• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    WHY2BE
    WHY2BE --- ---
    nevim, asi su moc radikal.. .) proste si myslim, ze hrat se clovek nenauci, kdyz si k tomu jednou za tyden sedne a vytuka si neco.. pokud to ten clovek ale mysli tak, ze tomu chce venovat vic, pripadne si trochu prostuduje techniku, tak i nad tim keyboardem priviram oci .) o to hezci pak pro neho bude, kdyz se dostane ke skutecnymu klaviru a zahraje to, co se naucil na nahrazce, opravdove :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    WHY2BE: jak pro koho ;) nema smysl o tom moc diskutovat...lide jsou v ruznych siituacich, a vsecko jak by si predstavovali nelze,, kazdopadne dik za nazor ;)
    WHY2BE
    WHY2BE --- ---
    JIKE: myslim, ze nema cenu hrat na nejakej nastroj jen tak, polovicate, pze proste chcu, pokud nevis, proc to chces.. ehm, to je asi blby vysvetleni.. ale divam s na to takhle - nekdo se chce naucit hrat na klavir. Nechce chodit do hudebky(myslim tim zus), chce si poridit keyboard, aby proste na neco hral..ma tohle smysl?? kdy z nema poradny zaklady??
    JIKE
    JIKE --- ---
    WHY2BE: top je prece jasny ;) kazdopadne jak chces narwat do panelakovyho bytu kridlo, kdyz jeste na nej nemas ;D
    WHY2BE
    WHY2BE --- ---
    jaxe tady resil ten keyboard - osobne se v tom nejak nevyznam, ale nejsu zastance tehlech elektrickej nahrazek. Nikdy z toho clovek nedostane takovej plnej a opravdovej zvuk, jako ze skutecnyho klaviru nebo piana. Nehlede na to, ze - jak uz bylo zminovany - clovek tam nemuze dat takovej rozsah, jako na klasickym (rozsah priblizne sedum oktav) nastroji..
    jo, a taky mi prijde, ze to neni tak stabilni, tudiz se do toho neda tak polozit..mno, tak asi takhle muj nazor..
    TAP
    TAP --- ---
    ma nekdo noty na cokoli od Yanna Tiersena? (Amelie z Montmartru, Goodbye Lenin, ...)
    ja mohu nabidnout akorat:

    Yann Tiersen - comptine dun autre été - Amelie Poulain.pdf
    Yann Tiersen - la dispute - Amelie Poulain.pdf
    Yann Tiersen - le moulin - Amelie Poulain.pdf
    La valse d'Amelie
    WHY2BE
    WHY2BE --- ---
    MARKETUSHKA: mam akorat docela hezky upraveny "yesterday"..
    mno, kdybys treba chtela casem hrat i tohle :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    BINNMODE: uaa, praave,, kolik stoji sax, novej treba? a ne minisax ;)
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    JANIS_VIVRE: to kazdopadne ale kdyz na to nema clovek moc casu tak radsi sahne po transkripci.. i kdyz nekteri musi transkribovat povinne:)
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    JIKE: vidis .. ja zacal na zobcovku .. pak jsem toho nechal a ted se pokousim zvladat sax,pricku a sem tam klapky.. ale ty malo coz me mrzi dost
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    MARKETUSHKA...neni to lahsie stiahnut podla uska?
    CARLOS
    CARLOS --- ---
    Téda...člověk tu chvíli chybí a hned je tu nějakejch dvacet nových příspěvků...;o)
    MARKETUSHKA
    MARKETUSHKA --- ---
    prosim prosim, nemate nahodou nekdo noty k Imagine od Lennona?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    MISERY: co se tyka sluchu tak poleno nejsem, alespon co jsem slysel a co se tyka rukou, mam dost dlouhy prsty vycviceny z klavesnice - hodne rychle prstiky :) treba se budou hodit
    JIKE
    JIKE --- ---
    chapu ;)

    jako dneska jsem zasedl po velice dlouhe dobe k pianu (desne me to mrzi a se*e! ) ale... hned jsem omylem neco zahral, a napadl me velice nosny motiv ;) skoda ze musim jit spat,, rozpracoval bych ho ;) uaaa
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jo, kdyz uz clovek na neco hraje, tak pak uz vetsinou nema problem naucit se na neco jinyho (vlastni zkusenosti), ale nejtezsi je IMHO naucit se poznat, co ma zahrat...ja to neumim moc dobre vysvetlit, ale ma to co delat se sluchem, proste vedet, ktera klavesa se ma zahrat, kdyz clovek treba improvizuje....a ne zpusobem vyzkousim vsechno, to by bylo, abych nezjistil, kterou mam zahrat...chapete me? :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    MISERY: no ja hral od 6 let asi 6 let na fletnu, a mel jsem hrat na sax nebo na trubku, ten sax me mrzi,, i rad bych se naucil, to je sexy nastroj ;) ale nejak jsem presel k pianu ;) a brnkam si pro sebe, ,a zacatky byli takovy zvlastni..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mno ja od 1.tridy na ZS hrala na kytaru
    tze klavir od prvaku na gymplu 14/15 byl uz celkem v pohode..
    MISERY
    MISERY --- ---
    no upozornuju, ze zacatky ve vyssim veku (myslim od dvanacti vyse) jsou docela tezky, ale nic neni nemozne, kazdopadne fakt to chce minimalne tech 5 oktav, protoze na ctyrech si obouma rukama moc nezahrajes, ale mozna bys mel nejdriv zkusit hrat u ni, nez si neco takovyho poridis :-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    mno ja prakticky na nic nehraju ani sem nikdy nehral, byl bych total beginner. ale vzhledem k tomu ze pritelkyne na piano hraje a ma ho i doma, tak bych to chtel zkusit timhle zpusobem. financne bych i ty dva litry snesl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam