• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kdyby YBUKO uměl číst, shledá, že to je akorát (snadno vygooglovatelná) kopie zpravodajství z běžných médií.
    Ano, myslím, že se to dá brát jako dostatečný důkaz, že věřit, že náhradní byty byly vybavovány audiotechnikou na účet města, jsou schopny jen osoby tak debilní, že by je nevzali ani do Národní strany.
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    HAEDIX: zkopirovano z diskuze pod clankem :
    Ja to rikam porad, ze tenhle experiment "udelat z cikanu lidi" nema sanci na uspech....
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAGASAWA + YBUKO: Stačí (a mohu to jen doporučit! i když nevím, proč se vlastně namáhám) umět číst, např. http://www.kdu.cz/subweb/default.asp?page=510&idr=10400&IDCl=17566 nebo http://www.kdu-csl.cz/default.asp?page=311&idr=133&IDCl=17616
    HAEDIX
    HAEDIX --- ---
    mno kozeny sedacky asi nejsou ve standartni vybave :D ... mno co vim ja tak prave ze si ten nabytek koupili za vsechny ty pridavky co dostavaji :D a pak chodi za starostou te sve nove obce ze nemaji penize
    VITI
    VITI --- ---
    NAGASAWA: ja se tomu Romovi nedivim, taky bych tam s touhle zenskou zit nechtel, mu tam mohl dat Cunek neco mladsiho !
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    YBUKO: Cetl jsem ze ty byty byly vybaveny urcitou bilou technikou a audio videotechnikou. Coz potvrdil primo i Cunek v jednom rozhovoru. nestacil jsem se divit.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    jeste bych pripsal ze veskera audiovideotechnika byla soucasti vybaveni.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    J.X.D jde vstric masam...


    Laskavý čtenář mi zaslal fotografie, které demonstrují nepřijatelnou a odstrašující diskriminaci Romů ve Vsetíně. Otřásly mnou a prosím všechny, kteří budou stejně znepokojení jako já, aby se osobně zapojili do boje proti nechutné a urážlivé diskriminaci, kterou toto ubytování nesporně je!

    Byty, jejichž interiery vidíte na fotografiích, jsou ony hrůzné a člověka nedůstojné kontejnery na bydlení, které zavedl vsetínský starosta Čunek (nezaměňovat se starým romským rodem Čonkových). Na první pohled jistě čtenář - stejně jako já - odsoudí nelidské podmínky, do kterých byli Romové z útulného ghetta u nemocnice, které léta tvořilo epidemiologicky závažné ohnisko lokálních epidemií žloutenky, přestěhováni.







    Abych byl úplně přesný - v čem tedy spatřuji onu doskriminaci? Body jsou hned tři:

    1. Nejsou tam vířivky.

    2. Na chodbách chybí mramorové obklady.

    3. Ani největší byty nejsou vybaveny soláriem.

    A s takovým ponižováním Romů musí společnost rázně skoncovat!

    http://reflex.cz/Clanek25531.html
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    JANCHR: Ad akteri o kterych mluvi JESSIEATREIDES. V te knize jde spis o predstavitele Obcanskeho fora. Pokud si vzpominam, tak se nezabyva dobou po roce 1992.
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    JANCHR:
    1. Kdyz se podivas, co jsem napsal JESSIE, tak zajiste najdes, ze jsem popsal motivy kuponove privatizace podobne jako ty.
    2. Ve svem prispevku jsem te upozornoval na zasadni problem, tedy zamenu vyznamu slov. Privatizace je prodej do soukromych rukou. Cilem privatizace je vynos, ne prerozdeleni. Od toho mame transfery a zdaneni. Co z toho v Cechach udelali je jina vec.

    JESSIEATREIDES: Me v Labyrintem revoluce spis zaujalo, jak tam vsichni popisujou sebevedomeho Klause, ktery se ohani Svetovou bankou a rika, ze ma plan, jak zachranit Ceskoslovenskou ekonomiku.
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    JESSIEATREIDES: no aktery bych tak nepodcenoval, je pravda ze v porovnani s dnesnimi ekonomy pusobi trosku jako amateri, na druhou stranu si myslim ze az na banky, telecom a postu to lepe udelat neslo.

    "kupónovka byla více-méně populistickým tahem, který měl zamezit vzniku občanského násilí, které obvykle provází přerozdělování majetku a nastolení nových vlastnických vztahů..."

    No ano stim se da souhlasit, v podstate jsem se misty snazil napsat to same.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    no, vzhledem k tomu, že jsme nebyli první ani poslední zemí, která se snažila privatizovat státní majetek, stačilo jen trošku více přemýšlet a teprve pak konat.

    V dokumentu Labyrintem revoluce sami aktéři privatizace připouštějí, že neměli žádný koncept, žádnou představu a že například kupónovka byla více-méně populistickým tahem, který měl zamezit vzniku občanského násilí, které obvykle provází přerozdělování majetku a nastolení nových vlastnických vztahů...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no privatizace měla víc vln, začínala dražbama obchůdků a končila kuponovkou, což je prakticky skutečný znárodnění, tedy, že se mezi lid rozdělí akcie podniků za symbolickou cenu.
    to, že se kuponů zmocnily podivné fondy je docela smutné a je to asi způsobeno hlavně špatnou informovaností obyvatel a nedostatečnými zákony.
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    PONKIE: nazvat kuponovku prodejem statniho majetku privatnim vlastnikum je trosku zavadejici, ale muzes si to nazyvat jak chces. Na zacatku privatizace neslo o to jak neco prodat, ale jak se toho zbavit tak, aby se stare poradky uz nevratily. A neni to zme hlavy, ale od samotnych autoru privatizace. Skoda ze se jim to povedlo jen z casti, ne treba u bank. Ja se stim plne ztotoznuji a panove politici z 90. let v tom maji naprostou pravdu.

    JESSIEATREIDES: Soudnictvi a pravni system se nevybuduje ze dne na den. A doba kdy lide byli v euforii z revoluce byla omezena. Vule privatizovat a reformovat se postupne vytracela. Kdyz se zpetne podivas na ony banky, statni podniky ci katastrofickou situaci v telekomunikacich je jasne kde se skryva pravda.

    Kdo zvas je pravnik? Jak dlouho podle vas trva "vychytani" obchodniho zakoniku + jeho aplikace postkomunistickymi soudci?
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    JANCHR: "Rozdelovani majeku za biliony lidem kteri nic nemaji"

    Privatizace neznamena rozdelovani! Privatizace znamena prodej statniho majetku privatnim vlastnikum.
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    JESSIEATREIDES: Jasne. Jenze tehdy se do toho pletly dalsi faktory. Vlada chtela co nejdrive rozdelit majetek mezi obcany, aby tim posilila institut soukromeho vlastnictvi, ktery chapala jako zaklad kapitalismu a liberalni demokracie. Jestli to bylo naivni se z dnesniho pohledu hodnoti snaz.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JANCHR: Ach jo, rychlá privatizace bank seriózními partnery by:
    1. Zamezila miliardovým ztrátám v důsledku nezplacených a podvodných úvěrů.
    2. Kromě výnosů z privatizace by do Československa vstoupily velké finanční instituce, které měly know-how i kapitál pro podporu rozvoje infrastruktury. (Mám osobní zkušenost s podnikáním na počátku devadesátých let a díky čerpání financí v obrovských úvěrech ze státních bank se někdy od počátku roku 93 začaly podmínky a šance získat úvěr na podnikání pro malé a střední firmy zhoršovat. Navíc bylo dost rozšířené, že si firmy neplatily - další problém).

    A co se legislativního rámce týče: ano, trvám na tom, že je lepší nejprve - i s pomocí expertů odborníků v oboru práva z jiných zemí - vytvořit strukturu pravidel, vyspořádat restituce, prodat banky, aby nedošlo k jejich zneužití a zemi se otevřel přísun kapitálu a teprve pak začít privatizovat.
    (Rakonu Rakovník prodali Procter and Gamble a tak nějak si nevšimli, že o její vrácení žádá přímý potomek majitele.
    JANCHR
    JANCHR --- ---
    JESSIEATREIDES: Prekotna privatizace je velmi nebezpecny mytus na ktery jsem silne alergicky. Jakym zpusobem by si privatizoval jinak? Rozdelovani majeku za biliony lidem kteri nic nemaji je zkratka ukol, ktery neni mozne uspesne splnit. Nez pravni ramec je spis dulezita rychlost s jakou se to provede. Rychlejsi=lepsi. Zkusenost s bankami, telecomem ci jinymi dava jednoznacne za pravdu.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    PONKIE: překotná privatizace znamená přesně to, co popisuješ:
    1. chybějící koncepce
    2. privatizace před vytvořením právního rámce a vyspořádáním všech restitucí
    3. zdržení privatizace těch segmentů hospodářství, kde to bylo ze všeho nejnutnější - tedy privatizace bank kvalitními partnery...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VANEK: uz jsem tu sem jednou psala, ale zase se smazala

    chvilemi se to i drzelo tematu :)

    jsem busy, tak nebudte ot, nemam cas vas mazat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam