• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    já teď pořídil Korg D1 a velká spokojenost
    je to teda bez repráků a těžký jako prase, ale hraje a vypadá pěkně
    btw k tomu dvojitý X stojan :-)

objednal jsem učebnici od Alfreda, tak jsem na to zvědavý
    ale asi by to chtělo i živého učitele
    ZKAZIUSCATRIX
    ZKAZIUSCATRIX --- ---
    GLOBALISTA: Stage piano je primárně vyrobené jako přenosný nástroj k živému hraní (případně do studia). K některým (hlavně těm z levnějších řad) se dají dokoupit dřevěné "nohy", případně i pedálnice, takže z toho pak máš odlehčené domácí digitální pianino. Ty opravdu drahé koncertní nástroje (třeba Roland RD2000 aj.) už ale většinou nemají ani vlastní reproduktory a žádné nohy k nim nedokoupíš (leda nějaký klávesový stojan). To už jsou opravdu čistokrevné pódiové nástroje.
    Digitální pianino (resp. křídlo) je zase primárně určené na "pevnou", stabilní montáž - či spíše umístění někam do bytu nebo školy - i když se takové nástroje také dají opatrně přenášet. Jsou to nástroje už v kompletu s dřevěným spodkem a pedály, v závislosti na ceně může být součástí "spodku", resp. konstrukce jako takové i ozvučení (reproduktory už nejsou jen tam, kde je většinou mají některá stagepiana). Ta dražší pianina už mají i jakous takous skříň a tvarem připomínají nízká pianina akustická. Tyhle nástroje mají v drtivé většině lepší a výkonější ozvučení - na stagepianech je ozvučení často jen orientační, zejména u levnějších modelů (pokud tam vůbec je).
    Zvuková výbava bývá bohatější a lepší na stagepianech, alespoň v poměru výkon X cena. Drahé modely už jsou spíše syntezátory se zvýhodněnou pianovou sekcí a "kladívkovou" mechanikou. Naopak díky lepším reproduktorům a ozvučení vůbec znějí "na ucho" lépe digitální pian(in)a, zejména ta dražší s kvalitními vzorky (případně už s modellingem).
    Mechaniky samozřejmě brát jen plně vyvážené, tzv. kladívkové - i když jakous takous napodobeninu kladívek mívají jen ty drahé modely. Každá firma k tomu přistupuje trochu jinak a hodně záleží na vkusu hráče. Klaviatura a spínače v ní obsažené jsou nejnamáhanější součásti nástroje a zejména při aktivnějším používání hrozí největší nebezpečí poruchy právě tam.
    Takže záleží hlavně na účelu použití a financích. Jo a stagepiano má pro domácí využití ještě jednu velko uvýhodu. Dohraješ, sundáš ze stojanu (vřele nedoporučuju X stojany a další nestabilní krámy), dáš do futrálu (nebo aspoň do fusaku) a uklidíš na bezpečné, suché místo. To se "stabilem" jde jen velmi špatně, pokud vůbec.
    ZKAZIUSCATRIX
    ZKAZIUSCATRIX --- ---
    PULKA: ČHF bude půjčovat hlavně akustické nástroje. Jestli mají k půjčení i digitální piana, to vůbec netuším. Každopádně ta P140 ti bude určitě stačit i na nějaké to lehké pokusničení s jinými, než pianovými party.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    ZKAZIUSCATRIX: Taky hledám menší a levnější alternativu ke klasickému pianinu, které jsem měla kdysi doma. Zatím jsem se dívala jenom na digitální piana. V čem se liší ta stage piana? A podle čeho vybírat?
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZKAZIUSCATRIX: Jj, myslela jsem si na ně nebo na něco podobného, ale nakonec mne zachránila id KRTINKA, která měla doma víc nástrojů, než teď užije. Máme půjčenou starší Yamaha p 140 a pak uvidíme. Zatím spokojenost a stav je určitě lepší než z ČHF :)
    ZKAZIUSCATRIX
    ZKAZIUSCATRIX --- ---
    PULKA: Dlouhodobě se dají nástroje pronajímat třeba od Českého hudebního fondu. Nebo to alespoň ještě donedávna šlo. Dneska člověk neví dne ani hodiny... btw. co jste pořídili? Elektriku?
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZKAZIUSCATRIX: Díky moc, někam si tip uložím. Zatím se nám podařilo si piano půjčit (přes nyx), takže budeme hrát a pak uvidíme co a jestli koupíme vlastního.
    ZKAZIUSCATRIX
    ZKAZIUSCATRIX --- ---
    PULKA: Mezi 15 - 20 tisíci seženeš už i slušné nové kusy, ale počítej se základními řadami v kategorií Stage piano, případně s úrovní "social edition +1". Prodejci maj občas akce, kdy se dají se slevou koupit nástroje plus určité příslušenství, třeba zrovna teď vidím na Kytárách velmi slušný začátečnícký Roland FP-30 s dřevěnými nohami a pedálnicí za necelých 20 tisíc.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ahoj, dá se někde půjčit digitální pianino na delší dobu (řádově alespoň měsíc, třeba půl roku) v Praze? Klidně i pokud byste někdo zrovna nehrál a mohl ho postrádat, kauce není problém. Na zkoušku, pak asi časem pořídíme vlastní, ale dlooouho jsme nehráli, tak bychom neradi zainvestovali a pak se ho zbavovali.

Případně jsou nějaké osvědčené bazarové kousky, které vyhlížet (budget max 15-20 tisíc). Předem díky!
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    GIOMIKY: digitální pianino se ladit nemusí ne? Já mám jedno (nějakou Yamahu za cca 11000 z druhý ruky) asi 7 let a hraje furt naprosto stejně.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, roky bych si chtel zakoupit digitalni piano, ale limituje mne financni situace. Povsiml jsem si vsak, ze lze koupit do 5 000 Kc bazarova akusticka pianina, a tak si rikam, ze docasne reseni. Bohuzel jsem roky na nic nehral a nemam uplne dobrou znalost nastroje. Nejake rady co si ohlidat behem koupe? Vylozene rady pro laika. Dekuji.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: https://kytary.cz/roland-go-keys/HN169782/
    na první pohled žeru tyhle, páč jsou červený a skladný, to dá rozum :-)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: (takže stačí 61 kláves normální velikosti)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ahoj, poraďte pls: mám doma klavír (ne můj), a chci se začít zase učit samoucky hrát prakticky od nuly. ale chci hrát do sluchátek, a proto hledám klávesy s dynamikou úhozu "za málo peněz" (do 10k). Poradíte nějakej oblíbenej model? Abych nekoupil něco za 2k pro zlost :-)
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, 35r začiatočník s vychodenou ZUŠ (akurát zobc. fletna a klarinet), nejaký tip na lektora hry na klavír v okolí Praha 4? Zn: Konečne som sa rozhýbal !
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jsem zjistila, že máme ještě novou ZUŠ na Svárově, kde berou od 5 let. Takže letos ještě dcera nemůže, ale příští rok bude moct zkusit. Tak ji alespoň připravím :-)
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    ANABEL_LEE: běžná praxe. Intonace, rytmus, lidová písnička.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIOMIKY: v Beroune zkouseli i intonaci, zahrali ton na klavir a ditko se melo chytit.. coz nektere trebas nepochopi, tak jhe dobre to asi trochu natrenovat
    MISERY
    MISERY --- ---
    GIOMIKY: No nemaj místo ani pro školáky, tak předškoláky ani nezvou, no :-/
    MISERY
    MISERY --- ---
    A jinak nebydlíme v Praze, šlo o ZUŠ Černošice respektive Rudná u Prahy. Nabídli nám sbor, ale ten je bohužel v Černošicích a ty mám už dost z ruky (strávili bychom 2,5 hodiny cestou tam a zpět) a ještě to je v takovou pitomou dobu, kdy by dcera ani ten den nemohla jít do školky. Chjo no... Mrknu na ten web, díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam