• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    VANEK
    VANEK --- ---
    RCR: O střídání jsem četl, ale proč teda není ČT druhá? :-)
    RCR
    RCR --- ---
    KASUMI: Ja vim, ja vrtosiveho starika poslouchal cely proslov a byla to podprumerna esrada, kterou se snazil podle vseho predevsim nikoho nenastvat, coz se zda-se povedlo. Jedine co podle me zasluhovalo komentar jsem okomentoval.
    Pobavil me, bohuzel uz nevim kdo, kdyz v telce rikal, ze na Klausuv projev je asi stejne zvedavej jako na ten Husakuv :)
    RCR
    RCR --- ---
    VANEK: Ony se televize v tom zajistovani stridaji. Letos tam byla kamera od Primy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RCR: ja jenom pisu, co rikal..a ze jsem cekala, ze ho za to popozenou..ale zatim zadny vyrazny ohlas neeviduju.. ne, ze bych se snazila :)
    RCR
    RCR --- ---
    KASUMI: Zmenu chtelo cca 10% zucastnenych. Ostatni volili setrvani u stavajiciho stavu - tedy strany ktere jsou schopne se takhle handrkovat, coz uz v minulosti predvedli. Jestli je tu tedy obcanska valka proti jedne desetine, tak to jsem asi v seznamu na odstrel :)
    _BENNY: No, a nemohly to byt treba vynosy pro rodinu Simonovskych?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    muhehee, kdo by to byl rekl...? :)

Praha 3. ledna 2007 | 7:26 Když loni na jaře podepisoval tehdejší ministr dopravy Milan Šimonovský kontrakt s firmou Kapsch na stavbu systému elektronického mýtného, sliboval roční výnos ve výši osmi miliard korun. Mýlil se. Hned po dvou dnech provozu mýtného systému se totiž ukazuje, že výnosy budou několikanásobně nižší, než se plánovalo.

http://lidovky.zpravy.cz/myto-nese-malo-penez-0lq-/ln_ekonomika.asp?c=A070103_072659_ln_ekonomika_svo
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    KASUMI: prirovnani ke studene valce: mozna chodi cist diskuze pod ruzne clanky na Internetu... ne zridka se od argumentu utika k osobnim vypadum a ostrym urazkam...
    PRIZNEJTE SE! jaky nick ma prezident tady na Nixu? :-))

a smutna zprava (hlavne pro pracujici, mlade lidi a nase deti)
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/cesko-a-ekonomika/clanek.phtml?id=321601
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    cekala jsem, ze bude zdrban za to, ze ucinil rozdil mezi "proreformisty = ODS" a "zkostnatelci-CSSD" prirovnanim - kdo chtel zmenu, volil jinou stranu, nez byla u moci..
    prirovnani ke studene valce mi prislo spise jako popichnuti
    ad ustava - to by to nebyl klaus, aby to nezminil
    jinak ad eu - ja nevim, co cekate.. ze to bude loutka bez nazoru? no tak je euroskeptik a reje.. a co? pro me je lepsi, ze MA NAZOR, za kterym si stoji, nez ze mele nejaky obecny kecy, aby se vsem zavdecil..
    potesilo me to s tim bulharskem a rumunskem, ze je nemame brat jako druhorade.. coz vetsina cechu bude a zrejme proto to rekl, za to mu tleskam..
    vic si nepamatuju...
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOMAS: Bohužel jsme si na silvestrovských oslavách vzpomněli až v okamžiku, kdy běžely závěrečné titulky (proč bylo "vyrobily..." v pořadí Prima, Nova, ČT? losovaly?).
    HARALD
    HARALD --- ---
    TOMAS: vždyť pořádně nic neřekl. není na co reagovat.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    bylo to jen průměrné rétorické cvičení...
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMAS: že toho ale řekl ;-]
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    musim priznat, ze jsem velmi prekvapeny. prezident pronesl svou rec, tak jsem tu cekal spousty odsuzujicich prispevku, co vsechno rekl spatme, a zatim ani prispevek?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GREATDRAKE: nevím sice, co si představuješ pod pojmem "euroutopista", nicméně Schwarzenberg rozhodně není euroskeptikem, EU i naše členství v ní podporuje. Na rozdíl od většiny českých politiků se na Unii nedívá jako na cosi cizorodého, co pozřelo český píseček, ale jako na společenství národů, kterým Unie ve skutečnosti je (zřejmě proto, že jeho hlavinka není toliko deformovaná totalitním vnímáním "my Češi vs. zbytek světa".

důkaz: "Evropská unie totiž není nikdo jiný než my sami. My Češi, Slováci, Poláci, Rakušané, Francouzi, Portugalci, Němci... a my další. Co společně nevyřešíme, na čem se společně - aspoň většinově - nedomluvíme, to mít nebudeme."
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    GREATDRAKE: osobne si myslim, ze by klaus mel mlcet a vladu jmenovat.. slo tu o to, ze tu kdosi nechapal proc mel klaus pripominky. ja to taky nepovazuju za dulezity a myslim ze schwarzenberg ministrem nakonec bude.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Navíc pořád zapomínáte na to, že ministr čehokoliv je pozice v rámci kolektivní vlády. Čili zahraniční politika ČR je vymezována vládou (na základě kolektivních rozhodnutí) a nikoli stranou, jíž byl tento post vyčleněn, nebo nedejbože pouze konkrétní osobou. Na konkrétní osobě spíše záleží to, jak kvalitně bude schopna zadání plnit...
    RETAL
    RETAL --- ---
    čecháčkovská zaprděnost vylézá na povrch. těžko z toho ale bude katarze. spíš bahýnko.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MUCKER: Temelín nejsou dotace na podsvinčata. Jak jsem již psal dříve, zahraniční politika státu má kontinuitu. S příchodem Karla Schwaryenberga na post ministra zahraničí nenastane žádný velký obrat proto, že prostě nastat nemůže. Je možné maximálně tak předjímat, že bude ve vykonávání činnosti ministra (a jím řízené ministrerstvo) v této specifické otázce méně horlivý nežli v jiných, protože více prostoru pro seberealizaci opravdu nemá. Ale vzhledem k tomu, jak citlivá je to otázka - právě co se Temelína týče je, byť se jedná o mezinárodní otázku, jeho dopad daleko menší. Jsou zainteresována další ministerstva, spolky, soukromé organizace a medializace této otázky překročila již mnohou míru slušnosti, takže jakékoli uklouznutí by bylo setsakra znát. Ne, obavy jsou liché a argument plytký.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    GREATDRAKE: argument číslo 1 a pro mne jedinej: kandidát strany zelených s vazbami na rakousko na postu ministra zahraničí nebude dostatečně bojovat za naše právo provozovat v blízkosti rakouských hranic jadernou elektrárnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam