• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    Syn by potřeboval poradit, kde stáhnout program na zapisování a přehrávání skladeb (píši, jak mi to diktuje...) Už je mu 12, ale složil už několik skladeb.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Zustava zamackla. Asi to sundam no. Doufam, ze to pak zas dam kam to patri :)))
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    MEESHA: Zustava zamacknuta a drzi ton a nebo vyskoci, ale nezafunguje tlumitko struny? Ja nevim, asi bych to odstrojil a podival se na celej mechanismus dany klavesy. Vetsinou je to banalni zalezitost, treba kus neceho, kterej nekde prekazi, atd. Pianino se vetsinou da otevrit bez pouziti sroubovaku a hrubyho nasili.
    TARRA
    TARRA --- ---
    Ahoj, nabizim vyuku klaviru ci zpevu v Praze v domacim prostredi(u me ci u Vas), dospeli i deti, zacatecnici i mirne pokrocili, 200Kc/hod. Lucie
    MISERY
    MISERY --- ---
    Diky :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    CORNELA: je a nemas je nahodou? Na PianoFiles se to musi nejak menit s tema ostatnima lidma ne?
    JIKE
    JIKE --- ---
    KRTINKA: já jsem tam chodil za panem Bílým. před mnoha lety.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    zdravim vsechny co se zamilovaly do cernobile klavesnice, a chci se zeptat: je tady někdo z Ježkárny, nebo Pražské konzervatoře?
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    me to delal starej klavir kdyz jsem mel moc utahlou takovou tu listu pred/pod klapkama, jak na ni dolejha viko kdyz se klavesnice zavre. stacilo povolit a vsechny klavesy behaly jako vetrelci.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Mam asi uplne blbej dotaz, ale nevim, kde se zeptat, ucitelku uvidim az zadlouho - lepi se mi klavesa, kdyz hraju, zustane mi znit, je to to hlavni D uprostred, nejspis v interakci se sousednim E. Co s tim? Mam renovovanou klavesnici, nove potazenou, ale tak uz pred 5 mesici, zaclo mi to delat az ted a cvicit se da dost blbe, kdyz to zustava viset :( nejaky trik, rada?
    CASHMEER
    CASHMEER --- ---
    COMPLICS: pokud ne piano tak jedine klaviaturu s hammer mechanikou jinak to nema vubec cenu. Ale i tak. Cim vic toho budes umet tim vic budes pocitovat rozdil mezi klavesama a skutecnym klavirem (a bude to prinaset urcite problemy). Aspon u me to tak je.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    Ahoj, muzete doporucit nejakyho ucitele klaviru v Praze, ke kterymu bych asi nejspis dochazel domu (spis pozde odpoledne az brzy vecer) a dokazal by byt relativne flexibilni s casem?

    Diky
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    SAJAGI: A tak to jooo :)))
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    MISERY: No ja na ty hodiny klaviru chvilu chodil, jako zaklady zvladam, zaklady notoveho zapisu umim, chapu rytmy atd., nejakou dobu uz s tim klavirem zapasim tak si myslim, ze zkratka nejaky ten zaklad mam, ale uz si taky nepamatuju vsechno proto bych rad nejakou ucebnici pekne od zacatku abych si to i zopaknul.
    MISERY
    MISERY --- ---
    LANMANCZ: a hrals nekdy na neco? jestli ne, tak to bude asi dost slozity....ale nekdo ti tady bud poradi a nebo zabrouzdej kousek hloub do diskuze, bylo to tady nekolikrat omilany....
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    MEESHA: Říkám hodinu denně, takže se bude snažit o půl hodiny denně, a skončí na deseti minutách, ale psssst!
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Zdravim, muzete mi doporucit nejakou hezkou srozumitelne napsanou ucebnici hry na piano urcenou pro zacatecniky ? Neco kde by byla kazda cast hezky vysvetlena, nejlepe i ilustrovana :), nejake priklady na konci lekce, ukoly atd. ? Chtel bych se podle toho zacit ucit jako samouk - muj cil (az jednou budu velky:)) je jazzove piano. Zatim jen sedim a vytukavam pisnicky podle youtube :) ale na pravidelne hodiny piana jsem moc lenivy, ale chtel bych se to nejak zacit poradnejc ucit a prave nejaka vhodna ucebnice se mi zda jako nejlepsi volba pro me, protoze si k tomu budu moct sednout tehdy kdy mam cas a chut.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Aspon hodinu denne? To je trochu prehnany ne, pro cloveka, co to bere rekreacne. Ja se snazim ASPON pul hodiny denne a rozhodne se mi to nedari.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    COMPLICS: Jestli se chceš učit vyťukávat písničky, tak budiž, viď. Ale jestli to chceš brát aspoň trochu vážně, tak se bez klavíru / kvalitních kláves (stage piano / clavinova) neobejdeš. A cvičit aspoň hodinu denně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam