• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    RAVENIUZ: tedy to delas stejne jak ja.. hmm.. ted by mne ovsem zajimalo, zda-li to ona dela jinak, nebo ji to taky tloukli do hlavy a ma spatne svedomi :]
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    SAJAGI: ja vnimam (teda vnimal som, ked som este hraval z listu) pri hrani spamati tri oporne body: ucho - pamatat si ako znie skladba, ruka - pamatat si, ako idu behy, prstoklady, oko - pamatat si priblizne fotograficky partituru. kombinaciou tychto faktorov sa podla mna da naucit, a ked mam okno, tak mi vacsinou vypadne len jeden pamatovy vnem, a sustredenim sa na zvysne dva sa dokazem cez to okno preniest.
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Mám tu dotaz na klavíristy, kteří už hrajou na trochu vyšší úrovni: Jak hrajete skladby zpaměti? Moje profesorka (profík) mi pořád tluče do hlavy, že si klavírista musí pamatovat skladbu logicky - tj. by měl být schopen (čistě teoreticky) ji napsat z hlavy do not, aniž by asi prsty vyťukával do stolu ;]. Třeba pamatovat si - tam je chromaticka, tam kvintakord, apod. Jenomže to se miza celou tu dobu nikdy nepodařilo, vlastně jsem se o to nikdy pořádně nesnažil. Zvlášť pak v rychlých pasážích, kde už vlastně ani nevnímám, co hraju, ale jako dirigent jen prostě říkám "tady zvolnit", "tady zesílit", apod. Když už něco hraju opravdu dlouho, tak nemám problém myslet úplně na něco jiného - jednou jsem takhle dohrál na koncertě a nevěděl jsem, jestli jsem to dohrál, nebo jsem vypadl :). Co vy? Pamatujete si to logicky, nebo víceméně čistě mechanicky (+ znáte melodii)?
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    JIKE: takovy pristup jsem k tomu mel do te doby, nez jsem si zacal vybirat ja, co budu hrat. Ted uz je to nadhera :]
    JIKE
    JIKE --- ---
    jo tak ;-) i ty jeden ;D

    to ja zse hraju pouze svoje,, strasne nerad hraju cizi,,
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    JIKE: no nerikam, ze jsem nehral dlouho, jen ze jsem dlouho nehral neco svyho :] (vlastne hraju kazdy tyden na hodine ;-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SAJAGI: we ! prave mas styl,, je to takova prava filmova ! alespon tahle ! takze se nehan! si dobrej !
    jinak dekuju moca ;) ja vim je to desne chemicky.. vubec v tom neni ten pravej prirodni zvuk,, to je taky to, co me na tom novm el, pianu stve,, neda se na nem nic poradne slozit ;(( jsem prisel ke znamymu a to piano melo takovej zvuk,, hned jsem mel 2 motivy ;D behem cca 5 minut ;D jinak diiky ;) ja mam rad takvoy ty melancholicky ;) nejlip se mi sklada kdyz se vratim z nejake vystavy nadhernych obrazu, ale to uz jsem taky dlouho nebyl....

    prave,, improvizace... na tu ti nikdo nic rict nemuze... to je proste tva vec ;) ale na to ze si hral po dlouhe dobe,, tak dost dobry,, prelkepu nebo tak neznatelne,, ,,, ty brdo, na to ze si nehral dlouho, je to spickovej vykon !!!!
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    JIKE: co asi prave posloucham :) dobra prace, ale na muj vkus prilis precizni, resp. malo barev - ale to je tim syntetickym tonem - kdybys to hral na klavir, bude to znit uplne jinak. Moc pekne, romanticky, melancholicky..
    A diky, je to improvizace se vsemi nerestmi :] proste kdyz chci zmenit rytmus, kdo mi brani? tonina? neni problem :] a bud rad, ze mas nejaky styl! ja treba vlastne dohromady nemam zadny :(((
    JIKE
    JIKE --- ---
    jo a jeste je to hrany na prave keyboard prez komp,, takze to je pekelne poznat ;/ co bych dal za poradnej sal a poradny kridlo, na odpoledni siesty,,, s vyhledem do zahrady ;)
    JIKE
    JIKE --- ---
    SAJAGI: tak to je lahudka ;) moc krasne ;) to si fakt dobrej ;) proste dost husta improvizace !!! takovyhle jsem dycky chtel delat,, ale nejak mam v rukach jinej styl ci co...

    na nastence je jedna z mjch staaaarejch ;) ochutnejte ;)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    RAVENIUZ: jj, ale jen "obcas".. :]
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    SAJAGI: tiez pocuvas casto jarrettove solo koncerty ? :)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    no co .. dam to i sem: nevim jestli to patri sem.. ale dneska jsem po dlouhe dobe vecer povesil programovani, uceni a ostatni nesmyslnosti na hrebik, a zkusil ze sebe neco dostat.. zadna pravidla harmonie, skladby, nic, proste to potrebovalo ven .. a nakonec se to docela zvrhlo. (pozn. zadny zanr to neni, pripomina to nejakou filmovou hudbu - kterou mam moc rad) Jo a stahnete si basy, strasne na te nahravce rezonuji - nemam zadny profi mikrofon, podle toho to vypada. jen piano (drevene), mikrofon, rekorder. 13MB -- http://www.daimon.cz/bordel/mymusic/2004-12-21.ogg
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ja jsem kdysi hrala v kostele na krasny varhany (jednou tydne "provetrat" mechy a tak) bylo to docela fajn, taky jsem je pomahala ladit, ale chtelo to velkou opravu na kterou nebyly penize (ackoliv mesto slibovalo), tak me to nakonec dozralo a prestala tam chodit.
    MARKETUSHKA
    MARKETUSHKA --- ---
    WHY2BE: aj yesterday bych brala :o))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    toz to nevim, tak dlouho jsem tam nezustala :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    KASUMI: to ten kostel museli znovu vysvecovat zejo ?? ;D
    JIKE
    JIKE --- ---
    nz ;) kazdopadne luxusni sal je v cerninskym palaci, maj tam 1veeelky kridlo ;) a dozvuj je brutalni... jsem psal pred casem snad 5 - 12 sec? no desne dlouho ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    metallica
    pardon :D
    WHY2BE
    WHY2BE --- ---
    dobry, diky:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam