• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici


    Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování



    Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    LEFTY: Mala som za 200, momentalne za 300 (a spokojnost). Osobne by som skusila (v Prahe) za menej.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    LEFTY: podla mna ok.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    je 420,- Kč za 60 minut (u učitele) pro začátečníka běžná cena?
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    Mate niekto skusenosti s tymito tu na noty? Zoznam maju celkom pekny, ale neviem ci sa oplati za 19 eur na rok:
    http://easypiano.cz/cs/sheetmusic/
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    LEFTY: uz toto bolo rozoberane vela krat. staci ak si prefiltrujes prispevky s klucovymi slovami Yamaha, Korg, Kurzweil, a najdes odpoved...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    poradíte elktronický piano pro dospělého začátečníka? Kliídně použitý (ale nevytlučený).
    Má cenu zvažovat stage piana (lkterý mi přijdou levnější)? Rád vbych se vešel do 20k, takže low-cost
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    MISERY: to nějak okecáš... "manžel nemá čas, tak občas zaskočím"...
    MISERY
    MISERY --- ---
    SAJAGI: To mne nejprve taky napadlo, ale děti jsou ukecaný - co neví, to nepoví. Bych se možná bála, že by se pak prokec :-) No, to je na posouzení maminky ;)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    MADIETTA: být tebou, tak napíšu, že ty/manžel/přítel/starší sestra (kdo nedoprovází na hodinu) hraje dobře, a pak doprovázej třeba jen jednou rukou. Nebo oběma, ale z pravé si vezmi pro začátek třeba jen horní tón.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MISERY: já jsem s ním taky na hodinách, ta jeho cvičení jsem mu zatím schopná přehrát v pohodě, ale ty doprovody, no... jako ono to asi není bezpodmínečně nutný, učitelka to podává tak, že je to motivační, protože děti mají pocit, že od začátku hrajou skladby, a ne že brnkají pár tónů. Ale já se pochlapím :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    MADIETTA: Tak na to přehrávání by se asi dal ukecat i nějaký starší žák hudebky, jestli třeba máte někoho známého v sousedství, kdo hraje na klavír, třeba by si to za pár kaček nebo nějaký jiný revanš s klukem párkrát přehrál, otázka je, jestli to pro tu ZUŠku stačí.
    A co vlastně ZUŠka očekává, jak často se bude moct rodič tomu cvičení s dítětem věnovat. Je fakt, že když jsem byla ještě hodně malá a chodila jsem k soukromý učitelce (od 4 let), tak na těch hodinách máma seděla se mnou, takže věděla přesně, co mám hrát a při cvičení pak seděla u mne. Jenomže to jsem byla fakt malinká, ve chvíli, kdy jsem začala chodit do ZUŠky, kde už na hodině máma neseděla, tak stejně už věděla prd, co hraju. A protože muzikant není, tak se ani nechytala. A myslim, že to ani potřeba nebylo, ale kdo ví, třeba bych teď koncertovala v Rudolfinu, kdyby se mnou máma mohla aktivně přehrávat (ale řekla bych, že spíš ne) :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: no, to už bude nějaký ten pátek, že? Současná běžná cena soukromého učitele je 400 Kč za 45 minut výuky, což je při frekvenci jednou týdně skoro 8 tisíc za pololetí. V hudebce je školné 2200 za pololetí. Mám dvě děti, každé má nějaké aktivity. Jednoduché počty, prostě bude chodit do hudebky. A já si nestěžovala, prostě jsem se nad tím pozastavila, protože mě to zaskočilo. Pardon, že jsem si dovolila dát do diskuse o hře na klavír příspěvek k tématu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: hledala jsem si to, samozřejmě, a ten cenový rozdíl je dnes vskutku propastný. Kdybych chtěla pro dítě soukromé hodiny ve stejném rozsahu, tj. hodinu nauky + hodinu a půl praktické výuky týdně, tak na to opravdu nemáme. A mám ještě druhé dítě, které chce taky mít zajímavé aktivity. To za prvé. Za druhé, jelikož nejsem hudebník a v těchto kruzích se nepohybuju, nemám moc šancí poznat, že učitel za něco stojí, a střídat je jako na běžícím pásu, to mi taky nepřijde vhodné. Dát dítě do osvědčené hudební školy s dobrou pověstí mi přišlo jako nejjednodušší řešení. Učitelku má podle mého dojmu dobrou.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MISERY: no momentálně ne, v ZUŠ se jede na klasický školní rok. Navíc tahle je považovaná za kvalitní a logisticky taky výrazně převyšuje ostatní. Holt se do toho budu muset taky opřít. :) Jenom mě to překvapilo a poněkud rozčarovalo, vlastně to považuju za znevýhodnění dětí, co jejich rodiče nehrajou.
    MISERY
    MISERY --- ---
    MADIETTA: No a jiná hudebka v úvahu nepřipadá? :)
    CASHMEER
    CASHMEER --- ---
    MADIETTA: Tezko rict, jestli to fakt mysleli jako podminku, spis jako fakt , ze muzou ty cviceni zadavat tak, ze to pro to dite bude mit zabavnejsi a zvykne si vnimat harmonie, když někdo doma bude hrat s nim doprovod.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jinak zahrát se to asi naučím, mně nejvíc času zabere to vůbec přečíst. Přiznávám, že s notama děsně zápolím.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MISERY: no jo, ale to je doprovod k vybrnkávání céčka, představ si, jak to pokračuje, žejo ;-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    MADIETTA: Ufff tak to je docela drsný... jako ten doprovod není nic těžkýho, to by ses naučila podle mne za chvíli, pokud teda na to máš čas. Ale přijde mi zvláštní, že to po rodičích chtěj, já jsem se jako dítě těšila na hodiny právě kvůli tomu, že si ty skladbičky zahraju s učitelkou/učitelem. Později jsem pak hrála čtyřručně třeba se stejně starou sousedkou.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Máte někdo zkušenost s tím, že by pro to, aby vám přijali dítě do hudebky na klavír, bylo podmínkou, že bude rodič umět sám dobře hrát?

    Můj syn má podle všeho výjimečný talent, když dělal přijímačky do hudebky, byli z něj u vytržení. Nicméně v přihlášce byla kolonka "hraje rodič na klavír?" a muselo se zaškrtnout, na jaké úrovni. Bylo mi rovnou řečeno, že když napíšu, že nehraju, tak ho nevezmou. Jsem samouk a věčný začátečník, prostě jen takový nadšenec, moc toho neumím (jednou rukou vybrnkat písničku, druhou držet akord, to je tak můj level). Tak jsem v přihlášce lhala. :/

    Bohužel jsem teď pochopila proč, jako učebnici má malej toto a ke každému cvičení mu musí učitel a pak doma rodič hrát doprovody. Přikládám jeden obrázek na ukázku, jak ty doprovody vypadají. Tohle já už asi nedám. Nejspíš mě to teda popíchne, že si konečně najdu pořádnýho učitele a budu se tomu věnovat, ale i tak je to pro mě těžko stravitelné, že pokud nemá dítě rodiče - pianistu, nemá jeho nadané dítě vůbec šanci... :-(

    MISERY
    MISERY --- ---
    Našla jsem na 9gagu :-)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    dokazete nekdo prosim poznat, co je tohle za piano?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam