• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: aha ok. Me se to líbí pustit v metru/tramvaji cestou doprace. To sebou nenosil midi:-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BOAR: O.K. dobry tip. Ja to spise ted smeroval k tomu, aby to fungovalo na pocitaci. V Chrome k tomu muzes pripojit klavesy., anebo ve firefoxu s rozsirenim jazz-midi
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: jasný aha. He to neintuitivní. Navíc to pořád mizí i při nastavování, tak ať tam je alespoň tlačítko settings. A vůbec trošku optimalizovat pro mobil...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BOAR: To je tak navrzeno, aby's nastavil, co potrebujes a pak to zmizi, aby to nerusilo. Mozna to neni uplne intuitivni, ale na poci staci posunout mys. Popremyslim o prepinaci, aby to nemizelo.
    BOAR
    BOAR --- ---
    BOAR: aha, tak když kliknu do černého místa pod piano tak se noty zobrazí.
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: nemám tam nastavení, jednou se náhodou objevilo. Firefox na androidu.

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ahoj, vzhldem k tomu, že si občas najdu čas
    a trochu postoupím s vývojem, tak jsem je
    pro učitele not tento rozcestník:
    https://bh.xf.cz/pub/ucnot/
    Současná verze je
    http://bh.xf.cz/pub/ucnot7/
    Pevné zdraví přeji
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BOAR: no, já třeba mám elektrické piano, jen teda obyč Korga za asi 13k a z toho zvuku pláču. Ve sluchátkách je to o malinko lepší, ale v porovnání s klasickým pianinem je to zalostne. Ale tak kupovala jsem to s tím, že nevím, jestli se do hraní dostanu zase zpátky, tak abychom domů nestěhovali hned pianino, páč to jsem stěhovala za mlada k rodičům a nejvíc nejhorší:))))
    Takže za mě jako nouzovka/na rozehrání se/naučení se nějaký elektrické piano dobrý, ale na požitek z hudby ani z hraní to není.
    BOAR
    BOAR --- ---
    MYLOVA: ono asi nejde zas tak o velikost, jako o klavesy.
    Kdyz hrajes na piano, tak klavesy jsou mechanicke. maji odpor, a reaguji na to, rychle a tvrde je zmacknes.
    kdyz koupis klavesy, tak to nema zadny odport, a proste to bud zmacknes, nebo nezmacknes. je to cely takovy plochy. opravdu si skoc nekam do hudebnin, a sahni na to. Ja jsem uplne brecel, kdyz jsem se chtel ucit na klavesy. to te uplne prestane bavit, ten zvuk te vubec nenaplnuje.
    Kdyz koupis elektricke piano, tak to ma nejakou dynamiku. pozna, jak moc dotoho rezes.
    jestli jsi z prahy, tak tady byli hodne prijemni
    Music City | Prodej hudebních nástrojů a zvukové techniky
    https://www.music-city.cz/
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    BOAR: chodim k jedne starsi pani na vyuku, ona ma doma stary dobry mechanicky stroj, je pravda, ze zvuk tam proste je nadherny ))
    ohledne sebe, vzydcky jsem se chtela se naucit hrat na klavir. umim jen par not, a nevim jak to bude dale, proto nechci na zacatek kupovat nic velkyho
    Jeste jednou moc dekuji za cenne rady :)
    BOAR
    BOAR --- ---
    MYLOVA: promysli hlavne, kam je postavis = kup je se stojanem. Mel jsem predstavu, ze mi budou na stole, ale nejde to. Porad jsemje nekam presouval, a nechtelo se je presouvat na chvili hrani.
    Ted jsem poridil stojan, a muzu je zapnout na minutu kdyz jdu kolem.
    Kup neco, co ma dynamicky klavesy.
    Zamysli se, jestli te hrani bude bavit, nebo jestli se na to za chvili vykasles.
    pokud kopis, jako ja, neco z low endu, a pak nekde sahnes na piano (i treba rozladeny), tak pocitej s tim, ze to brzy prodas, a poridis neco lepsiho. Ja mam nejobycejnejsi klavesy, yamaha p-45, ale uz ted se mi nelibi, ze resej dynamiku hlasitosti = vic mlatis, dela to stejnej zvuk, ale hlasitejsi. strasne blbe se na to hraje, kdyz nemas hlasitost naplno. pocitam, ze jestli mi to finance dovolej, tak si do roka poridim neco lepsiho atyhle pujde za podobnou cenu, na bazos.
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    BOAR: jo, zacinam tomu rozumet pomalu))) moc dekuji za radu, ale vzhledem tomu ze jsem jeste uplne na zacatku ani nemumim to poradne vybrat :)
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    GIOMIKY: ano pravda, pani ucitelka taky rikala ze musim vybirat podle dynamiky..
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GIOMIKY: Vzhledem k tomu, že to vypadá... jako by si to svoje uživatele našlo, tak jsem do druhé verze přidal klaviaturu... nyní se můžete stát opravdovými mistry houslového i basového klíče

    Učitel not 2
    https://www.youtube.com/watch?v=p58LvfwCDsk&feature=youtu.be


    http://bh.xf.cz/pub/ucnot2/
    BOAR
    BOAR --- ---
    MYLOVA: Zacinam hrat taky, od konce prazdnin, a poridil jsem yamaha p-45. Bral jsem to z bazose, za asi 8K. Je to takovy, ze "uz se na to da hrat", ale pocitam, ze do roka to prodam, a poridim si neco za cca 20K - ale pujdu si to vybrat podle zvuku nekam kde to maj vystaveny.
    Udelej to taky. klidne to pak porid z bazau, ale poslechni si to.
    Ono kdyz koupis uplne nejlevnejsi klavesy (ne piano), tak nebudes mit zadnej pozitek z toho zvuku, klavesy maj jen polohu hraju/nehraju, a je to takovy bleeee. Az si pak zahraqjes na libovolne piano/pianino, tak zjistis, ze je to uplne o necem jinym. UPLNE.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MYLOVA: Kdyz uz bez strun, tak alespon neco takoveho

    YAMAHA YDP-144 WH Digitální piano
    https://kytary.cz/yamaha-ydp-144-wh/HN200039/



    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MYLOVA: ;) vic oktav - vic pianista - minimalne 6 - zalezi, jestli chces hrat techno nebo se ucit na klavir - vybiral bych podle dynamiky klaves, ne pocet hornich cudliku
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    GIOMIKY: Moc dekuji za info :) jsem uplny zacatecnik a potrebuji to na zacatek, pak bych uz porizovala neco velkyho. Zaroven je to bude jednodusi se stehovanim, kdyztak. Jestli mate nejake zlusenosti s elektronkou moc bych uvitala nejakou blizsi info :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MYLOVA: Čauky, nevím, jak se na to bude tvářit ostatní, ale za sebe bych si dovolil lobovat za klasický, nelektrický klavír. Je to investice na generace. Chápu, že na něj nebude mít místo a že bude milión důvodů, proč si ho nepořizovat. Ale elektronika ti prostě nedá tu bezprostřednost, atmosféru, stisk a mimo jiné se ti nikdy nerozladí. Třeba když vidím děcko, jak ho baví elektronika, tak ano. Má to tam ten "WOW" efekt. Udrží tě to první hodinu. Ale ne už druhou. U pianina je to naopak. Má strmou křivku učení, ale potom tě to drží a nepustí. Možná můžeš pořídit i nějaký z druhé ruky, z bazaru, nějaký stroj s příběhem. Tak držím palce s rozhodováním.
    MYLOVA
    MYLOVA --- ---
    Ahojky,
    prosim o zpetnou vazbu. Yamaha YPT-255 je dobry pro zacatecnika?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam