• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    Sledujete také spřízněné kluby Zahraničněpolitické události, Evropská unie a Ruská Federace - události a vývoj dnes a zítra...?
    ---
    Ústava České republiky
    ---
    Zajímejte se, kdo je a jak hlasoval váš poslanec (vyhledávání podle krajů) a váš senátor (podle volebních obvodů)

Nejvíce ze všech se mi líbili dva hoši, kteří nesli na tyčích prázdný průhledný igelit bez jakéhokoli znaku. Opravdu, to mi připadalo jako naprosto nejvýstižnější politické heslo dneška.

Závazná pravidla: Toto je odborný klub. Pokud přímo z URL nebo automaticky doplněného titulku není jasný obsah linkovaného článku, uveďte shrnutí sami. OT a posty s nízkým poměrem signál/šum se mažou, vaše názory patří do Debaty k news. Vystříhejte se vlastních komentářů, které jsou zjevně zbytečné a provokující. A názory bloggerů taky mívají do přínosných komentářů taky hodně daleko...

rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    _BENNY: No, fakt je, že čím se v tomle liší od Buzkové kromě vzhledu?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ALMAD: to je ovsem hruza...
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Dobře, ale opravdu mi slibte, že otázky budete pokládat stejně genderově spravedlivě, až tady bude sedět muž. Až vám bude tvrdit - já jsem sice v životě školu neviděl, ale ministrem být můžu. Když říkám, že jsem vystudovala pedagogickou fakultu a dlouho učila, není to hlavní kvalifikace, je to ale plus. Důležitější však je, zda si ten člověk vybudoval ve své straně pozici. A tu mám.

Au.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LEGI: Stejně to bylo absurdní: sídlo KSČM v ulici Politických vězňů...

VANEK: jinak se domnívám, že české školství trpí již X let špatným řízením ze strany ministerstva...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: "uvidíme, povedali slepí" - říkává má rožňavská babi...
    LEGI
    LEGI --- ---
    something completely veeeery funny! :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    RETAL: Inu, zatím mě (nikdo) nepřesvědčil, že bych neměl věřit jeho zprávám z prostředí, do nějž nemám přímý přístup.

JESSIEATREIDES: Beru to tak, že http://ihned.cz/c4-10076530-20105610-00R000_d-maji-me-za-extremistku-a-to-nejsem jsi nečetla? K TAKOVÉHLE odpovědi by náměstka potřebovat neměla. Ale Topol ji na http://ihned.cz/c3-20160070-000000_d-nejsem-spidla-nevzdam-se-tak-lehce hájil (i když co mu taky zbývá, že).

And now for something completely: http://hn.ihned.cz/c4-10026440-20216710-500000_d-kscm-prijde-o-sidlo-a-prodela-miliony
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    nehledě na to, že každý čerstvý ministr potřebuje k řadě odpovědí poměrů znalého náměstka...
    RETAL
    RETAL --- ---
    To, že Mitrofanov napíše, že si o někom někdo něco vypráví, není zaprvé zrovna bytelný argument a zadruhé to je sebenaplňující se proroctví, protože to "jen tak" prohodí v celostátním deníku.

Mno a z druhé strany - kdyby to pravda byla, stejně to nic neznamená. Koncepce připravují právě náměstci a jednotlivá oddělení. :)

Nicméně jsem skeptický bez ohledu na to, že novinář píše, že si novináři něco vyprávějí. Tahle země prostě zůstane na chvostu, nevidím tu žádného vlivného proponenta nových trendů.
    VANEK
    VANEK --- ---
    RETAL: Tak zrovna v ten školstký systém bych moc nedoufal:

"Vyprávějí-li si už teď mezi sebou novináři, že ministryně školství za SZ Dana Kuchtová není schopna odpovídat bez taktovky znalého náměstka, ..."
    Alexandr Mitrofanov, http://pravo.novinky.cz/p017a06c.php
    LEGI
    LEGI --- ---
    jeden z řečníků na demonstraci proti event. americké radarové základně
    "Pokud vytrváme, můžeme Spojeným státům zasadit nejtěžší ránu za posledních několik desítek let"
    tyjo taky bych chtěl vyřváváním, postáváním a máváním dokázat tolik!

obávám se, že chtějí-li organizátoři těchto akcí, aby byli bráni vážně, měli by zajistit, aby jim tam lidi nemávali vlajkama Komunistickýho svazu mládeže nebo nepokřikovali "zrušte NATO"

MUCKER
    MUCKER --- ---
    ta vláda je prostě skvělá. nevim, co se vám na ní nelíbí. trochu uklidní revoluční nadšení ods a příští volby vyhraje s lepším výsledkem
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    RETAL: ja jsem na to predsednictvi teda zvedavej. jen tise doufam, ze to nebude moc velka ostuda nebo pruser ...
    SARKA
    SARKA --- ---
    RETAL: já taky naši novou vládu nechválím ..
    LEGI
    LEGI --- ---
    musí existovat temná strana nyxu, která nám to kazí
    FIN
    FIN --- ---
    RETAL: zvláštní je, že si tady každý zaslouží lepší vládu, ale bůhvíproč ji máme mizernou :-)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RETAL: vládu, co by odpovídala tvým lidským a občanským kvalitám, nemají nikde ;o)))
    RETAL
    RETAL --- ---
    JESSIEATREIDES: Já osobně si zasloužím vládu lepší. :D
    Ale jo, jestli se jim podaří něco prosadit, bude to fajn. Vlastně nemusí udělat nic jiného, než zjednodušit podnikání.
    A přeorientovat školský a sociální systém ČR na informační ekonomiku.
    A připravit ČR na předsednictví EU.

Nic víc. :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RETAL: to já si rozsah toho průseru docela dobře uvědomuji... ale jak zde již celkem správně poznamenal FIN, máme jen takovou vládu, jakou si zasloužíme a jestliže ta louže nezahnívá tak moc, jako to bahno, tak je to evidentně posun k lepšímu...

a když bych se podívala na složení současné a paroubkovy vlády, i zde je (alespoň v některých rezortech) patrný posun k lepšímu... :o)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Spíš než kázání vody to mělo být varování před chválením louže, do které jsme se dostali z bahýnka. :)
    *srrk*
    SARKA
    SARKA --- ---
    Njn, to je tak kdyz nekdo ma potrebu kazat vodu a tajne si usrkava vinecka .o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam