• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIMUI: no ani vzhledem k platům to OK není.....zatímco v čechách děti lítají z kroužku do kroužku, tak konkrétně ve Vídni má dítě tak jeden, dva kroužky max a zbytek času tráví v družině....která je teda taky pěkně mastná a navrch se platí nonstop 12 měsíců v roce, i když jí člověk o prázdninách ani nechce využívat.....a to nejde o žádnou čtvrť chudáků, spíš je to něco jako ořechovka....
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MEDVED007: Jo, to je tak nejběžnější si myslím. V tom zahraničí mne překvapilo leccos - 20 euro je přesně ta běžná cena. Je to docela ok (na tamní plat). Jen je rozdíl v úrovni. Kamarádka šla na konzultaci k pedagogovi z konzervatoře a tamní VŠ a ten si řek o 400 euro. Taky normální cena na této úrovni - já své profesorce v Čechách ve stejném případě nesla bomboniéru a pugét kytek... :-) Opravdu si myslím, že není rozdíl v kvalitě, ale v tradici. Tady je to prostě "běžné", tedy nikoho nenapadne vysolit mimořádnou částku. A já jsem za to ráda a kéž nám to Pánbůh (a naši politici) ráčí zachovat. Ale je fajn vědět, jak se to cení jinde, kde je to vlastně docela nedostatkové zboží.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MORGYSZ: u nas 1700 za pololeti. Pokud se dite v minulem skolnim roce umistilo dobre v soutezi, plati mene.
    Pokud jsou na hodine dve zaci (treba fletna), plati se 1300.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MORGYSZ: teď zrovna jsem to dceři platila...2000 za půlrok, ale je v tom jak nástroj (45 min) tak sbor (90min) týdně...a souhlas se zahraničím....kamarádka ve vídni platí za jednu hodinu učiteli 20 EUR, blbá flétnička, žádné velké umění.....
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    NIMUI: U nás (Slezsko) to stojí 1500 na půlrok. Když mám tři, tak to stojí jenom 1200 a kdybych si přidal ještě jeden, tak bych to měl zadarmo.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    NIMUI: Šak já se nehádám. Vždycky jsem do toho viděla jen z pohledu žáka, takže tohle jsou pro mě zajímavé a užitečné informace - třeba až budou děcka kamarádů chtít jít na něco hrát, tak budu vědět. :)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MORGYSZ: Je to pořád velmi levná sranda :-) V zahraničí takový systém ZUŠ prakticky neexistuje a když, tak je to o hoooodně mastnější. Ale spíš se tam nosí "soukromý" učitel a ten si říká v eurech to, co mi tady v korunách. (Učím soukromě teď dvě zahraniční děti (za české peníze) a mají za sebou pár hodin u nějaké Američanky - dražší a fakt mizerné...) Teď u nás "Vedlejší" obory nejsou, ale většinou ty školy opravdu slevují tu druhou platbu. Máme dost žáků na více oborech (někdy i na třech).
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: Předškolní děti (a prvňáci) chodí do přípravky, někdy jsou prvňáci už v 1. roč. nauky. Ale prostě se chodí 5 plných ročníků (+ možná přípravka). Dřív byly možné i kontrakce ročníků, když bylo dítě schopné, teď se to moc nepovoluje. Komořinu by na vysvědčení od 4. roč. měli mít. 4 ručka se teď do komořiny počítá také - leč spíš ta s jiným žákem než s učitelem - ale je to u klavíristů s tou komořinou tak náročné, že se to řeší lecjak...
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    No, u nás se to tak fakt vedlo :D jako "vedlejší obor". Ten stál zhruba polovinu - pamatuju si, že na zobcovku to svého času stálo kolem nějakých 600,- na pololetí, kdežto klavír, který jsem měla "hlavní", se blížil té tisícovce. Koukám, že hudebky už začínají býti dost drahá sranda.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MORGYSZ: :-D Neexistuje nic jako hlavní a vedlejší obor. To jenom školy občas dávají na druhý obor slevu na "úplatě na vzdělání". U nás je pololetí za 1550, ale jsme pomalu nejlevnější široko daleko, většinou je to něco přes 2000 za pololetí.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Můžu mít indiskrétní dotaz, kolik teď stojí hlavní a vedlejší obor v ZUŠce? Když jsem odcházela, tak hlavní byl něco přes tisícovku za pololetí,vedlejšák byl pod. Došlo k nějakým výrazným změnám?
    FIFI
    FIFI --- ---
    No prostě dítě chodilo na nauku do loňska, ve školce tedy ne, v první tam začalo chodit a říkali tomu přípravný ročník, ale byla to normálně nauka a skončilo loni, tj. šestou třídou. Jeho nauka bavila, mělo na ni svoji učku na klavír.
    Jinak dítě chodilo na klavír právě od školky, od pololetí a chodií dosud. Na flétnu začalo v zaří posledního ročníku školky a chodilo do konce páté třídy.

    A na komorní hru - to bych se musela podívat na vysvědčení, na flétnovém výzu to určitě bylo, na klavíru nevím. Jinak čtyřručku dítě potkalo, hrálo ji s paní učitelkou.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    FIFI: Přípravka je podle věku. Když dítě ještě nemá sedm let, tak jde do přípravky. Takže do přípravky můžou dát i prvňáka. Takže mělo rok přípravky, a když už mu bylo sedm, tak začal chodit do normální. Nebo tak nějak to říkali.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: A to, že mělo jedno dítě nauku do 7. ročníku, i když začalo hrát později (tedy asi ne 5 let) je proto, že 7. ročníkem prostě končí I. cyklus/stupeň (čímž končí povinnost HN).
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: Ne, přípravky můžou být 2 roky, ale není povinná. Ale teď dalších 5 let povinných je.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PAPRIKODLAK: Safra... Ted koukam, ze ta holka uz noty na tehle slagr udelala :-) tim padem asi ten blazeny pocit z toho udelat nekomu radost patri tobe :-)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PAPRIKODLAK: To bylo obrazne receno :-) spis bych to videl za lahev neceho dobreho, blazeny usmev a krasny pocit stesti z toho, ze udelal nekomu velikou radost :-)
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    JUNGLER: Království? Tak si zaplať někoho, kdo je udělá. Třeba http://www.vkgoeswild.com/?section=requests to dělá za sto euro. :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    království za noty k této písni!!!
    "High Hopes" - Pink Floyd - Piano Cover/Arrangement - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dmriCHFBQqw
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: myslím, že přípravka se do toho nepočítá bo v hudebním klubu v naší ZUŠ prodávají učebnice pro přípravný ročník plus pro ročníky 1-5......naše mladá je letos štěstím bez sebe , že na nauku nemusí...chodí do vyššího stupně sboru, který je 2x delší než ten nižší a prý to mají i jako místo nauky, že to tam nějak vkládají...no podle mě to moc nevkládají, ale už jim asi přišlo neúnosné nutit děti trávit tam taková kvanta času každý týden :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam