• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    OLYFKA
    OLYFKA --- ---
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    ENTECKA: Ty už se se mnou fakt nekamarádíš? :-(((
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    ENTECKA, KLUZAU: Souhlas, co se pořadí učení týče...
    Jinak na varhanách je asi nejtěžší synchrnizovat ruce a nohy...teda aspoň pro mě...;o) Jinak je asi hlavní důraz v tom, že na varhanách nezáleží tolik na úderu (i když rozdíl samozřejmě patrný je)...spíš je asi největší rozdíl v prstokladu...když jsem se učil na varhany, tak to byl největší průser...u varhan je jediný pravidlo - važ to jak nejvíc to jde...na logický prstoklady se vykašli - hlavně vázat. A taky se tam hraje kloubama a tak vůbec...;o)
    JIKE
    JIKE --- ---
    hrani na klavir, na klavesy, na varhany,, to sou uplne odlisny veci,,, a neni to zadna prdel prechazet z jednoho na druhy,, anesnasim keJborDy ;o(
    ENTECKA
    ENTECKA --- ---
    kluzau: to se ti ani nemusi zdat, protoze to tak je ;)
    pizi: ty si este ani rozumne neodpovedel, co myslis tim "varhanni technika". a skutecne netusim, jak moc se ovladanim pitchbendu muzes naucit akordicky znacky a techniky uhozu.
    klavir a klavesy sou odlisny zalezitosti, tak nevim, proc je porad tak priblble spojujes
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    podle toho, co chces s tema klavesama delat. Ale rekl bych ano, a zopakuju co sem tady psal. Prejit z piana na klavesy podstatne snadnejsi se mi zda nez naopak.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Vy mi tedy tvrdite, ze techniky hrani na klavesy jsou jen podmnozinou technik hrani na klavir? Davam vam posledni sanci na rozumnou odpoved...
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    nevim co je na ovladani pitchbendu tezkyho, mozna neco jo, ale to sou vsechno jen kosmeticky upravy. Ale jestli mas na mysli syntak (tvorba zvuku, ne melodie) , tak to je do jinyho auditka
    ENTECKA
    ENTECKA --- ---
    o pitchbendu tu precenebyla vubec rec.netusim, co myslis "varhanni technikou" a nechapu, co te vedlo k tak priblblemu dotazu..bavime se o tom, jestli se chce clovek naucit hrat a ne ovladat tlacitka. je skvely se v nich vyznat, ale k hrani ti moc nepomuzou. muzes zalozit keybordovej klub.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KLUZAU: Kdyz mam klavir tak mi to staci na klavesy? Takze se na klaviru naucim i varhani techniku, pripadne praci s pitchbendem, atd?
    JIKE
    JIKE --- ---
    jak dlouho hraju? kdyz nepocitam minuly dva roky tak jen 10let ;/
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    tri mesice ;)

    no, ze kdyz se chces naucit hrat na klavesy a klavir, a mas jen klavir, tak to de, ale kdyz chces na klavir, a mas jen klavesy, tak je to blby. Tak nejak?
    NEVERMIND
    NEVERMIND --- ---
    jak dlouho vlastne hrajete ?
    FUZZYLE
    FUZZYLE --- ---
    KLUZAU: ale ty to zvladnes...domluvime to v sobotu v crossu :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KLUZAU: Mohl bys tu tedy strucne shrout to reseni problemu klavesy-klavir?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    reefer: kauza klavir klavesy jsou definitivne vyreseny. Ptal jsem se na to dalsiho profika, a souhlasi co rika entecka.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    neblazni, ja zatim hraju stupnice a etudy, a obcas se mi stane, ze musim nakou notu "odpocitat"-)
    FUZZYLE
    FUZZYLE --- ---
    KLUZAU: ahoj, to je dobre, ze zase hrajes? je bych se do toho taky mela pustit, nebo vsechno zapomenu...mohli bysme u tebe dat nejaky duo...muj nastroj se prenasi lip, nez tvuj :)
    REEFER
    REEFER --- ---
    takze je to vyreseny? :)) zejo zejo? :))
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Koupil jsem holce (dceři) elektronický klavír od Technicse - vypadá to naprosto stejně, jako pianino - jen je to nižší. Co se týče čudlíčků se samozřejmě nemůže vyrovnat keyboardu. Jde to ale připojit k PC a potom je zase v háji ten keyboard (i když tam je všechno v jednom a to je dost velká výhoda). Dceřina učitelka si to zkoušela a byla dost vyoraná z toho, jak to hraje - ale především z chování té mechaniky. Máme ještě anglický křížostrunný křídlo a - věřte nevěřte - ta mechanika se nechová o moc jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam