• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    JIKE
    JIKE --- ---
    tady se můžete mrknout na nějakou mou tvorbu.

    https://www.facebook.com/pages/Jike-Mogatto/255998987772025?ref=hl
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Jo, takhle jsem začínala i já - ale potom jsem změnila učitele - mnohem důslednější mladá paní, byla tam i děcka, která cvičila a já najednou měl důvod taky trochu zabrat... povedlo se :-)
    Jenom na klavíru se sluchátky (tedy předpokládám digitální klavinova nebo něco takového) se moc nebude věnovat úhozům a poslouchání kvality tvořeného tónu :-))) škoda, ale také mám takové žáky, a něco se z nich v tom směru na hodině také dá vymáčknout.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    FURYAN: z tejto ponuky treba brat p95. inak tato tema sa tu vynara pravidelne, pre viac info staci zalistovat par stran dozadu.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    ROBIN_SNNS: Je to uplny zacatek, k hudbe tihne, ale nevim, jestli ho nakonec bude bavit klavir, kytara, nebo v patnacti treba buben :) Takze 13k je urcite strop. Jedna se mi hlavne o to, abych mu nezkazil ruce pokud by uz u toho klaviru treba zustal a bavil ho...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    FURYAN: Je to jen dočasný zájem, nebo už stálejší? Návštěvuje ZUŠ? Pokud jde vážný zájem, tak zapřemýšlet o kategorii 20 - 43k., tyto modely už obecně mají lepší mechaniky zvládající i rychlejší skladby. Z výrobců je v téhle kategorii velmi dobrá Yamaha. Za stejnou cenu se už ale ovšem dá pořidit i starší akustické pianino. Další alternativou je pak pronájem nástroje, což výjde docela levně, ale je to minimálně na 6 měsíců a dopravu si platí zákazník.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Zdravim vespolek,
    prosim o radu - syn (10) zacne chodit na hodiny klaviru, a ja bych mu rad poridil nastroj na "takovy to domaci cviceni", no a protoze tomu prd rozumim, nasel jsem treba toto:
    http://kytary.cz/korg-sp-170s-bk/HN117316/
    http://kytary.cz/yamaha-p-95/HN111162/
    http://kytary.cz/alesis-cadenza/HN120449/

    Divam se ve vhodne kategorii nebo jsem uplne mimo? Doporucili byste mi v teto cenove hladine neco jineho? Diky moc
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIMUI: mě teda jako dítě naučil klavír zejména pokoře....byla jsem žák co sotva prolejzal (cvičil jednou za týden před hodinou :-) a tím pádem jsem byla za totálního emila....zejména na přehrávkách to bylo dost zřetelné :-) proti ostatním aktivitám dost škola pokory :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIMUI: ano, to co píšeš mi zní velmi rozumně. díky....sousedy neřešíme, žádné nemáme a navíc u našeho klavíru jde regulovat zvuk případně nasadit sluchátka...kvůli ostatním členům domácnosti :-)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Jako učitel bych řekla, že ob den na normálního žáka je ideál. Žák, který má větší ambice, musí hrát denně (jasně, výjimky jsou, ale víceméně denně). Dítě, které chce prolézt, může hrát jednou za týden.
    Ale jak jdou výš a výš ročníky, je třeba vedle toho "hraní pro radost" naučit se také cíleně cvičit - tedy říci si přesně co jdu nacvičit a jak to budu cvičit ( vícekrát opakovat kratší úseky, zvlášť, dohromady, různé rytmické varianty, hlídání kvality tónu sluchem...). A s obtížností skladeb roste také požadavek na čas strávený u nástroje. Hra na nástroj není jen pro radost, ale také učí trpělivosti a zodpovědnosti. Pravdou ale je, že když toto dítě zvládne, potom má z hraní o to větší radost, protože dělá pokroky a samo toho zvládá čím dál víc a víc. A také sousedi jsou radši :-))))
    AGIBA
    AGIBA --- ---
    ZLOOFINA: diky za podporu :)
    ZLOOFINA
    ZLOOFINA --- ---
    AGIBA: si kup aspon za par stovek midi, bez cviceni akorat do dalsi hodiny vsechno zapomenes a vzdas to vo to rychlejc, pac si budes pripadat jak lemro :)
    AGIBA
    AGIBA --- ---
    JUNGLER: souhlasim...ale je to jako kdyz lidi chodi na keramiku, nebo box, apod.,... nejde o to byt za mesic klavirnim virtuosem, ale zkusit se naucit v zivote neco, co jsem nikdy nedelala a co me zajima....
    Kdybych vsechno, co chci zkusit zazit a prozit hned odsuzovala tim, ze to stejne nebudu mit kde trenovat ci v tom pokracovat, tak mam docela chudej zivot ;)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    AGIBA: Imho bez klaviru na kterém budes moci doma cvicit se stejne nic nenaucis
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    AGIBA: "Nemám žádné cíle, nemusím ničeho dosáhnout, jen se chci něco naučit" – to mi připomíná jednu klasiku: Would you tell me, please, which way I ought to go from here? That depends a good deal on where you want to get to. Said the Cat. I don't much care where -- Said Alice. Then it doesn't matter which way you go, said the Cat. (Alenka v říši divů) :-)
    AGIBA
    AGIBA --- ---
    hledám někoho trpělivého sympatického, kdo si na mě cca. 1 týdně udělá čas u svého klavíru a něco mě naučí. Nemám žádné cíle, nemusím ničeho dosáhnout, jen se chci něco naučit. Zkušenosti nemám, max. vyťukám první tóny sonáty pro Elišku :)
    Klavír nemám taky (max.aplikaci na iPadu :) nejlepší by to bylo někde v centru, Florenc, Křižíkova ideál, ale taky Vozovna Strašnice a Korunní. Jsem každý den v práci, takže připadají v úvahu večery a třeba i víkend, je mi to jedno..můžeme se domlouvat z hodiny na hodinu.
    Nechci nikoho pedantskýho, prostě do pohody, klidně hrát u vínka a podobně…jsem 26letá hodně zaměstnaná fajn holka :) to jen pro představu…
    NEBRASKA
    NEBRASKA --- ---
    MEDVED007: no toho bohuzel asi rodic nedosahne, dokud to to dite tak nema samo od sebe...ja jsem to tak mela...ale prestala jsem s tim ve chvili kdy me jedna ucitelka zacala nutit hrat neco co me nebavilo...tak mozna zjistit jestli je to hrani zabavny pro to dite...
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    MEDVED007: tezko rict, ale ja se ke klaviru vracel az po nejake dobe. kazdopadne hodne pomohl tlak ze strany rodicu a v puberte zajem o hru. :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NEBRASKA: otázka zní...jak toho dosáhnout
    NEBRASKA
    NEBRASKA --- ---
    MEDVED007: idealni je, kdyz dite prijde domu ze skoly, flakne aktovku do kouta a jde hrat...jen tak pro radost...kazdej den :)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    JUNGLER: pri stenach a rohoch sa zbieraju basy, cize, cim dalej od stien, tym menej dunenia. klapot klaves je prirodzeny, je to kladivkova mechanika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam