• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    _BENNY: Ministr financí je jiná věc (tam se mi to přístup ODS taky nelíbí), nicméně tak jak já to vidím, tak Schwarzenberg má poměrně jasnou podporu všech, až na VK. To, která strana ho dosadila není zas tak podstatné (jasně, člověk by si rád představil, že nejsilnější koaliční strana posbírá všechny "silová" ministerstva, jenže paběrkování na ostatních ministerstvech by se poměrně logicky nelíbilo koaličním partnerům a koalice by se nekonala. Víc než mzahr mi vadí třeba ten ministr financí, nebo změna ministra obrany.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    bych=byl
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    RETAL:
    HARALD:

jasne, i v Nemecku bych ministrem zahranici clen SZ, me jde ale hlavne o zpusob jakym byla vlada sestavena a jakym zpusobem byli ministri vybrani. nepusobi na me verohodne ministr, ktereho dosadila nejmensi strana a ktery nema vyraznou podporu i reprezentantu z jinych stran. post ministra zahranici je podle meho nazoru prilis vyznamny na to, aby jej mohla zastavat obycejna loutka nebo clovek, ktery si bude naopak hrat na svem pisecku trebas proti vuli ostatnich (napr. Cyril Svoboda drive a mozna Schwarzenberg nyni). stejne tak se mi nelibi, ze ODS prenechala post ministra financi lidovcum, to byl dalsi krok spatnym smerem.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    PREVIT: Myslim, že takovouhle obavu by sobě Václav Klaus nepřipustil ani v nejhlubší hypnóze a pod vlivem drog použivaných k výslechu tibetských mnichů.

Schwarzenberg je aristokrat, opravdu ale opravdu bohatý člověk, cizinec a ještě ke všemu "Němec". Vystoupením proti němu si nakloní všechnu možnou levici, s/prostý lid a ODS ho bude volit tak jako tak

Každopádně s tím co řekl Harald též souhlasím:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    RETAL: Nu, pluralita <> majorita.
    Ale v tomto konkrétním případě aby si ODS dělala ekonomické experimenty doma a do zahraničí nechala jezdit někoho, koho tam nebudou bojkotovat, zjevně přijde i jí samotné (vyjma Zahradila a pár podobných) jako dobrý handl.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HARALD: Jeste, nez jsem docetl tvuj prispevek do konce, presne me napadlo to, co pises v posledni vete...A zcela s tim souhlasim.
    RETAL
    RETAL --- ---
    _BENNY: Tenhle argument legitimitou většiny je dost vošajslich. Ani největší strana v koalici nereprezentuje dostatečný počet občanů ČR, aby tímhle ad hoc sítem prošla.
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: Pojem "politika většiny" je jen jiný název pro prachsprostý populismus a podlézání se nejnižším pudům méně vzdělaných voličů. Klaus v podstatě Schwarzenberga označil za člověka s páteří, kterého nechce mít na pozici ministra zahraničí.
    Že by ministr zahraničí musel být reprezentantem "rozhodujících sil tvořících vládu", je praxí mnohokrát popřený nesmysl. Menšinové vládní strany mají zcela běžně post ministra zahraničí u nás i v zahraničí.

Spousta vaty bez reálných argumentů. Zcela souhlasím s Hřebejkovým komentářem z dnešních Lidovek, že Klaus se bojí Schwarzenberga jakožto člověka, který jej morálně i odborně převyšuje.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VIR_KENNY: v idealnim pripade :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ministři vlády jsou zejména úředníci plnící vládní program.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CAIDEL: at nejmenuju vsechno, tak napr.

Post ministra zahraničí je ve vládě jedním z nejvýznamnějších. Musí vyjadřovat politiku vlády a politiku většiny, která za ní v parlamentu i ve společnosti stojí. Ministr zahraničí nemá přicházet z okraje politické scény a reprezentovat její menšinovou část. Musí být reprezentantem rozhodujících sil tvořících vládu a musí mít jejich důvěru. Myslím, že tomu tak v případě pana Schwarzenberga není.

s tim souhlasim, jakozto volic SZ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    _BENNY: Rozumný? Proč? (Já jsem skutečně nezaznamenal žádný argument, který bych osobně mohl za "rozumný" označit...)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja papinka z casti chapu... jeho nazor je rozumny (skoda ze nebyva stejne tak rozumny i v pripade jinych ministru), lec situace je beztak takova, ze do toho sice mluvit muze, ale to je asi tak vsechno co s tim muze udelat.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    VANEK: to je projev presidenta republiky v roce 2006 nebo se nedopatrenim tam dostalo Husakova projevu?
    HUGO
    HUGO --- ---
    ...a s normálním životem lidí přišel do styku pouze okrajově. pan preziden nejenom že hledá racionalizaci pro svoji animozitu i za nehtem u palce, ale ještě si nevidí do úst, zdá se
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ty argumenty tedy nic moc... Schwarzenberg na ně zareagoval velmi trefně...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Topolanek si to tim odevzdanim kresla ministra financi docela potentoval... myslim, ze strednedobe bude vymenen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam