• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici


    Pouze pro NYXáky je zde k dispozici FTP s notama pro vzájemné vyměňování



    Pokud budete uploadovat své noty, uvádějte tam prosím celé názvy skladeb, nejlíp včetně autora (i když to bude v adresáři s autorem).
    Soubory, co patří k sobě, házejte do archivu (zip).
    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MISERY: Tak se jich zeptej na odůvodnění. Třeba ti řeknou něco víc...
    MISERY
    MISERY --- ---
    GIOMIKY: Tak dceři jsou teprve 4 roky, ale trochu mě štve, že nás nepozvali ani na talentovky, jestli by ji eventuálně vzali, kdyby místo bylo. Prostě aby mi někdo řekl třeba "je nadaná, ale ještě není dostatečně vyzrálá na výuku" nebo "má to velkou cenu, najděte si zatím soukromého učitele" nebo "vůbec se neobtěžujte" :-D
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    Můžete zkusit taky naučím.cz je tam kategorie klavír a vybíráte si lektora dle svého bydliště.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    GIOMIKY: ahoj, jen zareaguji na názor že smyslem ZUŠ je příprava na konzervatoř. Pokud je žák velmi talentovaný, má v tomto podporu rodičů a rozhodne se pro hudební kariéru, tak ano. Takových žáků je ale opravdu jen zlomek. Každá škola to má trochu jinak dle své kapacity a počtu zájemců, ale toto vzdělání by mělo byt přístupné alespoň trochu nadaným dětem. Praha je v tomhle kvůli velkému zájmu trochu drsnější...hlavním smyslem by pořád mělo byt, že hrajeme pro radost :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    To je mi líto. U nás bylo asi štěstí, že jsme to začali řešit před první třídou. Nejsem si jistý, zda-li kritéroum není věk... a jestli pro předškoláky není ta přípravka dělaná. Mám takové tušení, že zuš tě má připravit na konzervu... a asi by to mělo vycházet tak, že po zuš jsi připravena na přechod na konzervatoř... kromě toho na klavír myslím berou do 2. třídy max. pro velký zájem. Já ještě přemýšlel v tskovém případě o soukromém učiteli. Respektive jsem našwl nějakou soukromou hudební školičku, kde mi řekli, že nemaj asi místo, ale daj vědět v září. Tak jestli o to opravdu stojíš, tak to můžeš zvážit. U nás to pak nebylo zapotřebí.

    MISERY
    MISERY --- ---
    GIOMIKY: Už mi odpověděli, no. Jako o přípravce vin, sama jsem chodila od pěti let do přípravky. Ale teď prej není kapacita a to dokonce tak, že neberou ani prvňáky, co uspěli v přijímacím řízení. Tak to mě štve... :-(
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MISERY: myslím, že pro menší děti je přípravka... před tím, než vybereš nástroj, tak se máš čas rozhodnout, zatímco děcko projde úplnými základy
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Dobré skladby i s notami
    Hana Hegerová: Čerešne + noty pro piano
    https://www.youtube.com/watch?v=Uh2zcEzJso8&list=RDYfAXtzZvdU0&index=8
    MISERY
    MISERY --- ---
    Prosím vás, od kolika let berou ZUŠ? Někde jsem četla od 5 let, ale zrovna ta naše nejbližší to na webu uvedeno nemá. Dceři bude pět za rok v dubnu, poslala jsem zkusmo přihlášku, v nejhorším odepíšou, že to máme zkusit až za rok, ale docela bych byla ráda, kdyby si ty talentovky zkusila. Nechají projít talentovkama i menší děti?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    https://musopen.org/

    Dobry zdroj not
    MISERY
    MISERY --- ---
    JULIANNE: Podle mě je to prostě délka toho křídla. Myslím, že těch velikostí je víc, nejdelší jsou koncertní grand piana.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Zdravím, mohu se jen kvůli překladu rychle poptat, jaký je rozdíl mezi grand a baby grand křídlem? Nedaří se mi to nikde dostatečně dohledat.
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: jasny, to znam to je taky reseni (kromtoho, ze to rozhodi klavesy (zmeni se velikost canvas ci tak neco, takze zamerovani kliku nefunguje korektne-, a je potreba refresh )
    Jinak kazdopadne tak strasne super! Mas to alespon nekde na githubu ?
    jinak koncim OT :-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BOAR: Mackej ctrl a + a ctrl a - jestli zbyde cas na upravy, tak zmeny vitam
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: tak na PC ve firefoxu pri rozliseni 1920x1200 je to takovy dost necitelny a maly, navic to ovladani se obevi jen pri mouseover. chtelo by to nejakyho designera :-)

    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: aha ok. Me se to líbí pustit v metru/tramvaji cestou doprace. To sebou nenosil midi:-)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BOAR: O.K. dobry tip. Ja to spise ted smeroval k tomu, aby to fungovalo na pocitaci. V Chrome k tomu muzes pripojit klavesy., anebo ve firefoxu s rozsirenim jazz-midi
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: jasný aha. He to neintuitivní. Navíc to pořád mizí i při nastavování, tak ať tam je alespoň tlačítko settings. A vůbec trošku optimalizovat pro mobil...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BOAR: To je tak navrzeno, aby's nastavil, co potrebujes a pak to zmizi, aby to nerusilo. Mozna to neni uplne intuitivni, ale na poci staci posunout mys. Popremyslim o prepinaci, aby to nemizelo.
    BOAR
    BOAR --- ---
    BOAR: aha, tak když kliknu do černého místa pod piano tak se noty zobrazí.
    BOAR
    BOAR --- ---
    GIOMIKY: nemám tam nastavení, jednou se náhodou objevilo. Firefox na androidu.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam