• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    YELLO
    YELLO --- ---
    JESSIEATREIDES: Souhlas.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    YELLO: v takovém případě je nutno kritizovat postoj ministryně coby ministryně nikoliv její postoj coby matky. jako matka imho udělala dobře a její post by neměl mít na osud či výběr školy dítěte vliv. Její děcko nemá s ministrováním nic společného a kromě toho má ještě i nějakého otce, který o tom rovněž rozhoduje.
    YELLO
    YELLO --- ---
    VANEK: Pokud si správně vzpomínám, za Buzkové se ministerstvo intenzivně zasazovalo o zrušení víceletých gymnázií s tím, že se v tak raném věku nemají izolovat nadanější děti od méně nadaných, neb to neprospívá ani jedněm, ani druhým, a soukromé školy taky neměly zrovna na růžích ustláno. V tomto světle i na mě to soukromé lyceum působilo dost nepatřičně.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    když tak ministryně školství má jediné dítě - dceru a jejich vzájemný vztah, či to, kam chodí do školy je čistě jejich soukromou záležitostí.

ale jistě, pro populisty útočící na vrstvy obyvatelstva s IQ pod 100, je to argument jako svině...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    a vůbec, srovnávání sebedražšího konzumního zboží s dítětem jako kdyby se jednalo o ekvivalentní hodnotu, je imho minimálně nepatřičné (ne-li projevem hlouposti)...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JESSIEATREIDES: ja o koze, ty o voze... :-(
    reagoval jsem na to, ze ceske skoly nebyly dost dobre pro deti ministryne skolstvi a tento argument se nelibil VANKOVI.

kdybys priste cetl, nez hlavne rychle zareagujes kritikou, bylo by to lepsi. A vlastne, jak jsi v minulosti napsal, mam ti polibit sos, tak ty mi ji taky polib
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    TOMAS: jezdit ve škodovce a ovlivnit svému děcku celý život je setsakramentský rozdíl...

ministryně školství je veřejně činná osoba, kdyby si takováto žena chtěla adoptovat dítě, nepovolí jí to kvůli tomu, že je příliš exponovaná (mimo jiné)... Dítě takto exponované ženy se imho cítí lépe mezi rovesníky, pro které není slavný rodič nebo větší majetek ničím výjimečným...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    VANEK: a prislo by ti podivny, nebo primo pitomy, kdyby reditel Skoda a.s. vychvaloval kvalitu a vykon znacky Skoda a koupil si Mercedes??? V tomhle nevidim az tak velky rozdil..
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LEGI: když jsi ale máma nebo otec, tak si někdy musíš vybrat mezi "zásadami" a mezi tím, co je pro tvé dítě dobré...

jedna zásadová matka, která i přes nadstandardní majetek hodlala strčit svou nemocnou dceru do státního blázince v jedné africké zemi, mě tehdá nasrala tak, že ač jsem jí měla (jako fajn maminku své kamarádky) ráda, dodnes jsem naštvaná, jakmile si na to vzpomenu...

já jsem byla jen dcerou učitelky a pobyt na základní škole byl pro mě peklem. umíš si představit, jak skvělé musí být pro (malé) děcko ministryně navštěvovat běžnou školu?
    LEGI
    LEGI --- ---
    VANEK: zakázáno to samozřejmě nemají a taky nechci, aby se to museli snad "stydet", mluví to ale samo za sebe..
    proste pani ministryne dobre vi, ze za dobry vzdelani musi platit, ovsem ze by neco takovyho rikala i na venek a nebo nedej boze podle toho orientovala svou politiku .. a jeste sborove postekava, kdyz nekdo neco takovyho do pol. diskurzu pusti
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    Presne tak. Tahle zeme na tom bude lepe, az se lide nebudou muset "stydet" za to, ze povazuji za dulezite utracet sve penize za vzdelani svych deti.
    Tohle bych vynechal.
    VANEK
    VANEK --- ---
    _BENNY: Ale sociální asi jo; každá strana má nějaké povinné buzzwordy.

LEGI: Zrovna tohle mi vždycky přišlo jako hodně pitomý "argument". Mají ministři školství zakázáno i platit dětem doučování nebo kroužky? A všichni, nebo jen ti levicoví?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VANEK: Buzkovou jsem jeste neslysel mluvit o genderove spravedlivosti...
    LEGI
    LEGI --- ---
    její děti nestudují na soukromém lyceu? :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    _BENNY: No, fakt je, že čím se v tomle liší od Buzkové kromě vzhledu?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ALMAD: to je ovsem hruza...
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Dobře, ale opravdu mi slibte, že otázky budete pokládat stejně genderově spravedlivě, až tady bude sedět muž. Až vám bude tvrdit - já jsem sice v životě školu neviděl, ale ministrem být můžu. Když říkám, že jsem vystudovala pedagogickou fakultu a dlouho učila, není to hlavní kvalifikace, je to ale plus. Důležitější však je, zda si ten člověk vybudoval ve své straně pozici. A tu mám.

Au.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LEGI: Stejně to bylo absurdní: sídlo KSČM v ulici Politických vězňů...

VANEK: jinak se domnívám, že české školství trpí již X let špatným řízením ze strany ministerstva...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: "uvidíme, povedali slepí" - říkává má rožňavská babi...
    LEGI
    LEGI --- ---
    something completely veeeery funny! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam