• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FIN: případně si začnou povídat, že jsi na tom tak zle, že jim musíš sdělovat, jak dobře se máš, že tvá peněženka i libido si rochní blahem - to je prostě nanejvýš podezřelé...

před pár lety jsem nějak neměla moc práce, tak jsem se rozhodla své schopnosti zúročit někde jinde... Obešla jsem barrandovské ateliéry, nechala své CV ve všech produkcích a za čas se ozval Hřebejkův castingový režisér Ondráček, že bych se mu hodila do firmy...

Od samého počátku nechtěl věřit, že jsem se česky naučila sama a jako dospělá, nemohl uvěřit, že zvládám angličtinu i němčinu (ach, něco tak neobvyklého, sic! samotné je mi trapně, když to zde píšu, protože znám X lidí, kteří umějí pětkrát tolik jazyků, co já), když zjistil, že jako někdejší členka lokalizačního týmu pro Apple pracuji s Macintoshem ještě lépe než s PC a dokonce zvládám jednoduché skriptování, šel se podělat...

Taky že ta spolupráce brzy skončila (velmi nepříjemným a filmařskou hysterií uměle vytvořeným skandálem)... Od té doby nechci mít s tou sebrankou nic společného a dobrovolně se odsuzuji k věčné profesní samotě.

FIN
    FIN --- ---
    AETHER: v tomhle má jessie pravdu: být úspěšný se tady nenosí a neodpouští. v mnoha jiných státech se lidé potkají a na otázku "jak se máš?" si hrdě vypočítají úspěchy - a druhá strana vyjádří uznání. u nás se odpovídá "mizerně", v lepším případě "nic moc" a zkus někdy chodit a lidem říkat "skvěle. v práci se mi daří, přidali mi, povedl se mi projekt a v sexu zažívám jeden orgasmus za druhým" - brzy zjistíš, jak strašné pohledy (zelené a divné) na tebe budou lidi vrhat...

no dobře, to s tím orgasmem vynech - ale reakce zůstanou stejné.
    VANEK
    VANEK --- ---
    AETHER: Už zkoušeli Lobkowicze, s nevyrovnanými výsledky.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: no ale ta politická špína jen zrcadlí poměry v této zemi...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: což nemá být invektíva vůči českému národu, jen takový postřeh cizince - insidera... jakmile se někomu zadaří, získá uznání někde jinde, objeví se na billboardech v Japonsku kvůli své kráse či naváže na tradici starého rodu diplomatů a vojevůdců (což Schwarzenbergovi jsou), vydělá balík svým umem ne schopností dobře podvádět, je oheň na střeše... A když navíc chodí s hlavou vzpřímenou a dívá se lidem do očí bez strachu a studu, je odrovnaný...
    AETHER
    AETHER --- ---
    JESSIEATREIDES: tohle nemyslim, znam jich docela dost, ale malokdo do ceske politiky chce jit dobrovolne, komu by se do te spiny chtelo, ze?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: oni zcela jistě jsou, akorát že ve vaší české povaze (já to bohudík geneticky nezdědila) lze obecně pozorovat odpor vůči každému, kdo je úspěšný a právem...

příkladů je tolik, že by se na ně mohl zřídit separátní klub, ale jen tak bez přemýšlení: Meda Mládková, Schwarzenberg, Martinů...
    AETHER
    AETHER --- ---
    JESSIEATREIDES: souhlasim, jen kde je vzit;)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FIN: vždyť víš, co si o tom myslím... více takových lidí do české politiky.
    FIN
    FIN --- ---
    JESSIEATREIDES: jistě, co je na tom divného - šlechtic ze staré rodiny s tradicí. žádný div, že se sůl země může po****, komunistou počínaje, klausovic vénou konče.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    _BENNY: je to zkrátka kabrňák...
    RCR
    RCR --- ---
    JESSIEATREIDES: Ano, kritika postoje ministrine - nedelala dost pro to, aby na "lepsim" soukromem lyceu mohli studovat vsichni, kdo na to maji.
    ALMAD: Proste a jednoduse, zeleni, ac jsem mel parkrat za posledni mesice dojem, ze bych se je priste nemusel stydet volit delaji vse pro to, aby se stydel a dal zas hlas nekomu s minimalni sanci na vstup do snemovny :( Ach jo...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Úkolem ministra školství je co nejvíc zlepšovat kvalitu průměrných/všech škol, respektive dávat jim příležitost zlepšovat se samy - a, ano, podporovat i rozdílnost. Není realistické žádat, aby KAŽDÁ byla francouzské lyceum, což ale neznamená, že to nemá nárok na existenci, tím spíš že je nemorální ho využívat.
    YELLO
    YELLO --- ---
    JESSIEATREIDES: Souhlas.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    YELLO: v takovém případě je nutno kritizovat postoj ministryně coby ministryně nikoliv její postoj coby matky. jako matka imho udělala dobře a její post by neměl mít na osud či výběr školy dítěte vliv. Její děcko nemá s ministrováním nic společného a kromě toho má ještě i nějakého otce, který o tom rovněž rozhoduje.
    YELLO
    YELLO --- ---
    VANEK: Pokud si správně vzpomínám, za Buzkové se ministerstvo intenzivně zasazovalo o zrušení víceletých gymnázií s tím, že se v tak raném věku nemají izolovat nadanější děti od méně nadaných, neb to neprospívá ani jedněm, ani druhým, a soukromé školy taky neměly zrovna na růžích ustláno. V tomto světle i na mě to soukromé lyceum působilo dost nepatřičně.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    když tak ministryně školství má jediné dítě - dceru a jejich vzájemný vztah, či to, kam chodí do školy je čistě jejich soukromou záležitostí.

ale jistě, pro populisty útočící na vrstvy obyvatelstva s IQ pod 100, je to argument jako svině...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    a vůbec, srovnávání sebedražšího konzumního zboží s dítětem jako kdyby se jednalo o ekvivalentní hodnotu, je imho minimálně nepatřičné (ne-li projevem hlouposti)...
    TOMAS
    TOMAS --- ---
    JESSIEATREIDES: ja o koze, ty o voze... :-(
    reagoval jsem na to, ze ceske skoly nebyly dost dobre pro deti ministryne skolstvi a tento argument se nelibil VANKOVI.

kdybys priste cetl, nez hlavne rychle zareagujes kritikou, bylo by to lepsi. A vlastne, jak jsi v minulosti napsal, mam ti polibit sos, tak ty mi ji taky polib
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam