• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HAWLISDomácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BANSHEE: co nemá vypovídací hodnotu? že poukážeme na neadekvátnost toho trestu? připojíš se i ty k lonestarovi, který nejenže není schopen nastudovat si byť jen základní informace o celé kauze, ale ještě obviňuje z demagogie ty, kdo se jí zabývají?

Co je cesta do pekel? Přiblblá soudkyně Slepičková a její zaslepenost, která nakonec vedla k tomu, že Mlynář dostal kvůli pochybení stvrzenému soudem ve chvíli registrace onoho s. r. o. stejný trest jako hajzl, co ubije válečkem svou ženu, opíchá svou třináctiletou dceru nebo spáchá šest loupežných přepadení a vraždu?

A takhle resuscitovat zdravý rozum byste ochotni nebyli? Jen na chvilku...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LONESTAR:
    LONESTAR --- --- 23:19:23 24.1.2007 --- [07:19 :: sledované diskuze]
    ALMAD: mluvíme o TESKOM servis, s.r.o.?

GREATDRAKE --- --- 22:44:51 24.1.2007 --- [01:15 :: historie navštívených diskuzí :: STAVROGIN]
    Ano byla - Lonestar jen není zcela schopen prokázat intelektuální intgegritu skrzevá studium základních zdrojů.
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    JESSIEATREIDES:
    WITTGENSTEIN: Přestože hrubě nesouhlasím s tím, jak je proces proti Mlynářovi veden a k čemu zatím dospěl, jakmile se začnou používat takováto srovnání, je to cesta do pekel. Prostě nelze srovnávat tresty u TČ proti životu a zdraví a TČ proti majetku. Nikam to nevede a výsledek bude vždy takový, jaký ho chcete mít. Čekal bych to od Novy, ale ne od vás. Pokud chcete srovnávat s Liznerem nebo Svobodou, prosím. Ale vypovídací hodnotu to stejně příliš nemá...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VIR_KENNY: Nebyl, shodili ho kvůli jednomu paragrafu.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    mozna spise to vede k tomu, aby se konecne schvalil ten novej navrch trestniho zakoniku, kde je vice hodnocen lidsky zivot nez majetek a protistatni cinnost.
    Byl uz vubec schvalen? Vubec se v tom neorientuju....
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LONESTAR: A co je na tom srovnání demagogického?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WITTGENSTEIN: argumentace ve stylu "podívejte, za vraždu dostali hajzlové stejně jako chudáček čestný otec rodiny..."
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LONESTAR: Co je na tom demagogického?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JESSIEATREIDES: a TY máš tu drzost osočovat ostatní z demagogie???
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JESSIEATREIDES: chápu, že ty musíš mít svoji "unvomitable truth" za každou cenu, ale kdyby ses obtěžovala alespoň čtením diskuse, a ne jen reagovala na můj nick jako krůta (morka) na červený hadr, tak by sis všimla, že "Хотели как лучше - но получилось как всегда" jsem použil v reakci na VANEK jako své zhodnocení fungování MIČR... není mou vinou že se pak diskuse místo faktického obsahu výroku zvrhla na to, zda je tento výrok (který jsem já slýchával daleko dříve než se Černomyrdin stal premiérem) ruským rčením nebo je jeho autorem Černomyrdin, už není moje vina...
    Ad Greatdrake - viz LONESTAR...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    pro některé diskutující líné číst odkazované články:

Trest pěti a půl let kriminálu řadí Vladimíra Mlynáře do pestré společnosti podobně přísně odsouzených českých pachatelů.
    Jen o půl roku méně dostal například v roce 2000 Jan Mlázovský za účast na šesti loupežných přepadeních a vraždě taxíkáře. Stejný trest si odnesl před dvěma lety i Jan Černý, který ubil svou manželku válečkem na nudle.
    Stejným trestem jako Mlynář byl oceněn i Tomáš Pečkař, který v říjnu 2005 opilý najel před diskotékou na Opavsku do skupiny mladých lidí: dvě dívky zemřely, tři lidé byli zraněni.
    Na sazbu kolem pěti let lze často narazit také v případech znásilnění a pohlavního zneužívání. V roce 2005 poslal soud do vězení Vladimíra Kostelku za znásilnění třináctileté školačky či o rok později Pavla Kuchara za stejný skutek spáchaný na jeho nevlastní čtrnáctileté dceři.
    Anebo jsou tu i případy, kdy jde o peníze: pět let vyneslo Tomáši Rathouskému, řediteli nožařské firmy, přesvědčení soudu, že se společníky připravil jednu ze zkrachovalých kampeliček o 130 milionů korun.
    Mlynářův trest je i o půl roku přísnější než ten pro dosud jediného odsouzeného ministra po listopadu 1989: Ivo Svoboda dostal za vytunelování továrny na kočárky Liberta pět let.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    nechápu zcela, jakou má souvislost Černomyrdinův výrok s domácími zprávami a komentáři. nebo to má být lonestarův způsov, jak odvést pozornost od této poznámky (imho velmi výstižné): [ GREATDRAKE @ Domácí zprávy a komentáře - co se stalo, co se děje a co bude dál ]

:oD
    VANEK
    VANEK --- ---
    "He said it after a highly unsuccessful monetary exchange performed by the Russian Central Bank in July 1993." http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Chernomyrdin
    Samozřejmě je to jen Wikipedie, ale třeba http://www.007-berlin.de/tn/247.htm a pár dalších vygooglitelností by tomu nasvědčovalo.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WITTGENSTEIN: to ti nepopírám, ale já to fakt slyšel na vlastní uši z úst Jazova ve zprávách ruské (teda tehdy ještě sovětské) televize v srpnu/září 1991 ;-)))

крылатое выражение бывшего премьера Виктора Черномырдина - to ještě neznamená, že ho Černomyrdin vymyslel ;-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WITTGENSTEIN: v tom případě není Černomyrdin originální - já jsem tento výrok "oficiálně" slyšel poprvé z úst maešála Jazova, když se v srpnu 1991 neúspěšně pokoušeli o puč proti Gorbačovovi... nicméně i tak toto rčení nepochází od něj...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LONESTAR: A čistě mezi námi, nejde o žádné rčení, jen o výrok Viktora Černomyrdina po neúspěšném zásahu ruských bezpečnostních jednotek proti Šamilu Basajevovi v buďonnovské nemocnici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam