• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOUMAK: Cena novýho byla kolik, co sem koukal tak cca kolem 40k. Mno nevim jak to chodí s klavírama, ale čekal bych za použitej možná míň, ale nadruhou stranu, jestli je jako novej a nehranej a líbí se ti, tak bych to už neřešil, konec konců pár tisíc sem tam, když se jedná o kvalitní nástroj v této cenové relaci je fuk, kór když se nový nedá sehnat (nedělam si legraci).
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    PAKOK: Zdá se Vám to moc?
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    PAKOK: neni to tajne, byl z druhe ruky, ale mam dojem, ze nebyl skoro hranej za cenu 35k, velkym "problemem" je barva Mahagon :-)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KOUMAK: Za kolik, jestli to není tajné? Kamarádka teď bude shánět něco pro syna a sebe na učení se.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    KOUMAK: to rozhodne nemam ... hraju rok a pul :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    MANCINI: Děkuju. Pořád tomu nemůžu věřit. Nemáš náhodou někde noty na skladby od Georde Winstona ? Mám rád jeho klavír...
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    KOUMAK: gratuluju ... mam to samy a je to kraska :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    All: Tak to dopadlo úplně všechno jinak. Naskytla se mně nabídka, která se neodmítá a tak zbývá jen říct "Welcome home baby, welcome home" (Yamaha CLP 370MH)

    Jediný co nechápu je to, že jsem ať jsem hledal jak jsem hledal, nenašel jsem za ty peníze v tom pianu žádnýho učitele :-)))
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    BIGGEMSKI: Děkuju za Tvůj názor...
    BIGGEMSKI
    BIGGEMSKI --- ---
    Hariból. Mám YAMAHU YDP 161 C - dobrá klaviatura ( není tak měkká, tedy simuluje dobře klaviaturu akustického klavíru a efektivne se na ni cvičí ), zvuk taky poměrně navozuje pocit z opravdového piana. Cena v pohodě. Cvičím na něj klasickou hudbu a nestěžuju si.
    Samozřejmě to není jako akustické piáno, takže nevylučuji, že zvuk může v některých momentech esteticky váznout, to nic nemění na tom, že se na nástroji dá zažít i opravdový hudební zážitek.
    Rád naň cvičím polyfonii, jelikož všechny hlasy hezky výrazně vyzní a je možné je sluchem sledovat.
    Hovořil jsem o prvním klavírním rejstříku, ostatní moc nepoužívám, a když, jen tak oddechově, ze zvědavosti. Varhanní rejstřík mi nepřijde moc povedený.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    RAVENIUZ: No vidíš, ani jsem nečekal takovejhle příspěvěk. Děkuju moc. Doporučuješ Yamahu, hmmm ale moje finance jsou prostě omezený na cca 30k MAX. Do toho seženu v Yamaze jen GH a né GH3 klaviaturu a v Rolandu jen tu PHA II bez escapmentu. Ono to je výsledech mého pátrání ten Roland, já původně přemýšlel o Yamaze P95, lehký, přenostný, stojan na obyč klávesy doma mám takže i bez dalších investic, možná na naučení ideální. Jelikož asi nikdy už nepůjdu do klasického piana, tak nemusím řešit tvorbu tónu atd. Prostě chci hrát pro radost. Dál jsem postoupil k Yamaha YDP-161 kvůli lepší klaviatuře GH (raději upozorňuju, že 500 zvuků a mnoho rytmů není to co hledám). Došel jsem se na ní kouknout a musím říct, že dílensky se mě to moc nelíbilo, pak taky byl ve výběru Kurzweil mark pro two a nakonec i three, ale tam jsem nebyl schopen zjistit jakou klaviaturu to má, ani u distributora, takže jsem si řekl, když výrobce nechce dodat konkrétní informace, tak holt asi není na takové výši aby jsem si ho zasloužil, připadalo mě to jako "nefér" když zákazníka nechá kupovat zajíce v pytli. Zatím jen vybírám a doma cvičím na keyboard, ale je to pech, už tomu vrzaj klávesy a myslím, že si zasloužím lepší nástroj. No a když jsem uviděl toho Rolanda, tak se mně prostě líbil, klaviatura je stále podle mně měkká proti klasickému pianu, ale odezva a zvuk solidní a za cenu 26,5k je i ten Roland malý a vejde se. To je tedy další plus. Nechci říkat "vezmu ho" ale spíše zatím mně zaujal nejvíce, zatím, ještě se chci zaject podívat na toho Kurzweila MPThree, ale to je zatím daleko tak pracuju s tím co vím.

    Ještě jsem chtěl obecně podotknout, že na netu, tedy na českém netu není moc k nalezení právě takováhle diskuze, tam lidi napíšou "chci levné dig pianáno na naučení " a odpovědějí je samozřejmě "kolik do toho chceš vrazit a jdi do Yamahy, tím neprohloupíš" sem tam se ozvou lidi s Korgem a taky i že Casiem neurazíš, ale co jsem si šahal tak nevím nevím. Yamaze se nebráním, ale u toho Rolanda se mě zdál lepší trochu zvuk. Také jsem se dočetl, že Yamaha u takhle "levnějších" nástrojů sampluje pouze každou druhou klávesu a třeba Roland každou atd. atd. Takže tak. :-)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    KOUMAK: ja mam toho viacero, a viacero dalsich mi rukami preslo. na prenasanie yamahu p 90, na doma yamahu clp 440, v studiu kurzweil pc3, yamahu s80, ci motif xf (ale ten neni kladivkovy). netvdim, ze roland nedokaze dat kvalitny nastroj (nekvalitne nastroje su v kategorii medeli, orla a pod...), ale v danej kategorii by som radsej siahol po yamahe alebo kawai. ak by mi nezalezalo na vahe, a rozmeroch a cene, isiel by som do yamahy cp-1, alebo kawai mp-10.
    a nemam pocit, ze by som rd300 vynasal do nebies. da sa na nej dobre smirovat, to je fakt :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Neprodáváte někdo tyto noty:

    http://www.muzia.cz/nikolajev-adie-russische-klavierschule-band-2sik-2-2116 ?
    Nebo zde:
    DIE RUSSISCHE KLAVIERSCHULE 2 | eNoty.eu - noty, hudba, písničky, akordy, texty, melodie
    http://www.enoty.eu/die-russische-klavierschule-2-3992
    Ruská klavírní škola je dvoudílná publikace, která Vám nabízí možnost poodhalit tajemství slavné ruské klavírní školy, která dala světu mnoho výborných klavíristů. Jazykové provedení publikace je v němčině, ale textu je zde velmi málo a většina v sešitě uvedených cvičení a skladeb je bez jakýchkoliv komentářů.
    MISERY
    MISERY --- ---
    KOUMAK: Jojo, člověk míní :-) Já jsem si mezitím na to digitální tak zvykla, že už bych asi neměnila, je v tom i jistá pohodlnost - stěhování s ním není problém, ladění už vůbec není problém, hraní v noci - ale jistě, jak je libo :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    RAVENIUZ: Ano tuto odpověď jsem dával i já v jiných klubech, ale ono to není tak jednoduchý jak to tu pokládáš Ty. I Ty sám jsi v roce 2008 napsal tohle "http://www.musiccenter.cz/Roland-RD-300-SX/Stage-piana/:3:18901 - toto je momentalne asi najlepsie od rolandu, za tu cenu fakt dobry nastroj, i ked preferujem yamahu.." a tím jsi polde mého ve Tvém příspěvku vyjadřoval to, že nejenom Yamaha může mít kvalitní nástroj. Ani v tu dobu Roland nedělal akustická piana :-) Nejde o hádku, jen jsem nemohl najít co tu lidi na fóru mají. Nikoho nenapadlo v takovém klubu to dát ještě na nástěnku. Teď například vím, že Misery má Rolanda HP-1 a to dost dlouho. A to i když psala v roce 2006, že "jen co to bude možné, půjde do klasického nedigitálního piana" a .... a má pořád digitálního Rolanda a to již cca 5 let. Z toho se dá usuzovat, že v jejích podmínkách je s dig. pianem od Rolanda (tehdy v ceně ~40k) spokojená.

    Ono jak prodejci taky reagují na trh, tak prodávají hlavně Yamahu pro běžné lidi, Casio pro chudší, Kurzweily pro zvláštní atd. atd. (nikoho neodsuzuju, jen jsem si udělal vlastní žebříček). Takže když přijdeš do krámu a ptáš se po vyzkoušení Rolanda... většinou nemají. Ale když jsem si to zkoušel já, a byla to klaviatura PHA alpha II bez escapmentu, tak to je ta samá klaviatura co jsi tu v roce 2008 vynášel na světlo jako dobrou v nástroji Roland RD-300. Takže je jak sám vidíš je potřeba širší pohled než jen "Yamaha" :-) Ale to je špíš komentář k tolik oblíbenému "přečti si historii".. :-)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    KOUMAK: staci si prelistovat toto forum viac do historie, riesilo sa to tu uz x krat a odznelo tu dost vela nazorov a tipov. ja by som napr. do rolanda nesiel uz len z toho titulu, ze ta firma nema ziadne skusenosti s vyrobou akustickych pian, narozdiel od yamahy, kawaia, co sa pri konstrukcii digit. pian musi prejavit.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    ALL: A co ostatní, nevlastníte dig. piano? Jde mně o rozumy než koupím, pak už půjde jen o to cvičit, cvičit, civičit. V mládí jsem hrál docela dlouho na akordeon, ale piano mě uchvátilo víc. Jen kdyby byl domov trochu větší aby se tam dalo dát třeba normální pianino...
    MISERY
    MISERY --- ---
    KOUMAK: To záleží jak to komu vyhovuje, lehčí věci hraju dohromady rovnou, případně nějaký těžší pasáže si zahraju zvlášť, těžší věci zvlášť, ale mě to moc nebaví hrát to zvlášť, takže to raději morduju dohromady. Ale správnym postupem bych to nenazývala :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    MISERY: Děkuju za názor. Já jsem dorazil také k výběru Rolanda a to typ http://www.roland.com/products/en/F-110/. Důvody jsou zajímavé, prostě jsem početl na netu, pochodil po krámech a dal na intuici, pocit z klaviatury a vešel se do svého fin. limitu. Jsem zvědavej co se bude dít až to objednám. Ještě je ve výběru tedy verze http://www.roland.com/products/en/RP201/, která má stejnou klaviaturu, ale prý o kus lepší podání zvuku. No uvidíme.

    Ještě možná otázka na pár rad. Když se učíš novou partituru, a je jedno jestli je to etuda nebo složitější skladba, jak postupuješ. Nejdříve jedna ruka a pak druhá a pak obě nebo obě dohromady. A učíš se skladbu spíše celou pomalu nebo po kusech, které zrychluješ, prostě takové nějaké trošku know-how jak na to. Děkuju.
    MISERY
    MISERY --- ---
    KOUMAK: Já mám toto http://www.roland.com/products/en/HP-1/
    Hraju na klavír již přes 20 let, vychodila jsem oba cykly ZUŠ, elektrické pianino mám tak cca 8 let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam