• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: A to, že mělo jedno dítě nauku do 7. ročníku, i když začalo hrát později (tedy asi ne 5 let) je proto, že 7. ročníkem prostě končí I. cyklus/stupeň (čímž končí povinnost HN).
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: Ne, přípravky můžou být 2 roky, ale není povinná. Ale teď dalších 5 let povinných je.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PAPRIKODLAK: Safra... Ted koukam, ze ta holka uz noty na tehle slagr udelala :-) tim padem asi ten blazeny pocit z toho udelat nekomu radost patri tobe :-)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PAPRIKODLAK: To bylo obrazne receno :-) spis bych to videl za lahev neceho dobreho, blazeny usmev a krasny pocit stesti z toho, ze udelal nekomu velikou radost :-)
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    JUNGLER: Království? Tak si zaplať někoho, kdo je udělá. Třeba http://www.vkgoeswild.com/?section=requests to dělá za sto euro. :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    království za noty k této písni!!!
    "High Hopes" - Pink Floyd - Piano Cover/Arrangement - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dmriCHFBQqw
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: myslím, že přípravka se do toho nepočítá bo v hudebním klubu v naší ZUŠ prodávají učebnice pro přípravný ročník plus pro ročníky 1-5......naše mladá je letos štěstím bez sebe , že na nauku nemusí...chodí do vyššího stupně sboru, který je 2x delší než ten nižší a prý to mají i jako místo nauky, že to tam nějak vkládají...no podle mě to moc nevkládají, ale už jim asi přišlo neúnosné nutit děti trávit tam taková kvanta času každý týden :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    NIMUI: a ta nauka - 5 let - do toho se pocita i pripravka? Jedno me dote chodilo na nauku od prvni do seste tridy. Ted, v sedme uz nauku nema. Druhe dite zacalo v ZUSce hrat az ve treti tride a nauku melo do sedme.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Jo, jako mě to docela chybí. Jen párkrát za dva cykly flétny nás hrálo pár dokupy, ale to jsem měla smůlu, protože příčka se u nás zavedla poměrně pozdě a než ke mě dorostly spoluhráčky, tak jsem už byla pomalu v čudu. Přitom zpívat ve sboru s orchestrem mě strašně baví, tak předpokládám, že by mě bavilo i hraní.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Čtyřručky jsem hrávala často, protože sousedka odnaproti byla jen o jeden ročník níž než já, takže jsme i cvičily společně mimo ZUŠ. A pak jsme taky jednou nacvičili jednu skladbu klavír + 2 flétny (soprán a alt) a to bylo fakt moc hezký.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Tyjo, drsně, tak to nezávidím s tím time managementem. Já nakonec došla k názoru, že občasné hraní s rchestrem se mi celkem páči, jenomže to, co bylo u nás v hudebce, se jmenovalo "estrádní orchestr" a kvalitu si odvoďte sami. To už bylo za časů příčné flétny, v klavíru jsem to nepotkala vůbec nikdy, naprosto nikdy jsem nehrála ani blbou čtyřručku.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Za mejch let chození do ZUŠ jsme komorní hudbu nikdy neměli, nebo já teda ne. Docela mne to mrzí, připadám si ochuzeně :(
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    SOPHY_C: Jasně - to moje se týkalo toho, jak je to u žáků na ZUŠ. Pro občasné hraní dospěláka ZUŠ není vhodná, to jedině soukromě. Už jen proto, že pro řádného žáka ZUŠ je docházka stejně povinná jako na normální ZŠ. Když už to hradí stát, vydává skutečná ministerská vysvědčení a ručí inspekcí za kvalitu, tak holt je i od žáků a rodičů vyžadována patřičná zodpovědnost :-)))
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MORGYSZ: Jistě - nauka je povinná jen 5 let. Ale komorní hra je povinná od 4. ročníku. A sice se "moc nevedla", jenže teď i nauku i komorní hru velmi pečlivě začaly sledovat školní inspektoři... až nesmyslně - u klavírů (třeba u nás prostě není orchestr ani sbor) není moc možností, jak to plnit pravidelně. Já mám v komořině 18 klaíristu (!), ti se mi přeci reálně do jedné hodiny nemohou vejít... takže je to velmi operativní, ale snažíme se, aby děcka o tu disciplínu fakt nepřišla, protože to k nástroji patří a většinou z toho nakonec mají radost.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    NIMUI: Ne nutně musíš mít všude všechno najednou - například nauku jsem měla jen pět let prvního cyklu klavíru, orchestr, ani komořina se u nás moc nevedly a když, tak nepravidelně. A samozřejmě, pokud má žák víc nástrojů naráz, tak nauka je vždycky jen jedna.
    Ale stojí to, no.
    SOPHY_C
    SOPHY_C --- ---
    NIMUI: omlouvam se za nesrozumitelnost a spamovani..jsem pouze na mobilu a nemam zrovna dobre psani...a k tomu skolnemu,v takove cetnosti hodin a dochazeni do umelecke skoly,pak to chapu..ale mne se jedna spise o prilezitostne hodiny,prece jen s rodinnym zivotem toliko casu nemam
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    SOPHY_C: Hned třikrát...? A není to moc srozumitelné :-))) Ale trocha matematiky ukáže, že to není vůbec vysoká částka. Žáci chodí do školy 5 měsíců za pololetí, hodina je každý týden = 20h. Současně se jim věnuje učitel hudební nauky, případně orchestru, komorní hry... a do opět hodinu týdne = 20h. To už je 40h za pololetí. To vychází na 550 Kč na hodinu - PŘED ZDANĚNÍM. A to nepočítám výdaje na kopírování, úklid školy, topení, nové vybavení, nákup not, CD, další techniky... Takže ve výsledku z toho učitel má 90Kč na výplatní pásce.
    SOPHY_C
    SOPHY_C --- ---
    Ah..tak to jsou pekne palky :-/ to tak najit nekoho,kdo klavir miluje stejne jako ja a nejaka ta hodina vyuky by byla spise potesenim nez jak na nekom vydelat
    SOPHY_C
    SOPHY_C --- ---
    Ah..tak to jsou pekne palky :-/ to tak najit nekoho,kdo klavir miluje stejne jako ja a nejaka ta hodina vyuky by byla spise potesenim nez jak na nekom vydelat
    SOPHY_C
    SOPHY_C --- ---
    Ah..tak to jsou pekne palky :-/ to tak najit nekoho,jdo klavir miluje stejne ja a nejaka ta hodina vyuka by byla spise potesenim nez jak na nekom vydelat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam