• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOUNTBATTENSecond handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    MAKII: Tu agenturu právě kontaktovala ta víska v jižních Čechách. A znělo to rozumně z obou stran...konec OT.
    MAKII
    MAKII --- ---
    SEDMIKRASKA: Romská otázka se tu už řeší, neříkám že dostatečně, ale jsou projekty např. Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách a ty podle mě běží celkem dobře .. ale je jich málo .. ale to je dost OT

    Byla jste některá poslední dobou v sekáči na Ládví (Praha 8) - já tam šla teď a byla jsem zklamaná, přišlo mi to hrozně probrané a ušnudlané, navíc nastavili ceny paušálně za typ oblečení a dávat za nic moc tílko pade se mi nechtělo :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEDMIKRASKA: Možná si zkus dohledat komplexnější informace, než televizní reportáže. Rozumné obce dané věci řeší už léta a ledaskde úspěšně (často navzdory agenturře pro začleňování, jejichž činnost je povětšinou absurdní), ty idiotské - jako třeba Rumburk prodávají baráky lichvářům a pak se diví, že se jim tam stěhujou problémové rodiny. Končím s OT.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    ZUZKAOU: včera jsem v událostech v regionech viděla první vesnici, která snad kontaktovala ministerstvo vnitra, že chce řešit romskou otázku v té vísce a rozhodně né tím směrem, že se bude zakazovat pobyt v ulicích atp. Což potěší, když jim dávají šanci. Ale to nemluvíme o Rumburku. Spíš jsem se od začátku vyjádřila špatně.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEDMIKRASKA: protože se podařilo z občanů rumburka udělat lynčující dav se začala řešit romská otázka? Vážně? Myslím že máš značné rezervy v mediální gramotnosti.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    ZUZKAOU: V hlavě jsem měla v plánu myšlenku výletu. Nezafinancovala bych se. Ale koukejte, jak je to dobře, protože se začala (aspoň nějak) řešit Romská otázka v ČR. Jenom nesmíme být ke všemu tolik liknaví no.

    MARINNE: Do jisté míry se nenaučili přemýšlet a jsou mnohem více ovlivňováni jinými. Bohužel si myslí, že většinou jsou to jejich myšlenky, v té hlavě. A nebo nemají názor, protože se ho bojí říct. K tomu musí každý člověk dospět sám. Na druhou stranu, dávkovat to jako medicínu by v některých případech neškodilo.


    CNV: Spíš brečej.
    CNV
    CNV --- ---
    MARINNE: Ale co my neovce, jak k tomu přijdeme, když se musíme furt všude prodírat těma ovcema a poslouchat, jak bečej?
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    SEDMIKRASKA: ja som realista a tvrdim, ze ludia su ovce...a dobre im tak. Asi to znie hnusne a povysene, ale proste ista skupina ludi bude kupovat odpadky, sledovat novacke estrady a zrat, co im naserviruje Blesk, vzdy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEDMIKRASKA: Jestli ti chybí rabující a nebo lynčující dav - vydej se do Rumburka.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    MALKE: Pro můj věk možná typický. Ale obecně se považuji za velkého humanistu. Kéž bychom dění ve státě prožívali, vášnivěji, jako ve Francii. :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    SEDMIKRASKA: Nemáš francouzské předky? Tam se zapalují auta a občas se něco děje;)) Tady lidi kafrají a pan Bátora dostane po protestech, že "je tedy... ehm... jaksi... přece jen ten rasista, že..." povýšení na ministerstvu školství.

    (Ale tvůj idealismus JE krásný, ne že ne.)
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CNV: Ty davy se musí masírovat no, jinak se nehnou. Něco jako přílivová vlna nebo tsunami. Je to stejný. "Bohužel." A nebo bohudík, protože pak ty velký vlny jako my můžeme žít mezi nimi:-)
    CNV
    CNV --- ---
    SEDMIKRASKA: V tomhle jsem pesimista. Všechno, co vyžaduje nějaké úsilí od lidí, je předem odsouzeno k nezdaru.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CNV: Můj optimismus teď utrpěl opravdovou ránu:-))
    CNV
    CNV --- ---
    SEDMIKRASKA: Těžko, zas tak mocné peklo není. Jen si vem, jak dlouho už se mluví a všude píše o šmejdským jídle a nic.
    Takže otázka není, jestli by se to dokázalo rozjet, ale jestli se toho my dvě dožijeme :)
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CNV: Na druhou stranu, myslíš, že by se to dokázalo rozjet v takové míře, že by šla větší část společnosti proti proudu? Myslím tím, že by se případně i zboží doručované k nám do obchodů typu Palladium, že by se zvýšila ta kvalita a konečně by to oblečení stálo za tu cenu? To je otázka, která by mě zajímala, docela dobrý sociologický průzkum...nepotřebuješ marketingové oddělení?:-))) (i když to máš teď sama v jednom:-))
    CNV
    CNV --- ---
    SEDMIKRASKA: Ve frontě čeká spousta mnohem potřebnějších článků, jak říkám, uvidíme, jestli na ten sekáčový vůbec dojde.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    GEISHA: Nebo tě ti čtenáři opustí neboť nebudeš dosahovat jejich úrovně. Chápej, už nejsi tak značková a nemáš peníze. :))
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CNV: Já bych se fakt jenom trošičku bála. "Vidím masovou vlnu na příkladu své praštěné matky." a bohužel nejsem Libuše. Ta taky, od doby, kdy navštěvuju sekáče, volá: "káčo, vezmeš mě tam? Budem chodit nakupovat jenom tam!" A předtím to bylo: "Do sekáče fuj. Tam chodit nebudu, já kupuju jenom drahý a značkový." Z Extrému do extrému. Je to neuvěřitelně vyčerpávající a já jsem strašně ráda, že to tady sdílíme jen tak mezi kruhy. Přece jen, těšit se do sekáče, třeba tam něco najdu, je něco jinýho než, tam bude zas tolik lidí a stejně nic nenajdu, jsou pocity diametrálně odlišné. :-))Ale určitě mi rozumíš a děkuju za odpověď!! :-)
    CNV
    CNV --- ---
    SEDMIKRASKA: Neboj, já to ještě rozmyslím, jestli to vůbec budu psát. Jen jsem chtěla znát zájem.
    Každopádně není potřeba se toho moc bát. Spoustu lidí to ani nebude zajímat, protože sekáče fuj, a další spousta se na základě článku přijde podívat, odejde z obchodu zklamaná, že tam neměli Diora za pětistovku, a už nikdy do sekáče nepůjde.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    CNV: Právě jsem si přečetla článek na Pekle, s anketou o sekáčích. Až tak masově to chceš udělat? Chápu, že samy jsme si tu konkurencí, ale masovost a zvlášť v Praze, teda bude smrtící. To už nenajdem vůbec nic a přesunem se asi na blešáky, nebo fakt už nevím....neblázni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam