je moc prijemne.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Je tu docela nuda, tak se tento klub pokusím trochu oživit svou snahou o improvizaci, jo, to se nasmějete :)) Berte to z rezervou, je to fakt improvizace, bez not, pokaždé jiná...

    http://bin.sajagi.cz/mus/08-04-30_2.ogg

    A kdyby můj netalent nestačil, mám ještě mikrofon určený pro hlas, takže tiché tóny tam prakticky nejsou slyšet.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    MISERY:
    NIMUI:
    Díky...ví ještě někdo o něčem, co by mohl takovej "zrychlenej"začátečník hrát?
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    NIMUI: mno, s tim, ze hraje na el. piano, tak existuje docela dost specialnich not, ale v tem prilis prehled nemam. Urcite jsou v tomhle fajn Evropske klavirni skoly F. Emose, hezke melodie, je u toho i CD. A Jeste jedny noty s prilozenycm CD, upravene zname kusy z klasiky i tradicionaly, jen ted nevim nazev. A potom urcite Howard Kasschau: Piano Course (tzv Americka skola). A mnoho pristupnycyh jazzovych skladeb v uprave pro zaky ZUS, ruzna uroven obtiznosti (z ces. autoru treba Emil Hradecký, nebo trochu z jineho soudku melodicke veci od Ilony Jurníčkové)
    MISERY
    MISERY --- ---
    ZOFI: hmm hmmm...no ja jsem se ucila z Album Etud 1 - 5, ale moc se mi ty etudy nelibily, bavily mne pak hodne Jazzove klavirni etudy 1 - 2 od M. Dvoraka.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    MISERY: doma na elektrické piano , v ZUŠ na klavír...
    MISERY
    MISERY --- ---
    ZOFI: No a on bude hrat na elektricky klavir jako misto klaviru a nebo mas na mysli keyboard? Tam to bude asi trosku jinaci...jinak me ucitele pujcovali nektery noty skolni a ja jsem si je okopirovala a nebo jsem si neco nakoupila, co se me samotny zdalo dobry (to teda az kdyz jsem byla starsi) a i kdyz jsem to treba nikdy nehrala, tak jsem to proste chtela mit doma :-) (napriklad mam Bugatti Step a Rhapsody in Blue a z kazdyho umim jenom par kratkych pasazi, ale ke stesti mi to staci) :D
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    FIFI: jo,já vím, že mu učitel něco doporučí, já jen myslela, že mi tu něco doporučíte vy, co máte už zkušenosti, že víte o něčem dobrém... :)) .))
    FIFI
    FIFI --- ---
    ZOFI: já Ti nevím. Z té Nové klavírní školy hráli loni třeba i čtvrťáci.. Nevím, nám prostě vždycky pedagog řekl, které noty si máme přinést, koupit.. Dcera hraje na flénu od 4 let, teď je jí 7,5. Klavír si přidala, když jí bylo 6 let. Paní učitelka říká, že je vidět, že s notama na tom je dcera dobře, právě i kvůli tomu, že se učí na tu flétnu už tolik let.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    FIFI: děkuji,
    je to i pro takového pokročilejšího muzikanta, kterej je ale začátečník na klavír?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam