• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ministři vlády jsou zejména úředníci plnící vládní program.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CAIDEL: at nejmenuju vsechno, tak napr.

Post ministra zahraničí je ve vládě jedním z nejvýznamnějších. Musí vyjadřovat politiku vlády a politiku většiny, která za ní v parlamentu i ve společnosti stojí. Ministr zahraničí nemá přicházet z okraje politické scény a reprezentovat její menšinovou část. Musí být reprezentantem rozhodujících sil tvořících vládu a musí mít jejich důvěru. Myslím, že tomu tak v případě pana Schwarzenberga není.

s tim souhlasim, jakozto volic SZ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    _BENNY: Rozumný? Proč? (Já jsem skutečně nezaznamenal žádný argument, který bych osobně mohl za "rozumný" označit...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja papinka z casti chapu... jeho nazor je rozumny (skoda ze nebyva stejne tak rozumny i v pripade jinych ministru), lec situace je beztak takova, ze do toho sice mluvit muze, ale to je asi tak vsechno co s tim muze udelat.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    VANEK: to je projev presidenta republiky v roce 2006 nebo se nedopatrenim tam dostalo Husakova projevu?
    HUGO
    HUGO --- ---
    ...a s normálním životem lidí přišel do styku pouze okrajově. pan preziden nejenom že hledá racionalizaci pro svoji animozitu i za nehtem u palce, ale ještě si nevidí do úst, zdá se
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ty argumenty tedy nic moc... Schwarzenberg na ně zareagoval velmi trefně...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Topolanek si to tim odevzdanim kresla ministra financi docela potentoval... myslim, ze strednedobe bude vymenen.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    havel volil Stranu zelených a poté, co nejprve podpořil Matějkovou se Stropnickým v rámci jejich "samolepkové kampaně", běžela za ním i Jacques s Bursíkem...

Havel se od té doby, co není prezidentem netajil svou náklonností vůči zeleným.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    TOMAS: piš si, co chceš...

jako klausův "zaměstnavatel" si v přítmí diskuzního serveru klidně mohu povzdechnout, že na Hradě sedí čuramedán... To slovo obsahuje vše: nutnou úctu vůči prezidentskému ouřadu (všimni si, neoznačilo jsem ho rovnou za pánské přirození) i můj postoj k jeho osobnosti.
    Jestliže máš pocit, že zde došlo k porušení zákona či dobrého mravu, odkazuji tě na administrátory serveru, respektive podej trestní oznámení na Policii ČR. Jinak mě neotravuj.
    LEGI
    LEGI --- ---
    havel navíc před parl. volbama vystoupil na mítingu kandidátů SZ v Praze
    RCR
    RCR --- ---
    YBUKO: Tajil, ale naznacoval a pred tema poslednima se pokud vim priznal natvrdo, hledat to jsem linej.
    RCR
    RCR --- ---
    YBUKO: Vzdycky to tvrdil. Aspon v poslednich letech...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    CAIDEL: pak se omlouvam, ptal jsem se "remcalu" z predchozich prispevku a ty jsi posledni pridal prispevek... peace? :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    TOMAS: Nevím, jaký MY ("byste nadávali") máš na mysli, ale jsi vedle jak ta jedle. Proti Klausovi na hradě nic nemám, jsem rád, že je momentálně naším prezidentem, ale to neznamená, že se nemůžu ozvat proti nějaký konkrétní hlouposti, kterou (IMO) provede. Snažíš-li se mě hodit do tábora notorických remcalů, můžeš snadno ač nespravedlivě skončit v táboru nekritických řiťolezců....
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    CAIDEL: pak by jste nadavali, ze spoleha na hlas prebehlika, kaze vodu pije vino, a jak vse dela pro ODS...
    BANSHEE: p.Cepl celkem zjednodusuje: "Prezident ve svém slibu přísahal, že bude postupovat v nejlepším zájmu národa. A v nejlepším zájmu národa rozhodně není, aby bylo ustavení stabilní vlády půl roku protahováno" kdo protahuje sestaveni vlady? Kdo ji sestavuje? Kdo vede vyjednavani???
    JESSIEATREIDES: tvoje slova: "čuramedán na Hradě " mne urazi, muzu napsat, ze jsi ale poradny kus pracuraka?? Je to stejny, a tady se muzes navic branit...
    RCR
    RCR --- ---
    MAIMONIDES: ad bod dve: muze to byt vymluva, ale nemusi. Mohou to myslet vazne. Je pravda, ze o tom pochybuju, protoze mezi nimi zadne rozdily nevidim, vsichni jsou tam pro korytka...
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    MAIMONIDES: Tak jasně, to už zachází příliš daleko - i když svůj půvab to má:)
    Jenže Ústava prostě počítá s tím, že bude aplikována politiky s nějakým stupněm politické kultury, mravnosti a zodpovědnosti. Pokud se však tito budou chovat jako typičtí vychcánkové a budou se snažit její ustanovení ohýbat k obrazu svému s tím, že to, pěkně prosím, není nikde zakázáno, pak nám sebedokonalejší ústavní pořádek nepomůže...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam