• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Zdravim, muzete mi doporucit nejakou hezkou srozumitelne napsanou ucebnici hry na piano urcenou pro zacatecniky ? Neco kde by byla kazda cast hezky vysvetlena, nejlepe i ilustrovana :), nejake priklady na konci lekce, ukoly atd. ? Chtel bych se podle toho zacit ucit jako samouk - muj cil (az jednou budu velky:)) je jazzove piano. Zatim jen sedim a vytukavam pisnicky podle youtube :) ale na pravidelne hodiny piana jsem moc lenivy, ale chtel bych se to nejak zacit poradnejc ucit a prave nejaka vhodna ucebnice se mi zda jako nejlepsi volba pro me, protoze si k tomu budu moct sednout tehdy kdy mam cas a chut.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Aspon hodinu denne? To je trochu prehnany ne, pro cloveka, co to bere rekreacne. Ja se snazim ASPON pul hodiny denne a rozhodne se mi to nedari.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    COMPLICS: Jestli se chceš učit vyťukávat písničky, tak budiž, viď. Ale jestli to chceš brát aspoň trochu vážně, tak se bez klavíru / kvalitních kláves (stage piano / clavinova) neobejdeš. A cvičit aspoň hodinu denně.
    COMPLICS
    COMPLICS --- ---
    mam m-audio na usb o 49 klavesach :/
    ARZA
    ARZA --- ---
    clavinovy jsou strašně drahý.
    resp určitě na někoho kdo zatim váhá s pořízením jakýhokoli nástroje.
    řekla bych že se dá relativně levně sehnat pianino. i když tam je nevýhoda velikost a potíže se stěhováním..
    COMPLICS: musel bys tam chodit každej den..
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    COMPLICS: IMHO vubec. Fakt to chce mit vlastni nastroj doma. Ale pro zacatek staci syntak s nejakou trochu lepsi klaviaturou. Zkus se podivat po nejakejch starsich clavinovach.
    COMPLICS
    COMPLICS --- ---
    ma vyznam zacit chodit na hodiny klaviru, kdyz doma klavir nemame?
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Parada, diky!
    MISERY
    MISERY --- ---
    Sybelius
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    LANMANCZ: MuseScore, ale je určený primárně pro psaní not (sazbu), export do midi jsem nezkoušel (byť vím, že to umí).
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Hola, rad bych se zeptal jestli nekdo neznate nejaky hezky maly softik ve kterem by sly psat noty a vysledek by sel exportovat jako MID.
    ARZA
    ARZA --- ---
    LANMANCZ: díky moc, nevim proč jsem to nenašla.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    LANMANCZ: akoze nemam tu klavir, ale ked si rozlustil to pred tym, tak toto nie je nic komplikovanejsie. to sa da aj vizualne odcitat. tam strieda dva rozlozene akordy, Cmaj9 (tu 9 hra o oktavu nizsie, ako Cadd2), a potom Ami7 (s rovnakou 9nou dole).
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Hola, potreboval bych pomoct s jednou skladbou, kterou se momentalne snazim naucit. Najdete ji zde :
    http://www.youtube.com/watch?v=rn6c1u_T_HI
    Problem je takovy, ze k ni neexistuji noty (slozil ji ten typek z toho youtubu a noty nikdy nevydal), tak se ji snazim naucit pouze z odposlechu. Uspesne se mi podarilo reprodukovat prvni temer tri minuty skladby, ale pak jsem se dostal do uzkych. V case 2:41-3:22 je pasaz, kterou za boha nemuzu "dekodovat" :) V te pasazi je leva ruka jasna a jednoducha a pokud se nepletu tak hraje levou C,G,C a pak A,E,H, (toto se v te skladbe vyskytuje mnohokrat, tak snad v tom chybu nedelam) ale nejak nemuzu odhlalit jake akordy hraje pravou rukou. Byl bych vam moc vdecny, kdyby jste na to nekdo, kdo mate dobre usi mohl mrknou a napsat mi co on to vlastne macka. Dal za touto pasazi uz zas jedu normalne a dokazu to rozpoznat sam, ale tato pasaz, ve ktere je najednou souzvuk vicera klaves najednou mi nejak me usi nezvladaji, ovsem neda mi to a musim rozlousknout i tuto cast, ktera je prave jednou z nejlepsich pasazi cele skladby. Tak predem diky ! :)
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    ARZA: Co treba tohle ?
    http://fliiby.com/file/208090/19brj6e4ao.html
    Jen jsem zadal do googlu "Dream on Aerosmith piano music sheet" a naslo mi to plno odkazu. Vybral jsem tento, protoze to jde prohlizet primo z webu (je potreba mit nainstalovany Adobe Flash Player) a taky je tam dole odkaz na stazeni ve formatu PDF. Snad to pomuze :)
    ARZA
    ARZA --- ---
    Já zase za boha nemůžu sehnat noty na Dream on od Aerosmith ... :(
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    (btw. pro ty, kdo by si vzpomněli, že jsem tu kdysi měl ftp server pro noty - ano, je to tak .. server vyhořel s oběma diskama v RAIDu)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Tak tedy spoiler. Pokud by to někdo mohl hodit do záhlaví, byl bych mu velmi vděčný. Vzhledem k tomu, že v budoucnu budou noty patrně všechny na jednom serveru (aby se zamezilo nefungujícím odkazům), klub je a zůstane pouze privátní. Nedělám si iluze, že je to legální. Kdo bude mít zájem o přístup, pište do pošty, práva na 99% udělím.

    [ Anime Soundtracks - Noty ]

    Obsah klubu je doufám zřejmý =)
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    Hledam učitele/ku klavíru. Jsem naprostý začátečník a doma v praze v paneláku mam jen klávesy. Mám za sebou několik let hry na flétnu, tři roky kytary
    a dva roky trubky. Již více jak čtyři roky ale na žádný nástroj nehraji a z hudební nauky jsem takřka vše zapomněl. Praha 4 u me doma na klávesy, ale raději u Vás na klavír. 200,-/hod. max. Díky za nabidky.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    CORNELA: tak ja vim ::D


    JIRAS111: proboha ::D jenom to ne. A prosim o toleranci vuci konzervatori, jak by asi meli hrat ti na HAMU a JAMU?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam