• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici


    Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování



    Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    RAVENIUZ: mno, varga ma hlavne straaaaaaaaaaaaaasne moc ruznych typu klaves. jenom na tom koncerte, co jsem byla, jich mel 5 nebo 6.

    A urcite by nebyl ztraceny, vsak to taky netvrdim. mluvim o tom, kdyz chce clovek delat ten nastroj na lepsi urovni, tyk si musi uvedomit, ze proste musi mit ten nastroj a ne jiny. a u deti je to holt problem, protoze se tezko odhaduje, co se z toho clvoeka vyklube. ja sama zacinala na klavesy a v 11 jsem presla na klavir - a pani ucitelka to preucovani vzala spravne uplne od zakladu - drzni ruky, poslouchani tonu...


    GOBERS: j, ale treba u tech varhaniku je to tim, ze maji na konzerve povinny klavir ::D a cembalo taky
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NIMUI: Amen! To, že klavír, varhany, klávesy, hammerklavier, cemballo, klavichord, atd... mají stejnou nebo podobnou klaviaturu ještě neznamená, že se na ně nehraje jinak. Hraje. A to dost zásadně. Samozřejmě, že když umíš na jedno, tak na druhém něco zahraješ, ale nebude to ono (zajímavé je, že to kolikrát není rovnocenné, varhaník obvykle na klavír zahraje lépe, než klavírista na varhany kupříkladu).
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    RAVENIUZ: tak treba ja mam konzervator a ucim klavir - a mam spoluzacku, ktera uci klavesy. Ma na to specialni aprobaci - a to se tyka i tech dobrych klaves, ktere i treba simuluji kladivkovou mechaniku. Pokud znas Mariana Vargu, tak to je virtuoz na klavesy, videla jsem ho nazivo. Ale to, co predvadel, mne utvrdilo v tom, ze jsou to dva ruzne nastroje, k nimz je pokud mozno nejlepsi pristupovat ponekud rozdilne. Varga sice nezapre klaviristickou ruku a slyseni, ale taky mel asi uplne nejlepsi klavesy, co jsem kdy videla - zvuk i barva klaviru skoro k nerozeznani. Ale jak rikam. Kdyz hrat na klavesy, tak studovat hru na klavesy, kdyz studovat hru na klavir, tak hrat na klavir...
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    nj ja vemu asi ten keyboard, co kdybych zacal hrat v nejaky kapelce.. :o) Navic na nej delaj pomerne vkusny dreveny stojan
    MISERY
    MISERY --- ---
    ja treba mam digitalniho Rolanda HP-1 ve dreve, moc prima nastroj....stal teda 40k, ale mam ho uz...no urcite 5 let...
    je pravda, neni to pianino...ale staci a hlavne s mym stylem ziti "nevydrzim-na-jednom-miste-dlouho" je maximalne mobilni, coz se o pianinech rici neda :-)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    VITEKK: v tych ti neporadim, pripada mi to byt zbytocne, neprakticke a predrazene. ale ked chces nabytkove stage piano, checkuj yamahy, mali by mat rovnaku mechaniku ako cp33.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    RAVENIUZ: diky, diky, jeste se zeptam, takove ty "vypada-to-skoro-jako-klavir" (ty neprenosne) nebrat? Tyhlety keyboardy mi pripadaji takove odcizene :o)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    RAVENIUZ: říkám, že vyzkoušela.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    VITEKK: http://www.musiccenter.cz/Roland-RD-300-SX/Stage-piana/:3:18901 - toto je momentalne asi najlepsie od rolandu, za tu cenu fakt dobry nastroj, i ked preferujem yamahu..

    http://www.musiccenter.cz/stage-piana-(p%C5%99enosn%C3%A1-digit%C3%A1ln%C3%AD-pi%C3%A1na)/Yamaha-P-140/P-serie/:3:18995

    http://www.musiccenter.cz/stage-piana-(p%C5%99enosn%C3%A1-digit%C3%A1ln%C3%AD-pi%C3%A1na)/Yamaha-CP-33/CP-serie/:3:19104

    yamaha cp33 je novsia seria nez p 140, oboje nastroje su vynikajuce, spicka na trhu, co sa tyka zvuku aj klaviatury, oboje maju grade hammer mechaniku (odstupnovanu zataz kladiviek), akurat cp33 nema interny speaker. za tu cenu rozhodne to najlepsie.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    no tak idealne do dvaceti, maximalne tricet.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    mna by len zaujimalo, cii vsetci, co tu tak jednoznacne odsudzujete digitalne piana, ste ich ozaj skusali. alebo si len raz kdesi brnkli do lowcostovych bakelitovych hraciek ?
    bavime sa tu o nastroji na cvicenie, a myslim, ze kvalitnejsie aj praktickejsie je v tomto pripade dobre digi piano, nez zle pianino. jednak vyjde urcite lacnejsie, netreba udrzbu, da sa hrat potichu, resp. na sluchatkach... takze vitekk, daj tvoj odhadovany budget, urcite sa najde nieco vhodne...
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    JIRAS111: Jo ale nemyslim si ze mou verzi "kocka leze dirou" by tak zaujate ocenili..
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    hale klavir nenahradis.. spis se domluv se sousedy, ze jim budes hrat povecerech zadarmo a nebudes od nich vybirat vstupny, bo tak neco a kup si poradny piano :) ja vzdycky kdyz cvicil, tak sousedi vypli sekacky a televize, sedli si a poslouchali :-)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    TANAIS: ta hodne draha yamaha... mohla byt draha aj preto, ze ma milion sprievodnych funkcii. pravdou je, ze klavir akusticky (zvukom, klaviaturou a celkovym feelingom) ziadnou elektronikou dokonale nenahradis. ale dnesne nastroje sa k tomu dost priblizuju. ja mam napr. yamahu p 90 (dnes ako upgradovany model predavana pod oznacenim cp 33) a myslim, ze lepsie v kategorii nedostanes. potom je este riesenie kupit mechaniku doepfer a k tomu zvukovy modul, a to uz je potom asi najvernejsie.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    VITEKK: tak sorry, sem konzervativec v tomhle. Já hrála taky na pár elektronickejch, ne na moc a i na nějkaou hodně drahou yamahu, ale prostě mi to nikdy nepřišlo tak dobrý. ale dobře, už mlčim.
    FIFI
    FIFI --- ---
    VITEKK: moje dcera hraje už 2 roky na toto: http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=SP200&category_id=1

    Už pro 6tileté dítě to paní učitelka klavíru schválila, byla se podívat u nás doma, má to správnou dynamiku a vzhledem k tomu, že to bylo kupované na inzerat, tak to opravdu velká ivestice nebyla.
    MISERY
    MISERY --- ---
    VITEKK: tak a kolik do toho tak jsi ochoten vrazit? :)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    hele nesnaz se se mnou diskutovat, snaz se mi pomoct jo? :o) Normalni piano nechci, sem si vedom nevyhod elektrickyho, ale verim, ze se najde nejake, co mi obstojne postaci. Na par elektrickejch sem hral, a vubec to nemusi byt takova hruza. Vse je keneckoncu otazkou penez.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    VITEKK: já nevim, jestli neni víc na nic hrát s tlumítkem večer a když je možnost, tak bez tlumítka, nebo pořád hrát na elektroniku, která je na nic večer i přes den.. :)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    TANAIS: alek dyz hrajes na klavir, sousedi o tom dobre vedi, ale jelikoz cas cvicit je spis vecer tak jinou moznost nevidim, hrat s tlumitkem je na nic
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Co znamená "kvůli sousedům nemůžu"?...
    Do klavíru nemusíš bušit... klavír žádnou elektronikou nenahradíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam